Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els 4 millors dolços que es fan a Catalunya

Xuixo, croissant, pasta del te i panettone, totes quatre postres tenen concursos per trobar els millors i resulta que es fan al nostre país. Us ensenyem quins són i on els podeu comprar.

CUINA.CAT

27/11/2018
01 Texas, millor pasta de te

Texas, millor pasta de te

Lluís Costa fa les millors pastes de te

Lluis Costa ha guanyat el concurs de millor pasta de te 2018 amb el seu dolç anomenat Texas, una galeta de praliné de nou pacana amb yuzu, plàtan i xocolata. Costa és el pastisser al capdavant de Vallflorida Xocolaters de Sant Esteve de Palautordera. Enguany, s'han presentat 165 pastes al concurs organitzat per la revista especialitzada 'Dulcypas', però el pastisser del Vallès Oriental ha sigut qui s'ha emportat el títol de guanyador. Els criteris que s'han avaluat han estat la presentació, la textura, el sabor i viabilitat comercial. Encara que segons el guardonat l'èxit de Texas és el joc de textures clàssiques amb sabors més arriscats com el juzu i la nou pacana.

Més informació

  • Carretera del Montseny, 12. Sant Esteve de Palautordera. (Vallès Oriental)
  • Tel 938 48 09 51 i web
02 Albert Roca fa el millor croissant artesà de mantega

Albert Roca fa el millor croissant artesà de mantega

El millor croissant artesà de mantega, el d'Albert Roca

Albert Roca i la seva pastisseria Sant Croi s'han emportat l'or en l'XI Concurs Millor Croissant Artesà de Mantega. El certamen s'ha celebrat a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona i hi han participat una setantena de pastissers de tot l’Estat. Aquests han presentat els seus croissants artesans al concurs, que ha aconseguit el doble d’inscrits que en la darrera edició. Hi ha hagut un gran nivell, però ha sigut Albert Roca qui ha aconseguit el guardó i un premi de 1.000 euros, convertint-se així en el primer pastisser que revalida el títol, ja que Roca ja va guanyar aquest concurs l'any 2009. 

Més informació

  • Carrer de Bassegoda, 56. Barcelona. 
  • Tel 933 33 06 85 i web 
03 Guanyador millor panettone

Guanyador millor panettone

La botiga japonesa Pastisseria Ochigai elabora el millor panettone

La pastisseria Ochiai, fundada per Takashi Ochiai, ha guanyat la tercera edició del Concurs Millor Panettone Artesà, organitzat per l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB). El certamen s'ha celebrat a Milà, bressol del panettone, sota l'atenta mirada d'un jurat internacional compost, entre d'altres, per eminències de la pastisseria italiana. S'hi han inscrit una trentena de pastissos i el jurat ha tingut en compte aspectes com l'aparença, el tall, l'olor, la textura, l'alveolat i el sabor. El panettone presentat per la pastisseria Ochiai ha destacat per sobre dels altres per la seva frescor i suculència, així com el seu alveolat. Anteriorment ja havien guanyat el premi a Millor Croissant Artesà de Mantega.

Més informació

  • Carrer Comte d'Urgell, 110. Barcelona.
  • Tel 934 53 63 83 i web
04 El guanyador d'una edició anterior del concurs el Millor Xuixo del Món, amb Jordi Roca

El guanyador d'una edició anterior del concurs el Millor Xuixo del Món, amb Jordi Roca

Millor xuixo del món? Fleca Pastisseria Padrés de Banyoles

La Fleca Pastisseria Padrés de Banyoles, amb Ricard Jambert al capdavant com a pastisser, ha guanyat el concurs El Millor Xuixo del Món. Aquest certamen, que s’emmarca en l’Any del Xuixo, per celebrar el centenari d’aquest típic dolç català, s’ha fet al Fòrum Gastronòmic Girona 2018. El xuixo guanyador s’ha imposat a la seixantena de pastisseries de tot Catalunya que han participat en el concurs. El jurat n’ha destacat el punt de fregida i la textura de la crema. Formaven el jurat Jordi Roca (El Celler de Can Roca), Mariana Garcia (EPGB), Fernando Toda ('Dulcypas'), Xano Saguer (Espai Sucre) i Nan Ferreres (CETT). La Fleca Pastisseria Padrés, fundada fa 80 anys, pertany als germans Ricard i Jordi Jambert, que es van fer càrrec d’aquest negoci fa 4 anys.

Més informació

  • Passeig de Mossèn Lluís Constans, 157. Banyoles. (Girona)
  • Tel 972 57 09 34 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: