Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Dolços de Nadal d'arreu del món

Durant aquestes festes el dolç no faltarà a taula!

CUINA.CAT

30/11/2020

Per Nadal no falten els dolços ni les postres interminables. Ja us estarà venint al cap com ensucrar el Nadal amb els clàssics, però no és l'única manera; us mostrem també les postres tradicionals d'altres parts del món.

01 Tronc de Nadal

Tronc de Nadal

Tronc de Nadal

És d’origen francès i consisteix en unes làmines de pa de pessic farcides de trufa cuita i recobertes de xocolata. A l’exterior, s’hi dibuixen línies i es decora amb cireretes i fonoll perquè sembli un tronc acabat de tallar envoltat de vesc, com el tió.

02 Polvorons

Polvorons

Polvorons

Els populars polvorons estan fets a base d’ametlla mòlta, alguns tenen coco, sèsam o vainilla amb llard, i es desfan en menjar-los, ja que no tenen l'aglutinant de la clara d'ou. Els més coneguts són els d’Estepa, de Sevilla, i els de Tordesillas, de Valladolid.

03 Panettone

Panettone

Panettone

Aquest pa dolç amb una molla tendra, que porta fruita confitada o panses, és italià, tot i que també és menja a algunes parts de Suïssa i França, i a Sud-amèrica, on es coneix com a 'panetón' o 'pan dulce'.

04 Torrons

Torrons

Torrons

La gran majoria d'aquests dolços tenen forma de prisma rectangular i són d'ametlla, mel i ou. Originàriament eren reservats als rics, van ser per exemple les postres del casament de la filla del rei Jaume I.  Actualment n’hi ha de diferents preus i de moltes varietats, els que més es consumeixen, però, són els de Xixona, els d’Alacant i els d’Agramunt.

05 Neules

Neules

Neules

Típiques catalanes, es fan amb fulla de farina i algunes estan recobertes de xocolata o fins i tot de torró de Xixona. S'acostumen a sucar al cava o, si es prefereix, es prenen acompanyades d'un vi dolç, moscatell o garnatxa. 

06 Christstöllen

Christstöllen

Christstöllen

Anomenat d'aquesta manera fent referència a Crist o simplement 'stöllen', és un pa dolç alemany amb fruita seca, fruita confitada o massapà molt contundent. Es talla en llesques molt fines i es pren amb te, cafè o xocolata desfeta.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: