Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Duet, la nova cervesa àcida de Damm i els germans Roca

És la primera incursió de la cervesera en l'estil 'sour', amb una cervesa àcida de malta i garnatxa blanca de la Terra Alta

Els germans Roca amb Duet

Els germans Roca amb Duet

Duet és la nova cervesa àcida que els mestres cervesers de Damm han elaborat juntament amb els germans Joan, Josep i Jordi Roca, d'El Celler de Can Roca. Una 'sour ale' elaborada a força de malt d'ordi i raïm garnatxa blanca de la Terra Alta, ambdós representants de conreus i paratges del nostre territori i de la cultura de les begudes mediterrànies.

L'estil 'sour' és molt antic, tot i que poc conegut. Es remunta a l'origen de les cerveses, quan bacteris i llevats salvatges fermentaven espontàniament sense cap tipus de control en la temperatura ni en el procés de fermentació, que proporcionava notes agres i acidesa a una cervesa d'intensitat aromàtica alta. El 'sour' ha anat evolucionant i, actualment, és possible controlar els procesos de fermentació de manera que donin com a resultat cerveses en què predomina la part àcida. La cervesa de Damm i els germans Roca està elaborada amb most de malt d'ordi i most de garnatxa blanca. A la barreja de mosts, s'hi afegeixen bacteris làctics ('Lactobacillus') per aportar-hi acidesa. Després, s'hi incorporen llevats per completar-ne la fermentació.

Dos anys de treball

Han estat dos anys de treball i complicitat en què els mestres cervesers de Damm han treballat braç a braç amb els germans Roca per elaborar una cervesa amb un punt d'acidesa que uneix dos mons, el del malt d'ordi i el del raïm. Concretament, el de la garnatxa blanca, que "aporta lluminositat, frescor, paisatge", explica Josep Roca. Algunes cerveses estil 'sour' tradicionals s'elaboren amb fruita –normalment, fruita vermella– per equilibrar el punt agre, però Damm i els germans Roca han optat per fer servir raïm de la Terra Alta, que li confereix "el toc mediterrani". "El raïm permet aportar complexitat, verticalitat i frescor a Duet, així com una textura sedosa", destaca el sommelier del Celler.

El resultat és una cervesa àcida, equilibrada i molt gastronòmica, apta per maridar amb peix, marisc i altres productes del mar. Duet ja està disponible a la botiga en línia de Damm i ben aviat arribarà a restaurants i superfícies comercials.

20211015124906  E4A2924 01

Nota de tast

De color daurat intens, Duet és una cervesa amb gasificació moderada. En nas, és intensa i exuberant. L'olor és fresca, amb aromes de fruita de pinyol, cítrics i algun toc de fruita tropical. En boca és complexa i ben equilibrada. L'acidesa característica del raïm aporta tensió, verticalitat i complexitat; mentre que el malt d'ordi aporta cos, estructura, densitat i untuositat, aspectes que equilibren cada glop i doten la cervesa d'una persistència agradable en boca.

Es recomana una temperatura de servei d'entre 8º i 10º en una copa estreta que permeti la concentració d'aromes. Preu: 2,10 € / 33cl.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: