La Denominació d'Origen Protegida (DOP) Siurana impulsa tallers divulgatius sobre l'oli d'oliva verge extra a escoles, facultats i instituts de cuina, enologia, dietètica, nutrició i turisme d'arreu de Catalunya. El taller 'No tots els olis són iguals' neix amb l'objectiu que els alumnes comprenguin això mateix, que no tots els olis són iguals.
Promogut pel Consell Regulador de la DOP Siurana, es tracta d'una sessió pràctica per conèixer i comparar les categories d'olis d'oliva existents al mercat, posant èmfasi en l'aprofundiment del tast per aprendre a diferenciar-los i atribuir virtuts i defectes als productes a través d'un tast professional a càrrec del Panell de Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya.
A més, l'activitat compta amb una segona branca de promoció de la cultura de l'oli. Concretament, destaquen el context de l'oli a escala mundial i local en els àmbits de la gastronomia, la sostenibilitat, la salut i el tractament i presentació als restaurants. Enguany, el curs s'ha desenvolupat per a un total de 589 alumnes, fet que suposa un increment del 24% respecte del curs anterior.
Paral·lelament, DOP Siurana ofereix el taller 'Has begut oli?', pensat per formar alumnes de cinquè i sisè de primària. Actualment, el taller ja ha format 39.659 estudiants de centres educatius de Tarragona i Barcelona des que va iniciar el curs 2016-2017.
L'objectiu principal de l'activitat és que els alumnes descobreixin el sabor de l'oli d'oliva verge extra i els beneficis que aporta, a més de la importància de mantenir els cultius per a la conservació de l'entorn natural i l'estructura social que se'n deriva.
Podeu trobar-ne tota la informació a la web de DOP Siurana.