Què és el dukkah? Aquest menjar, provinent de la gastronomia egípcia, és una barreja de fruita seca, llavors i espècies. Tradicionalment es consumeix amb oli d'oliva i pa de pita, però també és un condiment extraordinari per a la majoria d'àpats.
A més d'aromatitzar els plats, té una textura agradable i cruixent. En moltes receptes és un substitut de la sal i, com que té més personalitat i aroma que la sal gruixuda, el dukkah hi aportarà un toc diferencial. D'altra banda, és un producte molt potent, des del punt de vista nutritiu, ja que uneix tres grups d’aliments molt nutritius, com són la fruita seca, les espècies i les llavors. És per això que el dukkah, a part d'aromatitzar i condimentar, és un complement molt saludable.
Si en voleu preparar a casa, és tan simple com ajuntar uns 100 g d’avellanes torrades o ametlles, o totes dues alhora, 50 g de llavors de sèsam i 50 g de comí. També, dues cullerades de coriandre o fonoll, i sal i pebre al gust. El sèsam negre és més gustós, així que, si l'utilitzeu, encara serà més bo. Al marge de torrar la fruita seca, també cal passar per una paella antiadherent les llavors i les espècies. Un cop fet, el podeu reservar en un pot de vidre al rebost de casa i us aguantarà ben bé un mes! És complement saludable, deliciós, senzill i econòmic. Què espereu per incorporar-lo a la vostra cuina?