Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

DOP Siurana impulsa tallers divulgatius de l'oli d'oliva verge extra

Les activitats 'No tots els olis són iguals' i 'Has begut oli?' donen a conèixer l'OOVE als centres educatius

Oli DOP Siurana

Oli DOP Siurana

La Denominació d'Origen Protegida (DOP) Siurana impulsa tallers divulgatius sobre l'oli d'oliva verge extra a escoles, facultats i instituts de cuina, enologia, dietètica, nutrició i turisme d'arreu de Catalunya. El taller 'No tots els olis són iguals' neix amb l'objectiu que els alumnes comprenguin això mateix, que no tots els olis són iguals. 

Promogut pel Consell Regulador de la DOP Siurana, es tracta d'una sessió pràctica per conèixer i comparar les categories d'olis d'oliva existents al mercat, posant èmfasi en l'aprofundiment del tast per aprendre a diferenciar-los i atribuir virtuts i defectes als productes a través d'un tast professional a càrrec del Panell de Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya. 

A més, l'activitat compta amb una segona branca de promoció de la cultura de l'oli. Concretament, destaquen el context de l'oli a escala mundial i local en els àmbits de la gastronomia, la sostenibilitat, la salut i el tractament i presentació als restaurants. Enguany, el curs s'ha desenvolupat per a un total de 589 alumnes, fet que suposa un increment del 24% respecte del curs anterior.

Paral·lelament, DOP Siurana ofereix el taller 'Has begut oli?', pensat per formar alumnes de cinquè i sisè de primària. Actualment, el taller ja ha format 39.659 estudiants de centres educatius de Tarragona i Barcelona des que va iniciar el curs 2016-2017.

L'objectiu principal de l'activitat és que els alumnes descobreixin el sabor de l'oli d'oliva verge extra i els beneficis que aporta, a més de la importància de mantenir els cultius per a la conservació de l'entorn natural i l'estructura social que se'n deriva.

Podeu trobar-ne tota la informació a la web de DOP Siurana.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: