Troba la teva recepta

Els xiringuitos amb la millor cuina mediterrània

A peu de platja i amb la calor de l’estiu, el que ve més de gust és un bon àpat amb vistes al mar

12/07/2018
01 Xiringuito L'Escora

Xiringuito L'Escora

L'Escora

L’Escora és un xiringuito instal•lat a la platja dels Pins de Pineda de Mar que, a banda d’oferir bones tapes i paelles casolanes, compta amb serveis d’esports nàutics i massatges. En un ambient tranquil i d’estil chill out, L’Escora elabora des de plats de cuina mediterrània i plats d’autor fins a tapes i entrepans. Albergínies fregides amb mel, bunyols de bacallà, seitons adobats, risotto de ceps amb parmesà i entrecot a la planxa amb salsa de pebre o formatge blau són algunes de les seves propostes. A més, els dijous fan el menú especial ‘Asado Uruguayo’ i celebren diferents esdeveniments com concerts, festes i, fins i tot, casaments.

  • Platja dels Pins, s/n. Pineda de Mar (Maresme).
  • Tel. 697 82 44 70
  • De dilluns a dijous i diumenges, de 9 a 23h. Divendres i dissabtes, de 9 a 0h.
  • www.lescora.com
02 Xiringuito Natura

Xiringuito Natura

Xiringuito Natura

A la platja de la Nova Mar Bella, caracteritzada per un ambient tranquil, ja que està una mica més allunyada de la ciutat, es troba aquest xiringuito que compta amb una decoració senzilla amb sofàs estil chill out, grans gandules, i tot envoltat per palmeres i amenitzat per música chill out. La proposta gastronòmica del lloc és una cuina alternativa basada en productes ecològics; s’hi pot trobar amanides, torrades, entrepans, plats combinats, tapes i pizzes. També ofereixen hamburgueses gourmet de 200 g i una àmplia carta de sucs naturals, gintònics i mojitos.

03 El Xiringuito Aigua

El Xiringuito Aigua

Xiringuito Aigua

Aquest xiringuito urbà, situat als Jardins Príncep de Girona, és el lloc ideal per esmorzars, vermuts i menjar a la terrassa els dies d’estiu. Ofereixen platets i tapes de tot tipus, així com entrepans variats. Les seves especialitats són el ‘tagliat’ de bou amb foie o el de sobrassada de Mallorca amb mel. També ofereixen el plat del dia a molt bon preu, que sol ser un plat variat, ja sigui de carn o peix, amb guarnició, acompanyat de pa, beguda i postres o cafè.

04 El Xiringuito de la Costa

El Xiringuito de la Costa

Xiringuito de la Costa

Un xiringuito al mig del mar, situat a la badia dels Alfacs, al qual s’accedeix en vaixell i on es poden degustar diferents plats basats en productes del mar frescos i del dia. Des de la terrassa es gaudeix d’una vista immillorable: el mar, la serra del Montsià i la població de Sant Carles de la Ràpita. Algunes de les tapes que s’ofereixen al mig del mar són: cloïsses a la marinera, arròs pelat, pop a la gallega, llagostins a la planxa, gambes a la planxa, paella marinera i fideuà.

05 Vai Moana

Vai Moana

Vai Moana

Vai Moana és un xiringuito que es troba al peu de la platja del Bogatell, d’estil chill out amb ambient jove i ‘surfer’ que ofereix cuina mediterrània amb un sabor internacional. Tenen una gran selecció de tapes, amanides, entrepans i hamburgueses especials. La més famosa del local és la Tokio, feta amb calamar i acompanyada d’un pa artesà de color negre, elaborat amb la mateixa tinta del calamar. Altres plats que ofereixen són: carpaccio de gambes, amanida de llagostins, ‘tagliata’ de bou i ‘wrap’ de salmó.

06 El Calamar

El Calamar

El Calamar

El Calamar, situat a la sorra de la platja del Prat, és un xiringuito amb decoració acolorida que ofereix tot tipus de tapes, entrepans, hamburgueses i plats mariners. La seva especialitat és la paella de marisc, la fideuà i l’arròs caldós amb llamàntol. Tot i que també hi destaquen les tapes: nachos amb formatge i guacamole, cucurutxo de sípia, cucurutxo de peixets fregits i croquetes de ceps. A més, cada setmana a l’estiu organitzen una sèrie d’esdeveniments i activitats, des de música en directe fins a la projecció de pel·lícules.

  • Pg. de la Platja, s/n. El Prat de Llobregat (Baix Llobregat).
  • Tel: 628 44 50 82
  • De dilluns a diumenge, de 9 a 2h. 
  • www.chiringuitocalamar.com
07 Kauai

Kauai

Kauai

Kauai és un restaurant de 12.000 m2, situat a peu de platja, que compta amb diferents espais: la barbacoa, el lounge, la carpa i el xiringuito. Oscar Manresa, el propietari, va crear aquest espai amb diferents zones per tal que la gent pogués trobar el lloc ideal per a qualsevol moment del dia, preferència o celebració. La proposta gastronòmica està basada en productes de qualitat, i podem trobar tapes com el ‘matrimonio’, una tapeta d’anxoves i seitons, amanida rusa, bombes Barceloneta, carxofes fregies i calamarsets ‘olé’. També ofereixen plats casolans, ostres, amanides, paelles i carns a la brasa.

  • Calafell, 25-27. Gavà (Baix Llobregat).
  • Tel. 93 645 11 88
  • De dilluns a dijous i els diumenges, de 13 a 2h. Divendres i dissabtes, de 13 a 3h.
  • www.kauaigava.com
08 Lasal del Varador

Lasal del Varador

Lasal del Varador

Aquest xiringuito, situat al passeig Marítim de Mataró, ofereix una cuina mediterrània basada en productes ecològics, de temporada i proximitat. A més, és un espai totalment sostenible, ja que s’ha construït segons els criteris d’arquitectura bioclimàtica i utilitza energia solar fotovoltaica. La seva especialitat són les tapes i els arrossos. Alguns dels seus plats i tapes són: arròs amb botifarra de Cal Truch i xiitake, arròs caldós amb llamàntol, calamars del Mediterrani a l’andalusa i festival de closques al vapor, entre molts altres. Molts dels seus plats són sense gluten i vegetarians. A més, a l’estiu organitzen concerts de música en directe i altres espectacles.

  • Pg. Marítim, 190. Mataró (Maresme).
  • Tel. 931 14 05 80
  • De dilluns a diumenge de 10 a 0 h.
  • www.lasaldelvarador.com

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

22 nov - 08 des

VII Jornades Gastronòmiques del Romesco

Del 22 de novembre al 8 de desembre, Cambrils celebra una nova edició de les Jornades Gastronòmiques...

08 des

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

08 des

VI Jornades Gastronòmiques del Brou a Menorca

Per sisè any consecutiu, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries organitza "El...

18 nov - 08 des

XV Jornades gastronòmiques del 'Txuletón'

A partir del 18 de novembre el grup Sagradi Cocineros Vascos ofereix tres setmanes de jornades del 'txuletón',...

Portada 234 Neta

SNACKS DE NADAL PER COMENÇAR BÉ EL GRAN DINAR DE L'ANY

  • Més enllà de Sant Esteve
  • Quan no canviar és l'opció transgressora

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto