Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Ferran Adrià protagonitza l’Andorra Taste 2025

La 4a trobada internacional de Gastronomia d’Alta Muntanya torna entre el 17 i el 21 de setembre

Presentació oficial d'Andorra Taste 2025

Presentació oficial d'Andorra Taste 2025

Entre el 17 i el 21 de setembre, arriba la 4a edició de l'Andorra Taste al Prat del Roure (Escaldes-Engordany). Durant cinc dies, Andorra es convertirà en l’escenari internacional de la gastronomia d’Alta Muntanya amb l’objectiu de reflexionar sobre sostenibilitat, tradició, creativitat i futur des del punt de vista de la identitat del territori.

Organitzat per Vocento Gastronomia-grup gsr i Andorra Turisme, l’esdeveniment reuneix professionals d’algunes de les veus més influents del panorama gastronòmic com cuiners, productors i defensors del territori.

Trajectòria i petjada

Com ja és tradició, la trobada atorga el Premi Andorra Taste 2025. Enguany, el reconeixement és per a Ferran Adrià, qui protagonitzarà la cimera de la cuina de muntanya. El guardó és un reconeixement a la trajectòria d’Adrià, un dels cuiners més influents i revolucionaris de les darreres quatre dècades, que ha tingut un impacte evident en la cultura i la investigació culinària.

Així mateix, el congrés compta cada any amb un territori convidat. Aquesta edició, els Alps tornen a protagonitzar les jornades representats per xefs de França, Suïssa, Àustria i Eslovènia. A més, enguany s’hi suma un altre territori convidat especial, Geòrgia.

Gastronomia de muntanya

La trobada compta amb propostes que fusionen tradició, innovació i compromís. Entre elles destaquen noms com Emmanel Renaut (Flocons de Sel***, Megève), referent de la cuina de muntanya a escala internacional; Maximilian Stock, xef a càrrec del restaurant Die Geniesserstube im Alpenhof* (Tux, Àustria); Zineb Hattab, xef hispano-marroquí reconeguda internacionalment per la seva cuina vegetal amb un enfocament radicalment sostenible o Uroš Štefelin, un xef que reinterpreta la cuina tradicional de Gorenjska mitjançant tècniques modernes.

Del mateix mode, Andorra Taste compta amb una gran presència d’alguns territoris veïns com són França i Espanya. D’entre els xefs veïns, les jornades compten amb la presència de Stéphane Tournié (Les Jardins de l’Opéra*, Toulouse), Luis Alberto Lera (Lera**, Zamora), Oriol Castro (Disfrutar***, Barcelona) o Jordi Vilà (Alkimia*, Barcelona), entre d’altres.

A banda de la gastronomia, les jornades no obliden el món del vi. La festa obre un espai de reflexió enològica amb la participació del Master of Wine Fernando Mora, que compartirà la seva visió sobre el vi de muntanya i Pau Santamaría, fill del reconegut xef català Santi Santamaría, qui compartirà coneixements sobre els bolets, un producte fonamental de la muntanya.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: