Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els 10 millors xiringuitos per a aquest estiu

Gaudeix d'arrossos, paelles i tapes en aquests establiments estiuencs

05/07/2018

Platja, sol i bon menjar. Per a molts aquesta seria una bona definició de desconnectar i gaudir d’unes bones vacances. Un bany al mar i unes tapes al xiringuito més proper és una opció refrescant i, si trieu bé, deliciosa. Des del CUINA us proposem locals on gaudir d’una jornada de platja i un bon àpat vora el mar. L’ambient relaxat, les vistes immillorables i la bona gastronomia converteixen aquests establiments en una opció molt encertada per a l’estiu. 

01 L'Estupendu

L'Estupendu

L'Estupendu

Si voleu gaudir d’uns deliciosos plats mariners a peu de platja, L’Estupendu és una bona opció. El seu arròs caldós de pop i galeres no deixa indiferent ningú, així com les cloïsses a la brasa amb sofregit de ceba i tomàquet o el suquet de bacallà amb patates. D’altra banda, també ofereixen tapes, així que hi podeu fer el vermut clàssic. Per menjar-hi teniu l’opció de demanar el menú, que oscil·la entre els 35 i els 40 euros. Aquest xiringuito el podeu trobar a l’espai dels antics banys de l’estació de Badalona.

  • Av. d’Eduard Maristany, 75. Badalona (Barcelonès).
  • Tel. 93 384 83 64
  • www.estupendu.com
02 Toc al Mar

Toc al Mar

Toc al Mar

La Costa Brava és un indret ple de platges idíl·liques i paisatges naturals. Per a molts és el lloc escollit per anar-hi de vacances a l’estiu, ja que l’encant de l’Empordà és únic. A Begur hi podeu trobar una de les platges més boniques de la zona, la d’Aiguablava. Si hi aneu, us recomanem que tasteu el peix a la brasa d’alzina del xiringuito Toc al Mar. En Santi Colominas, la Sandra Baliarda i en Ruel Rodeles han centrat la seva oferta gastronòmica en el peix dels mateixos pescadors locals. Sens dubte, hi menjareu molt bé.

  • Platja d’Aiguablava, 6. Begur (Baix Empordà).
  • Tel. 972 11 32 32
  • www.tocalmar.cat
03 El Corsari

El Corsari

El Corsari

A Sant Feliu de Guíxols, també a la comarca del Baix Empordà, podeu tastar els mítics calamars a la romana i les patates braves del xiringuito El Corsari. Gaudireu de bon menjar, vistes al mar i la fresca de la terrassa. Si us quedeu amb gana, us recomanem els raviolis de gamba o la vedella amb bolets. Propostes simples però amb un sabor autèntic.

  • Cristòfol Colom, 1. Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).
  • Tel. 972 32 10 71
04 Pez Vela

Pez Vela

Pez Vela

A Barcelona podeu gaudir d’un àpat amb vistes al mar en un espai modern i de disseny. A Pez Vela, que es troba al peu de l’hotel W, el plat estrella són els arrossos. També podeu tastar les seves amanides, el peix del dia o la costella de bou a la brasa. La seva cuina aposta pels productes de proximitat i la simplicitat. Un ambient exclusiu amb una oferta gastronòmica molt encertada.

 

05 El Maravillas

El Maravillas

El Maravillas

El Maravillas és un xiringuito senzill però amb encant que es troba a prop de Barcelona; tant, que hi podeu arribar amb bicicleta. Podeu passar una jornada de platja refrescant i gaudir dels seus plats i el seu ambient relaxat. Obre fins a les 3 h, així que també podeu prendre la fresca a les nits mentre beveu un còctel i escolteu música en directe.

06 La Zorra de Sitges

La Zorra de Sitges

La Zorra de Sitges

Si visiteu aquest xiringuito de Sitges no dubteu a demanar arròs o paella. En aquest establiment atorguen a aquests plats mariners un toc original, i el resultat són creacions culinàries que enamoren els paladars. Després d’unes tapes, podeu menjar arròs amb poma o amb burrata, amb ostres, amb pollastre trufat, etc. De fet, n’hi ha de tots els sabors per a tots els gustos.

07 Xiringuito de la Costa

Xiringuito de la Costa

Xiringuito de la Costa

Si voleu viure una experiència gastronòmica a alta mar, agafeu una barca i aneu al xiringuito de La Costa. Aquest local es troba a prop de Sant Carles de la Ràpita, però per arribar-hi té a la disposició dels clients un servei de golondrines. En un xiringuito tan mariner no podien faltar com a plats estrella els arrossos i les fideuades. El seu preu es assequible, així que si us trobeu per la zona us recomanem que us llanceu a l’aigua i visiteu aquest restaurant tan peculiar.

08 Barracuda

Barracuda

Barracuda

Al bell mig de la sorra de la platja de Castelldefels trobareu un local on serveixen unes paelles excepcionals. El Barracuda compta amb una espectacular terrassa amb molt bones vistes al mar. Aquest establiment té la cuina oberta tot el dia, així que sigui l’hora que sigui, no teniu excusa per no tastar la seva paella. A més, els seus arrossos tampoc deixen indiferents ningú, així com els seus plats de peix de la llotja i les tapes. La seva carta es basa en una gastronomia de productes de proximitat, sobretot mariners.

  • Ribera de Sant Pere, 17. Castelldefels (Baix Llobregat).
  • Tel. 638 26 52 61
  • www.tribuwoki.com
09 El Mirall d'Estiu

El Mirall d'Estiu

El Mirall d'Estiu

Aquest xiringuito és molt conegut a la zona de Tarragona, ja que hi porta molts anys servint delicioses tapes, arrossos i fideuades. Els seus clients són fidels a Asunción Sánchez, la cuinera que porta darrere els fogons de l’establiment des de fa més de seixanta anys. Aquest local dels germans Musté s’ha convertit en un dels xiringuitos veterans de Tarragona i la seva llarga experiència es tradueix en taules sempre plenes. Així que, si teniu pensat fer-hi una visita, truqueu abans per reservar taula!

10 Xiringuito Escribà

Xiringuito Escribà

Xiringuito Escribà

El Xiringuito Escribà és un clàssic als estius de la Ciutat Comtal. Els seus plats mariners, les seves tapes o els seus entrants atrauen tant els locals com els turistes. Recomanem tastar els seus arrossos o paelles, els plats estrella. Va obrir les portes pels Jocs Olímpics de 1992 i, des de llavors, cada estiu atrau un munt de persones per la seva senzillesa, la seva ubicació a peu de platja i les seves paelles. A més, les postres marca de la casa d’Escribà són una autèntica delícia.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto