Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

L'elefant de Lluc Crusellas s'incorpora a la col·lecció del Museu de Xocolata de Barcelona

El pastisser d'Osona va guanyar el World Chocolate Masters el passat novembre amb aquesta peça

L'elefant de xocolata de Lluc Crusellas

L'elefant de xocolata de Lluc Crusellas

L’elefant de xocolata de Lluc Crusellas, figura amb la qual el pastisser d’Osona es va convertir en el guanyador més jove de la història del World Chocolate Master, amb 27 anys, ja forma part de la col·lecció permanent del Museu de la Xocolata de Barcelona. El mateix Crusellas ha dirigit el muntatge de la peça a les instal·lacions del Museu, on la figura ha quedat exposada al públic dins d’una vitrina per conservar-la les condicions de temperatura i humitat òptimes.

Crusellas, que fa uns dies va rebre el reconeixement dels seus companys d’ofici a la ‘Gran Gala de la Pastisseria 2023’ per la fita aconseguida, ha manifestat la seva satisfacció i il·lusió per veure el seu treball a la casa de la xocolata a Barcelona. El pastisser, fill de Santa Eulàlia de Riuprimer i format a l’Escola Hofmann i a Espai Sucre, lidera actualment la proposta de la pastisseria El Carme, a Vic, on també ha estat exposada la premiada figura. L’elefant de xocolata fa 1,5 metres d’alçada i pesa més de 100 quilograms i, després del seu triomf a París, ha estat present a espais tan reconeguts internacionalment com els mítics magatzems Harrods a Londres.

Figures amb història
Amb la incorporació de l’elefant de Lluc Crusellas, el Museu de la Xocolata de Barcelona amplia la seva col·lecció permanent de reproduccions en gran format. La creació del pastisser d’Osona comparteix espai amb les obres d’altres mestres xocolaters referents, com el Quixot de Julio Carretero, o escultures de Domènech Miró i Lluís Muixí, de qui es guarda la figura més antiga des del 1978. També podem trobar-hi les figures guanyadores del diferents concursos del Museu i d’altres xocolaters contemporanis, com Saray Ruiz i Raúl Bernal.

Més informació a www.museuxocolata.cat.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: