Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La DO Montsant fa 20 anys

En aquest temps, s’ha consolidat com un referent en el panorama vitivinícola

DO Montsant

DO Montsant

Aquests dies, la Denominació d’Origen Montsant està de celebració, ja que el 5 de novembre va fer 20 anys de la seva creació, amb 28 cellers adscrits, gairebé la meitat dels que constitueixen avui en dia la DO (60). En aquestes dues dècades, la DO Montsant ha vist créixer el seu patrimoni vitivinícola amb l’esforç col·lectiu de viticultors i cellers, sempre mantenint-se fidels a la seva filosofia i manera de fer, i amb l’excel·lència com a bandera. I ha aconseguit ser un referent en el panorama vitivinícola: actualment és possible trobar els seus vins a taules de més de 40 països, i les xifres no paren de créixer; com tampoc no paren de créixer els esforços que la DO fa en pro de l’autoconeixement. Els estudis de zonificació i l’aposta per les seves varietats històriques (garnatxes i carinyenes), així com per la sostenibilitat, han estat clau al llarg dels darrers anys, aspectes que han esdevingut un segell més de la seva identitat.

El fil fúcsia del destí

Segons una llegenda oriental, existeix un fil vermell invisible que ens connecta amb qui estem destinats a trobar-nos, independentment del lloc, del temps o de les circumstàncies. Aquest fil es pot estirar o contreure, però mai trencar. A la DO Montsant, diuen, també existeix aquest fil, però no és vermell sinó fúcsia. Un fil fúcsia que connecta tots els cellers de la DO Montsant entre ells (com també amb l’entorn, amb el paisatge, amb la terra i amb la gent i les tradicions); es tracta, en definitiva, d’una manera de fer. Un fil, també, que els porta units cap a un mateix objectiu: oferir els millors vins Montsant, fidels al territori, que expliquen la seva història i esforç (d’on venen i cap on van) per oferir al consumidor, sempre, el millor que tenen.

La campanya gràfica d’‘El fil fúcsia’ del destí tindrà un desplegament en línia, amb una potent identitat visual a les xarxes socials, i, també, fora de línia, amb una rèplica a través de la botiga de la DO, amb enviaments personalitzats per a qui faci la comanda de vins Montsant.

Campanya audiovisual

Entre les accions que es duran a terme per commemorar aquest 20è aniversari, hi ha la realització d’una sèrie de vídeos amb la col·laboració de diverses persones que tenen o han tingut un pes específic en la DO. Vídeos que serviran per analitzar la història de la DO Montsant i els canvis que hi ha hagut al llarg d’aquests anys, tant pel que fa a la viticultura, com als cellers o els vins, entre altres temes.

El primer d’aquests vídeos s’estrenarà properament i comptarà amb la participació de Jaume Domènech, primer president de la DO Montsant; René Barbier, propietari del celler Spectacle Vins; Francesc Blanch, president del Celler de Capçanes durant 32 anys (1980-2012), i Joan Queralt, cap de l’Oficina Comarcal del Priorat del Departament d’Agricultura de la Generalitat des del 1988. Tots ells analitzaran els inicis de la DO Montsant, el context en què va ser creada i els records que tenen d’aquells dies. 

Tasts a les escoles d’hostaleria

En el desplegament de la campanya del 20è aniversari, també s’efectuarà una gira per les principals escoles d’hostaleria. Un exercici de divulgació que la DO Montsant considera fonamental per apropar els seus vins als professionals del futur i formar-los perquè tinguin una concepció completa i correcta de què és la DO Montsant i com s’hi treballa.

Finalment, també es preparen un seguit de tasts que s’aniran celebrant al llarg dels propers mesos, destinats tant a professionals com al públic final, i que buscaran apropar la celebració del 20è aniversari a tots els seguidors dels vins Montsant.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: