El setembre, els amants del vi i la natura podran gaudir de la verema amb les quatre experiències que ofereix Família Torres a les seves vinyes de Pacs del Penedès: 'Verema en família', per participar activament a la collita i aprendre sobre viticultura; 'Del cep a la copa', per conèixer les peculiaritats d’algunes varietats de raïm en fruit i en vi; 'Pícnic de verema', per gaudir de les vinyes i el paisatge, i 'Nit de verema', per sopar sota les estrelles. Aquestes experiències es duran a terme el 4 de setembre en el marc de la Festa de la Verema, una jornada plena d’activitats per a tots els públics que impulsa Penedès Turisme per celebrar el moment més esperat per tots els viticultors i cellerers. 'Nit de verema' i 'Verema en família' es repetiran també l’11 i el 12 de setembre, respectivament.
Viure la verema en primera persona
'Verema en família' ofereix l'oportunitat de viure la verema en primera persona; és una activitat amena, que es pot gaudir en família i amb els amics, on s’aprèn sobre viticultura i es coneix de primera mà en què consisteix una verema tradicional. Aquesta activitat arrenca amb un tradicional esmorzar de pagès a l’aire lliure al Jardí Restaurant El Celleret per seguir amb la verema d’algunes parcel·les de l’emblemàtica finca Mas la Plana. Els participants finalitzen l’activitat amb un tast de dos vins de Família Torres i most per als més petits.
'Pícnic de verema' és una proposta culinària divertida per esmorzar envoltat de vinya al Jardí Restaurant El Celleret, amb productes de proximitat i plats estiuencs com amanida, gaspatxo, broquetes de pollastre i botifarra a la brasa i fruita de temporada, tot maridat amb la gamma de vins Vinyarets (DO Penedès). També s’ofereixen menú infantil i plats a la carta.
Aprofundir en el món del vi
'Del cep a la copa' està pensada per a aquelles persones que vulguin aprofundir més en el món del vi i descobrir les peculiaritats de les diferents varietats de raïm, que primer es tasten en forma de fruit i després en forma de vi. Una experiència sensorial en la qual es destaparan alguns dels vins més emblemàtics de Família Torres i que ha estat premiada com a 'Millor experiència enoturística' per la revista britànica 'Drinks International' i per la World Food Travel Association.
'Nit de verema sota les estrelles' és una proposta romàntica, per gaudir del vel de la nit del Penedès i de les agradables temperatures nocturnes. El sopar se servirà sota les estrelles, al jardí d'El Celleret, i estarà harmonitzat amb grans vins de Família Torres i música en viu. La proposta gastronòmica –elaborada pel xef Sergi Millet– inclou una amanida de verema amb raïm i sardines i humus de cigrons amb bacallà com a entrants, acompanyats d’un Cordillera Brut de Chile i d'un Vinyarets Blanc del Penedès; com a plat principal, un melós de vedella amb bolets, patates al forn i salsa de vi negre maridat amb Mas la Plana, i per acabar, una pasta de full amb crema i préssec d’Ordal amb el licor Magdala.
Família Torres compta amb la certificació Safe Travels en compliment dels protocols normalitzats de mesures de seguretat i prevenció contra la covid-19, un segell promogut pel World Travel & Tourism Council (WTTC) i gestionat per Turisme de Barcelona. Les experiències tenen aforament limitat i es requereix fer-ne reserva prèvia a través del web o contactant amb el Departament d’Enoturisme de Família Torres o trucant al telèfon 938 177 330.