Troba la teva recepta

Els 10 millors croissants de Catalunya

La majoria pensem que la mitja lluna pastissera és un invent francès, la història ens transporta fins a Viena, on un forner del segle XVII va idear-lo per celebrar la victòria contra l’imperi turc. Us descobrim els millors croissants del país!

CARME MELIÀ

28/01/2020
01 Can Carriel

Can Carriel

Prat / Can Carriel

El 2017, el pastisser Gil Prat i Parcet —quarta generació al capdavant de la pastisseria Prat Can Carriel, fundada pel besavi l’any 1900— guanyava el desè Concurs al Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya. D’alvèols grossos i amb textura de pasta de full, el seu croissant té un gust “a vegades una mica dolç, a vegades un mica salat… a mesura que el menges, canvia”. L’èxit, però, rau en els ingredients de qualitat i una elaboració lenta.

Més informació

  • Bac de Roda, 15. Roda de Ter (Osona). Tel. 93 8 4 00 81. @cancarriel
02 Vallflorida

Vallflorida

Vallflorida

Lluís Costa, segona generació de pastissers i xocolaters artesans, elabora una pastisseria clàssica amb un toc modern. Els seus productes avantguardistes l’han fet mereixedor de diferents reconeixements, com el Premi al Millor Croissant Artesà de Mantega (2015) o el guardó a la Millor Pasta de Te (2018) de l’Estat espanyol, gràcies a una galeta de praliné de pacana amb yuzu, plàtan i xocolata.

Més informació

  • Vallflorida. Ctra. del Montseny, 2. Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental). Tel. 93 848 09 51.
03 Pastisseria Turull

Pastisseria Turull

Pastisseria Turull

El 2011, Joan Sáez va guanyar el premi al millor croissant de mantega de l'Estat. La pastisseria Turull es va fundar el 1963 i des del primer moment ha apostat per la pastisseria artesana, amb tota mena de productes, des de la brioixeria fins als pastissos personalitzats, passant pels bombons i les merengues, entre molts altres. A més, disposa d'una cafeteria on podreu menjar els seus productes i ofereix servei de càtering. Un lloc perfecte per tastar-hi un dels millors croissants del país! 

 

Més informació

  • Pastisseria Turull. Ctra. de Rellinars, 50. Terrassa (Vallès Occidental). Tel. 93 788 17 18

 

04 Can Busquets

Can Busquets

Can Busquets

Aquest forn ecològic, obert el 1987, és fruit de la passió personal de Jordi Clapés per l’alimentació natural i sana, que inclou el pa i els dolços saludables. Tenen una gran varietat de productes, elaborats amb farines diverses: més de 80 referències de brioixeria artesana i una vintena de pans ecològics. La nostra recomanació és el croissant d’espelta.

Més informació

  • Can Busquets. Nicaragua, 3. Granollers (Vallès Oriental). Tel. 93 860 06 54 
05 Hofmann

Hofmann

Hofmann

Creada el 1982, és una de les pastisseries de referència de la capital catalana. Un espai que endolceix els esmorzars de nadius, turistes i passavolants amb un extens catàleg de dolços que inclou —és clar!— croissants (farcits o sense farcir), pastes de te, rolls de canyella, pastissos i delícies de xocolata. El seu croissant de mantega va ser el millor de tot l’Estat al concurs del 2010.

Més informació

  • Hofmann. Argenteria, 74-78. Barcelona. Tel. 933 195 889. 
06 Le Bistrot 1960

Le Bistrot 1960

Le Bistrot 1960

Petit, suau, cruixent per fora i tendre per dins. Molt a l’estil francès, el croissant de mantega que ofereix aquest establiment empordanès el converteix en un punt de trobada dels amants d’aquest dolç. En definitiva, una adreça imprescindible si voleu celebrar com cal el Dia Internacional del Croissant.

Més informació

  • Mallorca, 17. Palamós (Baix Empordà). Tel. 872 02 36 22@lebistrot1960
07 Pastisseria Canal

Pastisseria Canal

Pastisseria Canal

El croissant de mantega de Toni Vera, responsable de brioixeria de la pastisseria Canal, va ser el millor de tot l’Estat al concurs del 2016. Un croissant que defineix “com els de tota la vida, però molt cuidat”. L’excel·lència arriba amb els farciments, de gustos sorprenents: de pastís Sacher, de pastís de gerds, de praliné, de tiramisú, de lemon pie… No dubteu a assaborir-los amb una tassa de xocolata calenta!

Més informació

  • Pastisseria Canal. Calvet, 15. Muntaner, 566. Barcelona. Tel. 93 209 59 17 / 93 417 10 53.
08 Sant Llehí

Sant Llehí

Sant Llehí

Ni molt blanc, ni molt negre: daurat com la mel. De textura suau i amb l’exterior cruixent, ha de tenir un gust marcat de mantega. A Sant Llehí tenen molt clar com ha de ser el croissant de mantega perfecte. I, si voleu tastar-ne un d’especial, n’elaboren un farcit de mató i pintat amb mel, amb ingredients de quilòmetre zero. Espectacular!

Més informació

  • Sant Llehí. Pl. del Montseny, 6. Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental). Tel. 93 845 23 02.
09 Croissants de París

Croissants de París

Croissants de París

Productors artesans, la Tere i en Joan van obrir la primera croissanteria fa 30 anys al centre de Terrassa, i ara tenen dos punts de venda a la ciutat egarenca i un a Sabadell. Elaboren una gran varietat de productes, però els clients habituals en destaquen especialment els minicroissants variats: banyats amb xocolata negra o blanca, ratllats, amb banyes… Una temptació per picar entre hores!

Més informació

  • Croissants de París. Rbla. d’Ègara / Grànius, 1. Terrassa (Vallès Occidental).Tel. 93 780 58 04.
10

Sant Croi

Albert Roca ha guanyat en dues ocasions el Premi al Millor Croissant Artesà de Mantega, en les edicions del 2009 i del 2018. La segona, amb el croissant de Sant Croi by Albert Roca (antiga pastisseria Badia Roca), un espai únic on s’elaboren productes 100% artesans amb ingredients naturals i de màxima qualitat, sense additius ni conservants. El croissant guanyador té l’alveolat fi i un equilibri de gust, entre el dolç i el salat.

Més informació

  • Sant Croi. Bassegoda, 56 / Pàdua, 91. Barcelona. Tel. 93 212 34 40.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

26 feb

Taller Cuina tradicional dels Països Catalans

Els dimecres del 15 a 26 de febrer, de 19.30 a 21.30 h, es duran a terme tallers de cuina dedicats a la gastronomia...

26 feb

Projecció 'Les pastores: cada vida és 8 de març'

El 26 de març, a les 19 h, es projectarà al Centre Cívic El Sortidor 'Les pastores: cada vida és...

27 feb

Cuina vegetariana d'hivern Nou 2020

Sabíeu que la meitat del nostre plat sempre haurien de ser verdures? I que hauríem de reduir el consum...

27 feb

Taller 'Cuina amb vegetals fermentats'

El dijous 27 de febrer, al Centre Cívic El Sortidor, es farà un taller de 18.30 a 21.30 h en què...

Portada Cuina 236

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto