La trobada anual dels cuiners i cuineres que formen part del col·lectiu Slow Food Catalunya ha tingut lloc aquest 29 d'abril a Sant Sadurní d'Anoia. Enguany, s'han sumat al grup vuit nous restaurants i un menjador escolar i, com a gran novetat, s'ha donat la benvinguda, sota l'empara de la comunitat Slow Food-Km0, a dues escoles d'hostaleria, l'Escola d'Hostaleria d'Osona (Tona) i l'Escola d'Hostaleria del Pallars (Sort). Aquesta novetat representa un gran pas, ja que reconeix la feina ben feta d'aquestes cuines on es formen els joves que en el futur poden marcar la cuina professional catalana.
Aquest acte és un punt de retrobament entre productors i cuiners i cuineres d'arreu de Catalunya amb una mateixa filosofia, l'aposta pels aliments ecològics i de proximitat, és a dir, per allò que és "bo, net i just". A més, s'ha anunciat l'edició de la primera Guia Slow Food Catalunya, que es llançarà al novembre.
Slow Food Catalunya, cuina ecològica i de proximitat
Slow Food és una associació ecogastronòmica sense ànim de lucre, que neix per fomentar una cultura gastronòmica basada en els aliments bons, nets i justos. A Catalunya, els cuiners han impulsat el projecte Km0, creat l'any 2008, que defineix i comprova l'assoliment de certs compromisos que el xef assumeix en relació amb la filosofia del que és bo, net i just.