El Fòrum Gastronòmic de Barcelona 2023 és l'esdeveniment de referència per a professionals de l'hostaleria, el comerç especialitzat i la gastronomia, i enguany creixerà en tots els seus sectors expositius. Les principals empreses de food service hi tindran una presència destacada, conjuntament amb la important representació de petits productors enogastronòmics de Catalunya i altres territoris de l'Estat. A més, enguany, la cocteleria i els destil·lats tindran un espai d'exposició i activitats específiques en el nou sector ForumBar. Més del 80% de l'espai expositiu ja està reservat, a sis mesos de la celebració de l'esdeveniment.
També participaran al saló diferents territoris que mostraran la seva oferta enogastronòmica amb un gran nombre de petits productors, com l'Espai Catalunya –organitzat per Prodeca i les diputacions de Barcelona, Lleida i Girona–, les diputacions de la Corunya, Granada, Burgos, Valladolid, el Consell Insular de Menorca, l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).
Premis i concursos
En paral·lel, el Fòrum 2023 tornarà a acollir concursos i lliuraments de guardons de gran tradició dins el saló, com els premis InnoForum, Josep Mercader i Cuiner 2023, el The Best Dessert d'Espaisucre, el Panettone del Gremi de Pastisseria de Barcelona, el Plat Favorit dels Catalans de la revista CUINA i la presentació de la Guia de Restaurants Km0 de Barcelona Slow Food.
A més, se celebraran per primera vegada el Premi Forner de l'Any –impulsat pel Gremi de Flequers de Barcelona– i el Premi a Millor Maître de l'Hotel, i es retrà homenatge a les dones del món rural, organitzat per la Xarxa de Productes de la Terra i la Diputació de Barcelona.