Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Dolços de Nadal d'arreu del món

Durant aquestes festes el dolç no faltarà a taula!

CUINA.CAT

14/12/2019

Per Nadal no només ens alegra gaudir de bona companyia o rebre algun regal, si cau; ens agrada saber que a la taula no faltaran dolços, que faran les postres interminables. Ja us estarà venint al cap com ensucrar el Nadal amb els clàssics, però no és l'única manera; us mostrem també les postres tradicionals d'altres parts del món.

01 Tronc de Nadal

Tronc de Nadal

Tronc de Nadal

És d’origen francès i consisteix en unes làmines de pa de pessic farcides de trufa cuita i recobertes de xocolata. A l’exterior, s’hi dibuixen línies i es decora amb cireretes i fonoll perquè sembli un tronc acabat de tallar envoltat de vesc, com el tió.

02 Polvorons

Polvorons

Polvorons

Estan fets a base d’ametlla mòlta, alguns tenen coco, sèsam o vainilla amb llard, i es desfan en menjar-los, ja que no tenen l'aglutinant de la clara d'ou. Els més coneguts són els d’Estepa, de Sevilla, i els de Tordesillas, de Valladolid.

03 Panettone

Panettone

Panettone

Aquest pa dolç amb una molla tendra, que porta fruita confitada o panses, és italià, tot i que també és menja a algunes parts de Suïssa i França, i a Sud-amèrica, on es coneix com a 'panetón' o 'pan dulce'.

04 Torrons

Torrons

Torrons

La gran majoria d'aquests dolços tenen forma de prisma rectangular i són d'ametlla, mel i ou. Originàriament eren reservats als rics, van ser per exemple les postres del casament de la filla del rei Jaume I.  Actualment n’hi ha de diferents preus i de moltes varietats, els que més es consumeixen, però, són els de Xixona, els d’Alacant i els d’Agramunt.

05 Neules

Neules

Neules

Típiques catalanes, es fan amb fulla de farina i algunes estan recobertes de xocolata o fins i tot de torró de Xixona. S'acostumen a sucar al cava o, si es prefereix, es prenen acompanyades d'un vi dolç, moscatell o garnatxa. 

06 Christstöllen

Christstöllen

Christstöllen

Anomenat d'aquesta manera fent referència a Crist o simplement 'stöllen', és un pa dolç alemany amb fruita seca, fruita confitada o massapà molt contundent. Es talla en llesques molt fines i es pren amb te, cafè o xocolata desfeta.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

13 ago

Tast maridatge de formatges i vins de les Vinyes del Convent

Els dies 13 i 27 d’agost, el sommelier Javier Campo dirigirà un tast de formatges i vins...

15 ago

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

29 ago

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto