Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El Gastronomic Forum Barcelona lliura els Premis InnoForum 2023

El 7 de novembre s'ha celebrat el lliurament de premis en diverses categories

Presentació dels guanyadors al Gastronomic Forum de Barcelona

Presentació dels guanyadors al Gastronomic Forum de Barcelona

El Gastronomic Forum Barcelona, que s'ha celebrat aquests dies a la Fira de Barcelona, ha lliurat els Premis InnoForum, un reconeixement a la innovació de la indústria de l'alimentació, el foodservice i l'artesania alimentària en la gastronomia.

El guardó al producte més innovador ha estat per a la llonganissa de conill (100% conill) de Lluçanès Territori Serè, per l'esforç en R+D amb vista a popularitzar una carn sana i saborosa i donar sortida al producte de territori. La llonganissa de conill també s'ha emportat el premi a la biodiversitat.

D'altra banda, el premi InnoForum al producte més sostenible ha estat per a Torclum - Oli d'oliva verge extra Ona, per la seva qualitat i perquè és un oli de residu zero. El premi al sabor més original en begudes ha estat per a la Cervesa Torrada de castanya sense gluten de Brasserie Cap d'Ona, i el més original en dolços ha estat per al xurro de moniato de Coc & Delicatessen.

En la categoria sabor salat més original, el guardó ha estat per al Matxet de vedella amb salsa de figues i tòfones de Can Bech. Finalment, el premi InnoForum a l'embalatge més creatiu i sostenible ha estat per al capipota amb xoriço i botifarra de la marca Porca Misèria de Pibernat Alimentària.

Un acte ple de premis

Gastronomic Forum Barcelona també ha lliurat els Premis Mercader, un reconeixement al treball i al llegat que diferents persones han deixat en els àmbits social, econòmic i professional, relacionats amb la gastronomia.

En la categoria Cuina, les guanyadores d'enguany han estat les dones cuineres de La Cuina a Sils, un col·lectiu creat als noranta per recuperar i preservar el patrimoni gastronòmic d'aquest municipi gironí. El premi Mercader al Restaurant Sostenible ha estat per a Casa Nova, de Sant Martí Sarroca (Alt Penedès).

En la categoria de Sala, el premi Mercader se l'ha endut Montse Solé, del restaurant La Xicra de Palafrugell (Girona), mentre que René Barbier, un dels artífexs de la revolució vitivinícola al Priorat, s'ha emportat el guardó en la categoria Vi. 

Pel que fa a la categoria Camp, el premi ha estat per a Ramats de Foc, un projecte de control del sotabosc amb la introducció de ramats, i la Fundació Pau Costa, que també treballa per a la prevenció i la gestió d'incendis forestals. Finalment, l'Associació Dons de la Mar ha guanyat el guardó de Pesca.
 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: