Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Dotze cocteleries per perdre els sentits

No tothom sap preparar bons còctels, però els bàrmans d’aquestes cocteleries en són especialistes!

03/09/2015
01 Negroni

Negroni

Negroni

El Negroni és un còctel italià fet a base de ginebra, vermut negre i bíter. D’aquí ve el nom de la cocteleria situada al barri del Raval de Barcelona. Un lloc d’ambient contemporani que aposta per un receptari de còctels clàssic, així com per les innovacions. No obstant això, no ofereixen una carta tancada, ja que el bàrman Daniel Gómez, que dirigeix el local des de 2007, suggereix els millors còctels segons els gustos personals dels clients. Algunes de les seves últimes propostes són: el còctel Golden Autumn, fet a base de xarop de canyella, escuma de poma, llima, bourbon i espiral de taronja, i un altre és el Bloody Oyster, servit amb fulles d’ostra.

Adreça: Carrer de Joaquín Costa, 46, 08001 Barcelona
Telèfon: 619 42 92 71
Horari: de diumenge a dijous de 19 a 2.30 h. Divendres i dissabte de 19 a 3 h.
Web: www.negronicocktailbar.com

02 Tandem Cocktail Bar

Tandem Cocktail Bar

Tandem Cocktail Bar

El Tandem és el bar de còctels dels germans Pernía, bàrmans professionals que, des de fa molts anys, es dediquen a oferir còctels i combinats de qualitat. El principal atractiu del local és la gran barra de fusta d’estil clàssic, igual que tot l’establiment, que sembla sortit d’una pel·lícula de cinema negre. Alguns dels seus còctels més famosos són: l’Acuariva Super Cocktail, fet a base de mandarina, vodka i cava; el BD6 Vantage, fet amb Drambuie, bourbon, Galliano, pell de taronja i xocolata negra, i el Superconstellation, a base de ginebra, llima, Maraschino, clara d’ou i fulles de menta.

Adreça: Aribau, 86, 08036 Barcelona
Telèfon: 93 451 43 30
Horari: de dilluns a dijous de 12.30 a 2 h. Divendres i dissabtes de 12.30 a 3 h. Diumenges de 12 a 3 h.
Web: https://es-es.facebook.com/pages/biz/Tandem-Cocktail-Bar-50668013259/

03 Stinger

Stinger

Stinger

L’Stinger és un bar de copes i còctels d’estil clàssic inspirat en els anys 50 i 60, situat al barri de l’Eixample de Barcelona. Compta amb un ambient relaxat i sempre amenitza les velades amb música de tota mena, ja sigui tant música d’aquells anys, com jazz, pop, flamenc, electrònica... La seva especialitat són els Margaritas, els Ginger Mojitos i les caipirinhes, però també presenten una gran selecció de mescles alcohòliques elaborades amb fruites naturals. A més, acompanyen les seves begudes amb tapes.

Adreça: Carrer de Còrsega, 338, 08037 Barcelona
Telèfon: 93 217 71 87
Horari: de dilluns a diumenges de 19 a 2 h.
Web: www.facebook.com/stingerbarcelona

04 Ideal Cocktail Bar

Ideal Cocktail Bar

Ideal Cocktail Bar

Aquest bar de còctels va néixer el 1931 de la mà de Antonio Gotarda, l’avi de l’actual propietari del local, José María Gotarda, i es va crear inspirant-se en l’estil de les cocteleries que ja existien a Europa (però a Barcelona era tota una novetat). Els còctels més demanats són: la pinya colada, preparada com al Carib, amb autèntica crema de coco importada de Puerto Rico; el mojito, una de les especialitats de la casa, i el Naranjito, creat amb motiu del Mundial de 1982, fet a base de rom, gínger i taronja. També tenen una àmplia carta de whisky de malt, així com de ginebres i vodka.

Adreça: Carrer d'Aribau, 89, 08036 Barcelona
Telèfon: 93 453 10 28
Horari: de dilluns a dissabte de 12.30 a 2.30 h. Diumenges tancat.
Web: www.dealcocktailbar.com

05 Milano Cocktail Bar

Milano Cocktail Bar

Milano Cocktail Bar

El Milano Cocktail Bar és un local que ofereix des dels còctels més clàssics fins a les últimes innovacions. Amb una decoració fidel a l’estil dels anys 40 del segle passat, ofereix concerts gairebé a diari de música en directe del millor jazz. Les estrelles de la seva carta són: el Milano Ten, fet a base de Tanqueray Ten, aranja i tònica; el Lady Sour, amb gingebre, fulles de menta, suc de llimona i pinya, i el Fantasia, amb Cordial de llima, suc de llimona, angostura i Schweppes Indian Tonic, entre altres. A més de la cocteleria, també tenen una zona de restaurant per gaudir de sandvitxos, embotits i tapes per acompanyar els còctels.

Adreça: Ronda de la Universitat, 35, 08007 Barcelona
Telèfon: 93 112 71 50
Horari: de dilluns a dissabte de 12 a 2.30 h. Diumenges de 18 a 2.30 h.
Web: www.camparimilano.com

06 XIX Bar

XIX Bar

XIX Bar

De decoració estrambòtica i original, aquest bar de copes ofereix als seus clients més de 70 classes de ginebres diferents. El propietari del local, l’escocès Mike Cruickshank, és un amant del gintònic, i la seva especialitat, per tant, és aquesta clàssica beguda. No obstant això, en aquest bar no només se’n serveix la versió clàssica, sinó que tenen una àmplia carta versions innovadores. Un dels seus gintònics més demanats és el que va acompanyat de gingebre, vi de taronja i bíter de xocolata. També fan sessions de tastos de ginebra perquè els amants d’aquesta beguda en coneguin les varietats i l’art del gintònic.

Adreça: Carrer de Rocafort, 19, 08015 Barcelona
Telèfon: 93 423 43 14
Horari: de dilluns de 18.30 a 2.30 h. De dimarts a dissabte de 17 a 3 h. Diumenges tancat.
Web: www.facebook.com/xix.bar

07 Balius

Balius

Balius

Són hereus del XIX Bar, aquells que van decidir afegir cogombre al gintònic. Buscaven un altre local i van anar a parar al bell mig del Poblenou, ben a prop de la Rambla, a la cantonada dels carrers Marià Aguiló i Pujades, on abans hi havia una ferreteria amb aquest nom i el van adoptar per la seva nova cocteleria. A més, van deixar-hi els mobles principals, com la barra o l’aparador. Ara, els protagonistes del local són el vermut, durant el dia, i els còctels, durant la tarda-nit. El millor és deixar-se aconsellar pels bàrmans (arriben a les 17 h), que potser us sorprendran amb un gintònic fet amb ginebra Joanne Moore, l’única dona del món amb el títol de Mestra Destil·ladora de Ginebres; un còctel sense alcohol; un altre amb vermut, o un gintònic amb 47 espècies. A més, trobareu una carta amb conserves tradicionals i sense químics (com les ‘Gildes’) i amb receptes manxegues, valencianes i aragoneses preparades amb productes Km 0 i de temporada.

Adreça: Carrer Pujades, 196, Barcelona.
Telèfon: 93 315 86 50
Horari: de dilluns a dijous de 18 a 2 h. Divendres i dissabtes de 13 a 3 h i diumenges de 12 a 1 h.
Web: www.facebook.com/BaliusBar

08 Caribbean Club

Caribbean Club

Caribbean Club

És un bar de copes amagat darrere d’una gran porta de fusta del carrer Sitges de Barcelona. El local és petit, i l’interior és com si es tractés d’un vaixell antic, amb una barra i les parets de fusta vermellosa, amb decoracions marineres i aires caribenys dels anys 50 del segle passat. Un lloc que sembla inspirat en els bars clandestins de l’Havana d’aquells anys. A més, presenta una gran col·lecció de cocteleres antigues, algunes d’elles dels anys 30 portades de Nova York. Encara que ofereixin tot tipus de còctels, les seves especialitats són els que porten rom, com el mojito de menta i rom.

Adreça: Carrer de les Sitges, 5, 08001 Barcelona
Telèfon: 93 302 21 82
Horari: de dilluns a dijous de 18 a 2 h. Divendres i dissabtes de 18 a 3 h i diumenges tancat.
Web: www.caribbeanclubbarcelona.com

09 Boadas

Boadas

Boadas

El primer propietari d’aquesta cocteleria, el català Miguel Boadas Parera, es va formar i va treballar al bar dels seus tiets a l’Havana durant la joventut. Això va fer que, en tornar a Barcelona el 1933, obrís aquest local i el decorés a amb un estil similar al del bar on havia crescut i d’on s’havia enamorat de l’art dels còctels. És una de les primeres cocteleries de la ciutat amb barra de fusta i tamborets alts d’estil americà. Actualment, Boadas segueix oferint còctels de qualitat, i el més famós és el seu homònim, el Boadas, que es prepara a base de rom cubà, curaçao, Dubonnet i amb una cirera confitada.

Adreça: Carrer dels Tallers, 1, 08001 Barcelona
Telèfon: 93 318 95 92
Horari: de dilluns a dijous de 12 a 2 h. Divendres i dissabtes de 12 a 3 h i diumenges tancat.
Web: www.boadascocktails.com

10 Torre Rosa

Torre Rosa

Torre Rosa

Torre Rosa és una cocteleria situada en una casa centenària de Barcelona que compta amb un jardí i terrassa amb una decoració molt cuidada. Tenen una àmplia carta de còctels, gintònics i whiskys, així com combinats sense alcohol. Alguns dels seus còctels són: el Bosc Aranés, fet a base de fruits del bosc, rom, llimona, taronja i pinya; el Mint Julep, amb bourbon, llimona, menta fresca, soda i sucre, o el Russian Melon, amb licor de meló, vodka, taronja i pinya. A més, també serveixen vermut amb aperitius i organitzen tallers de cocteleria i tasts de vins.

Adreça: Carrer de Francesc Tàrrega, 22, 08027 Barcelona
Telèfon: 93 340 88 54
Horari: de dilluns a dijous de 19 a 2.30 h. Divendres i dissabtes de 12 a 3 h i diumenges de 12 a 2.30 h.
Web: www.torrerosa.com

11 Gimlet

Gimlet

Gimlet

Gimlet és el primer bar de còctels que va crear l’empresari i bàrman Javier de las Muelas, el 1979, un local modern, amb aires futurístics, que ara s’ha convertit en un clàssic tot decorat amb fusta i els sofàs de cuir. El nom prové del còctel homònim que va inspirar l’empresari, que encara avui dia és un dels més demanats. El Gimlet, popularitzat pel detectiu Philip Marlowe a la novel·la de Raymond Chandler ‘El largo adiós’, està fet a base de ginebra, suc de llima de Rose’s i decorat amb una guinda verda.

Adreça: Carrer Santaló, 46, 08021 Barcelona
Telèfon: 93 201 93 08
Horari: de dilluns a dimecres de 18 a 1 h i de dijous a dissabtes de 18 a 3 h. Diumenges tancat.
Web: www.drymartiniorg.com/locales/gimlet-v2

12 Why Not Cocktail Bar

Why Not Cocktail Bar

Why Not Cocktail Bar

El Why Not Cocktail Bar és un nou concepte de cocteleria contemporània i avantguardista que ofereix tot tipus de còctels, des dels més clàssics fins als més moderns, nacionals i internacionals, però donant sempre un toc final propi. Les seves especialitats són: el Mojito Frozen, el Why Not, la Pinya Colada, l’Apple Martini i el Vodka Sour Maracuyá, tots elaborats amb fruites naturals i amb una selecció de begudes alcohòliques de qualitat. A la decoració del local, d’aires moderns, hi destaca la barra de neó blanc i els dibuixos dels còmics que decoren les parets.

Adreça: Av. Diagonal, 353, 08037 Barcelona
Telèfon: 676 74 31 91
Horari: de dilluns a dijous de 19 a 2.30 h. Divendres i dissabtes de 19 a 3 h. Diumenges tancat.
Web: www.whynotbarcelona.com

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: