Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El festival REC.0 torna a Igualada amb una àmplia oferta gastronòmica

REC.0 i Slow Food Catalunya s'uneixen per portar més restauradors al festival

REC.0 a Igualada

REC.0 a Igualada

Del 10 al 13 de maig, el barri del Rec d'Igualada acull una nova edició del festival REC.0, el festival de ‘pop-up stores’ de moda més gran d’Europa, amb un total de 56 adoberies que es convertiran en botigues de moda efímeres. Durant quatre dies, la moda, la cultura i la gastronomia tindran un pes important en el conjunt d’activitats del festival, amb una quarantena de punts de restauració i diferents esdeveniments lúdics. En l’edició d’enguany, a més, l’associació Slow Food Catalunya s’ha unit al REC.0 per augmentar el nombre de punts de restauració presents al llarg del circuit, tots ells amb la filosofia quilòmetre zero com a base de la seva cuina. 

Gastronomia propera i de qualitat
Des del seu naixement ara fa 13 anys, el festival de moda REC.0 d’Igualada ha tingut en paral·lel un festival gastronòmic de Cuina de Carrer (o ‘Street Food’), amb vida pròpia i uns valors molt determinats: cuina de qualitat, producte de proximitat, respecte pels productors i una selecció molt acurada de restauradors i ‘food trucks’ que canvien i milloren en cada edició. Al llarg dels anys, el festival ha desmentit prejudicis sobre la cuina de carrer i ha demostrat que aquest tipus de cuina pot oferir gastronomia de gran qualitat. 

Hamburguesa de Happy Food

Hem parlat amb alguns dels restauradors que al maig visitaran el REC.0 d’Igualada amb les seves ‘food trucks’: en Santi i la Montse, de Happy Foods, formen part de Slow Food Barcelona, són participants del festival des del 2015 i guanyadors del ‘Joc de cartes’ de ‘food trucks’ del 2017, i Ignasi Martínez, de La Calma, debutants al festival i membres de Km0 Slow Food Catalunya. Tots dos ens han explicat què és la filosofia ‘slow food’, què implica realment i quina importància tenen festivals com el REC.0 per fer-la créixer.

Una cuina transparent

Per a en Santi i la Montse, la filosofia ‘slow food’ és la suma de molts projectes interessants units per uns mateixos valors; és la manera de teixir una xarxa entre productors i restauradors per acabar oferint al client un producte de qualitat i sostenible. Apostar per la filosofia ‘slow food’ és també una manera d'agrair la feina a uns proveïdors amb els quals sovint la relació professional acaba esdevenint d’amistat, i és que darrere de cada “producte de proximitat” sempre hi ha un “productor de proximitat”. A més, el format de ‘food truck’ obliga a cuinar i servir el plat davant del client, i no hi ha res més transparent que veure de primera mà tot el procés d’elaboració en directe abans de consumir el producte.

Tot i que ja fa vuit anys que van arribar al REC.0, a Happy Foods tenen clar que l’‘slow food’ hauria de ser el model de consum habitual i no una tendència o un corrent alternatiu, perquè, al cap i a la fi, oferir productes naturals, autèntics i locals és el que s’ha fet tota la vida.

Santi i Montse de Happy Food

Bo, net i just

D’altra banda, Ignasi Martínez debuta enguany al festival amb la ‘food truck’ La Calma i el seu equip, que ofereix entrepans i plats amb botifarra de la Garriga com a ingredient principal. Formen part de Km0 Slow Food Catalunya, la marca que aplega les diferents propostes de consum de proximitat de Catalunya sota un mateix paraigua i que defineix la filosofia com el conjunt d’un producte bo, una elaboració neta i pagada a un preu just.

Cuiners Slow Food Catalunya

 

L’interès enguany del REC.0 a col·laborar amb Slow Food Catalunya és una oportunitat per a projectes com La Calma per donar-se a conèixer al públic i per dur a terme una tasca pedagògica tan important com la culinària. El festival és un aparador per explicar i difondre la filosofia ‘slow food’, que fuig de l’elitisme i vol acostar-se d’una manera inclusiva a tothom qui no conegui la manera de fer dels restauradors de proximitat.

Trobareu tota la informació i els detalls de l’oferta gastronòmica del REC.0 a la pàgina web del festival.

 

 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: