Tastavins DO Penedès 2025 ha celebrat la 59a edició del concurs. Amb l'objectiu de premiar els millors vins del Penedès i promoure la diversitat de la zona, els guardons es divideixen en set categories: blancs, blancs criança, rosats, negres, negres criança, escumosos Clàssic Penedès i vins xarel·lo.
Conduït per la periodista Maria Xinxó, en total, l'acte ha premiat 18 cellers del Penedès. Cal destacar, però, que enguany les medalles d'or han estat molt repartides, amb un celler diferent per cada medalla d'or: Varias (vi blanc), Maset (vi blanc criança), Ros Marina Viticultors (rosat), Can Lleó de Vilanoveta (vi negre), Joan Segura Pujadas (negre criança), Celler Montpicolis (escumós Clàssic Penedès) i Domenio (xarel·lo).
A més, la gala ha comptat amb la presència de professionals del sector, com Max Margalef, president de l'Acadèmia Tastavins Penedès; Joan Huguet, president de la DO Penedès; Joan Gené, director general de l'INCANVI; Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès; Luis Miguel García, president del Consell Comarcal del Garraf, i Francisco Romero, alcalde de Vilafranca del Penedès.
El tast per decidir els guanyadors va celebrar-se el 5 de maig al nou VINSEUM. Aquest tast es va realitzar a cegues a càrrec d'un panell de tastadors professionals format per enòlegs, sommeliers, periodistes especialitzats i representants de distribuïdores especialitzades.
Podeu trobar-ne tota la informació a la web de Tastavins.