La III edició d'El Millor Xuixo del Món ja està en marxa per celebrar la gran final, el diumenge 13 de març, al Fòrum Gastronòmic Girona, i els aspirants s'hi poden apuntar fins al dia abans a través del web. El concurs –obert a professionals amb punt de venda al públic i creat pel gastrònom Salvador Garcia-Arbós– ha esdevingut un referent per al sector i serveix per posar en valor aquest dolç tradicional i incrementar-ne les vendes.
El 13 de març, de les 12 h a les 14 h, i obert al públic, el jurat –format per professionals qualificats– valorarà l'aspecte visual exterior dels xuixos, el sabor equilibrat entre el fregit i la crema, la qualitat de la crema, la cocció interior i exterior de la massa, el fullat i la qualitat del fregit. El veredicte es farà públic el mateix diumenge a l'auditori del Fòrum Gastronòmic.
Multiplicar les vendes
En la primera edició, l'any 2018, es va imposar la pastisseria Padrés de Banyoles, mentre que en l'última, l'any 2020, el guardó va ser per a la fleca Pa Artesà del Vallès, amb seu a Santa Perpètua de Mogoda i botigues a Barcelona i al Vallès. En tots dos casos, el premi va permetre a tots dos establiments multiplicar per deu la venda de xuixos.