Raventós Codorníu ha presentat el comptes de l’empresa de l’exercici juliol 2024-juny 2025 amb un nou resultat rècord en benefici operatiu. Així, el grup registra un creixement del 13%, beneficis abans d’interessos, impostos i amortitzacions, el que suposa uns 44 milions d’euros. Pel que fa al benefici net, les xifres no estan tancades encara i es faran públiques per l’assemblea d’accionistes del mes de desembre, però el CEO de la companyia, Sergio Fuster estima que es trobaran al voltant dels 12 milions d’euros.
Fa cinc anys, Fuster es va posar al capdavant de l’empresa poc després de la compra del 51% per part de Carlyle, un fons d’inversió americà que volia reflotar l’empresa per vendre-la. De fet, el mes de juny passat es va anunciar que s’iniciava un procés per trobar compradors. “Els propers mesos seran decisius. Ja sigui per vendre tota la companyia, per vendre’n només una part o per no vendre”, assegurava Sergio Fuster en la presentació dels comptes.
En aquests moments Raventós Codorníu comercializa a l’any més de 57 milions d'ampolles en 63 països amb marques com ara Viña Pomal, Raimat, Scala Dei, Parxet, Abadia de Poblet, Legaris i Codorníu. Des de l'any 2022, és l’elaborador més gran de cava ecològic del món amb 16 milions d'ampolles de cava orgànic a l'any, la qual cosa representa el 43% del mercat mundial. El 100% de la marca Codorníu és ecològica des de l'any 2023.
Les vendes d’aquest exercici es reparteixen entre cava, un 59%, vins tranquils, un 39% i un 2% de vins desalcoholitzats o parcialment desalcoholitzats. Si bé encara suposoa un percentatge molt petit en totes les vendes, sí que és la part que més s’incrementa. És per això que Fuster explicava que tot i que ara una part de la desalcoholització està externalitzada, ja s’estan acostant al volum necessari per plantejar-me una inversió en les seves instal·lacions per poder-ho fer internament.
Nova col·lecció de caves singulars i d’edició limitada
Codorníu ha presentat aquesta setmana també, la seva nova col·lecció de set caves singulars gran reserva. Un projecte que neix una vegada consolidat el de Caves de Paratge, i l'elaboració del qual es duu a terme de manera artesanal a partir de petits lots destinats a l'aprenentatge en el microceller Celler Jaume, inaugurat en 2013 i situat en el lloc on es van elaborar els primers caves de Codorníu. Es tracta d'un espai en el qual s'experimenta a petita escala i posteriorment s'apliquen els resultats a la resta de caves de la casa.
La col·lecció està formada per set rareses d'edició limitada que constitueixen tot un tribut a l'art de l'experimentació. Cada ampolla reflecteix la creativitat i l'aprenentatge continu dels dos enòlegs del celler, Bruno Colomer i Laura Tragant, que exploren noves maneres d'interpretar la vinya i el temps.
Codorníu Ars Collecta Cavas Singulares Aires del Sur, elaborat amb xarel·lo del Garraf fermentat amb botes on s’hi havia elaborat brandi i fino. Codorníu Ars Collecta Cavas Singulares La Plana, fet de parellada del Pla de Manlleu. Codorníu Ars Collecta Cavas Singulares Mediterráneo elaborat només amb xarel·lo. Codorníu Ars Collecta Cavas Singulares Rosé Gran Reserva, de la collita 2014 i elaborat amb pinot noir del Pla de Manlleu (Baix Penedès). Codorníu Ars Collecta Cavas Singulares Serralada, un dels pocs caves elaborats només amb macabeu.Codorníu Ars Collecta Cavas Singulares Tres Zonas elaborat amb chardonnay del Segrià, pinot noir de la Conca de Barberà i xarel·lo del Garraf. I tanca la col·lecció Codorníu Ars Collecta Cavas Singulares Ancestro que és un cava de mínima intervenció amb 28 mesos de criança.