Entre el 6 i el 30 de juny torna la Ruta del Paquito. En honor a un dels entrepans de xai més emblemàtics del territori –el Paquito–, la campanya busca impulsar el consum de carn de xai i de cabrit, especialment entre el públic jove, ja que són dues de les carns més sostenibles de la Unió Europea.
Emmarcada dins el projecte de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025 i impulsada per la Interprofessional Agroalimentària de l'Oví i el Caprí de Carn (INTEROVIC), celebra l'edició més gran fins avui. Durant el mes de juny, més de 200 bars i restaurants de la Península oferiran reinterpretacions de l'entrepà 'el Paquito' original.
En cerca del Millor Paquito
Enguany, les jornades presenten una novetat: les finals regionals del concurs al Millor Paquito. Els establiments guanyadors de cada ciutat competiran a la tardor per aconseguir el títol de Millor Paquito, un guardó que premia la creativitat, el sabor i l'originalitat.
Des de propostes més tradicionals amb pa cruixent, patates estofades i pebrots confitats fins a ofertes més atrevides amb sabors exòtics i influències internacionals, l'entrepà admet versions molt diverses amb una única condició: s'ha de menjar amb les mans i la carn de xai o de cabrit europeu ha de ser la gran protagonista.
Establiments participants
En el cas de Catalunya, Barcelona té trenta locals participants: Acero, Achaar Bar, Atipical, B de Bocata, Bar Eixample, Bodega Montferry, Borneta, Casa Pepi, Casa Xica, Catacroquet, Chula Vista, Contracorrent Fort Pienc, Culkin, Dillos, Dos Pebrots, El Baretu, Entrepanes Díaz, La Mafia Mexicana, Los Tortillez, Mani, My Fucking Restaurant, Ovante, Pepino, Reversible, Rooster & Bubbles, Sagàs, Sal Mar, Tres Porquets, Warike i Xeixa.
De la mateixa manera, a Tremp (Lleida) hi ha sis establiments que s'han adherit a les jornades: Cafè d'Espanya, Casa Badia, Les vidrieres, Cal Borrell, Lo buenos i Tapes i vins.
Podeu trobar-ne tota la informació a la web d'El Paquito.