Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Vuit restaurants de Catalunya on gaudir dels millors bolets

Recorrem el Principat per delectar-vos amb el gust i les aromes dels fruits del bosc més saborosos

19/10/2018

És tardor, temporada de pluges... temporada de bolets! Arriba el moment de vestir-se per a l’ocasió, agafar el cistell i traçar la millor ruta per tornar a casa triomfants amb la caça. Però llavors arriben les cues en els desplaçaments, la massificació als boscos i encreuar els dits per trobar l’espècie que tant ens agrada... Voleu assegurar el tret? Doncs us convidem a seure a taula en aquests deu llocs que us proposem i que gaudiu de la diversitat de bolets que us oferiran cuinats en totes les seves vessants i combinats amb productes de la terra.

01 Ca l'Amador

Ca l'Amador

Ca l'Amador

Una cuina familiar amb en Diego als fogons i la Virgínia, la seva mare, com a perfecte tàndem per a elaborar els plats amb els productes més frescos. Ho vam constatar en viu i en directe quan els vam anar a visitar: els boletaires de la zona proveeixen el restaurant dels exemplars més bons acabats de collir. I no pot ser d’altra manera estant al mig del Parc Natural del Cadí-Moixeró, una zona fructífera de bolets.

Més informació: Llana Josa de Cadí, 9, Josa de Cadí (Alt Urgell). Tel. 973 37 00 46. Ca l'Amador

02 Can Xifra

Can Xifra

Can Xifra

A l’interior d’aquesta casa de pedra a l’estil de masia catalana es cuinen menjars típics de la zona amb les receptes de l’àvia: entrants, guisats, rostits... I en temporada de bolets, el xef és l’encarregat de collir-los i afegir-los al menú amb plats com els fideus a la casola amb bolets i bacallà, més que recomanable!

Més informació: Mas Artigas, s/n, Cartellà (Gironès). Tel. 972 42 85 46. Can Xifra

03 Els Casals

Els Casals

Els Casals

Els fredolics són els bolets favorits d’Oriol Rovira, que en cull des de ben petit i que troba ben a prop d’Els Casals. Saltat, amb crema, arròs o per fer trinxat, el fredolic és un dels grans protagonistes de la cuina de terrer que ofereix al seu restaurant, una cuina feta amb productes de la mateixa finca o d’explotacions properes, que van des de la verdura i el porc fins als bolets i la tòfona.

Més informació: Sagàs (Berguedà). Tel. 93 825 12 00. Els Casals

04 Lo Ponts

Lo Ponts

Lo Ponts

Les llenegues, els camagrocs, els rovellons... ja s’incorporen als plats de temporada del restaurant; el conill a la cassola amb fredolics o l'arròs melós de ceps i confitat de costella i botifarra en són una mostra. Conservant la cuina clàssica d’interior, els àpats es preparen amb productes autòctons de proximitat i podeu triar entre els plats de la carta o els menús: el més tradicional o el de tast, que només fan per encàrrec.

Més informació: Calaf, 12, Ponts (Noguera). Tel. 973 46 00 17. Lo Ponts

05 Boccatti

Boccatti

Boccatti

Sí, és una marisqueria i el peix és el seu fort; tot i que també excel·leix en altres productes de qualitat. El local és a tocar del mercat, i en Josep, el cuiner, és qui surt a comprar a plaça. Demana els bolets més frescos del país: ous de reig, rossinyols, rovellons, ceps... Els exhibeix a l’aparador amb la resta de gènere del dia i els cuina al moment quan el client ho demana.

Més informació: Mossèn Josep Gudiol, 21, Vic (Osona). Tel. 93 889 56 44. Boccatti

06 Sergi de Meià

Sergi de Meià

Sergi de Meià

El xef Sergi de Meià, defensor de l’Slow Food, és un apassionat del producte local, i des del mateix rovell de l’ou de Barcelona continua apostant-hi fort, amb els bolets inclosos. A més, els fongs són una de les seves predileccions, que l’han portat a escriure el receptari ‘La cuina dels bolets’ (Ara Llibres), amb més d’una quarantena de receptes.

Més informació: Aribau, 106, Barcelona. Tel. 93 125 57 10. Sergi de Meià

07 Fonda Xesc

Fonda Xesc

Fonda Xesc

Voleu un dia boletaire rodó? Aquest restaurant amb estrella organitza experiències culinàries completes amb la sortida al bosc per collir bolets i un posterior ‘show cooking’. Després podeu tastar àpats com l’arròs de la Fonda amb amb colomí, gírgola i avellana, o la vieira amb pebrots, romesco i marduix, que, com la vintena de plats que ofereixen, estan elaborats amb productes de la terra tradicionals, amb un toc innovador on regna la simplicitat.

Més informació: Pl. del Roser, 1, Gombrèn (Ripollès). Tel. 972 73 04 04. Fonda Xesc

08 Ca la Maria

Ca la Maria

Ca la Maria

En Martí i la Maria, després de treballar junts a El Bulli, van decidir iniciar el seu projecte culinari propi. Ara elaboren una cuina catalana moderna descobrint nous gustos i textures amb ingredients de proximitat i ecològics. Aquesta tardor podeu gaudir del menú del bolet que preparen i no us oblideu de tastar les seves croquetes de bolets!

Més informació: Ctra. de Santa Cristina, 9, Llagostera (Gironès). Tel. 972 83 13 34. Ca la Maria

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 277

TERRINES. EL CLÀSSIC QUE TORNA

  • Plats del mes
  • Jo Baixas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto