CUINA.CAT
27/11/2018Texas, millor pasta de te
Lluis Costa ha guanyat el concurs de millor pasta de te 2018 amb el seu dolç anomenat Texas, una galeta de praliné de nou pacana amb yuzu, plàtan i xocolata. Costa és el pastisser al capdavant de Vallflorida Xocolaters de Sant Esteve de Palautordera. Enguany, s'han presentat 165 pastes al concurs organitzat per la revista especialitzada 'Dulcypas', però el pastisser del Vallès Oriental ha sigut qui s'ha emportat el títol de guanyador. Els criteris que s'han avaluat han estat la presentació, la textura, el sabor i viabilitat comercial. Encara que segons el guardonat l'èxit de Texas és el joc de textures clàssiques amb sabors més arriscats com el juzu i la nou pacana.
Més informació
Albert Roca fa el millor croissant artesà de mantega
Albert Roca i la seva pastisseria Sant Croi s'han emportat l'or en l'XI Concurs Millor Croissant Artesà de Mantega. El certamen s'ha celebrat a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona i hi han participat una setantena de pastissers de tot l’Estat. Aquests han presentat els seus croissants artesans al concurs, que ha aconseguit el doble d’inscrits que en la darrera edició. Hi ha hagut un gran nivell, però ha sigut Albert Roca qui ha aconseguit el guardó i un premi de 1.000 euros, convertint-se així en el primer pastisser que revalida el títol, ja que Roca ja va guanyar aquest concurs l'any 2009.
Més informació
Guanyador millor panettone
La pastisseria Ochiai, fundada per Takashi Ochiai, ha guanyat la tercera edició del Concurs Millor Panettone Artesà, organitzat per l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB). El certamen s'ha celebrat a Milà, bressol del panettone, sota l'atenta mirada d'un jurat internacional compost, entre d'altres, per eminències de la pastisseria italiana. S'hi han inscrit una trentena de pastissos i el jurat ha tingut en compte aspectes com l'aparença, el tall, l'olor, la textura, l'alveolat i el sabor. El panettone presentat per la pastisseria Ochiai ha destacat per sobre dels altres per la seva frescor i suculència, així com el seu alveolat. Anteriorment ja havien guanyat el premi a Millor Croissant Artesà de Mantega.
Més informació
El guanyador d'una edició anterior del concurs el Millor Xuixo del Món, amb Jordi Roca
La Fleca Pastisseria Padrés de Banyoles, amb Ricard Jambert al capdavant com a pastisser, ha guanyat el concurs El Millor Xuixo del Món. Aquest certamen, que s’emmarca en l’Any del Xuixo, per celebrar el centenari d’aquest típic dolç català, s’ha fet al Fòrum Gastronòmic Girona 2018. El xuixo guanyador s’ha imposat a la seixantena de pastisseries de tot Catalunya que han participat en el concurs. El jurat n’ha destacat el punt de fregida i la textura de la crema. Formaven el jurat Jordi Roca (El Celler de Can Roca), Mariana Garcia (EPGB), Fernando Toda ('Dulcypas'), Xano Saguer (Espai Sucre) i Nan Ferreres (CETT). La Fleca Pastisseria Padrés, fundada fa 80 anys, pertany als germans Ricard i Jordi Jambert, que es van fer càrrec d’aquest negoci fa 4 anys.
Més informació
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: