Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Gastronomic Forum Barcelona rendirà tribut a la generació dels noranta

El saló estrenarà l'Aula Forum i el Premi al Millor Pizzer i farà un homenatge a la cuina catalana

Presentació de l'edició d'enguany del Gastronomic Forum Barcelona

Presentació de l'edició d'enguany del Gastronomic Forum Barcelona

Les noves generacions que s'estan fent un nom al món de l'alta cuina seran protagonistes de la propera edició de Gastronomic Forum Barcelona (GFB), que se celebrarà del 4 al 6 de novembre al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona. Així, sota el lema Repensem la restauració, el saló reunirà talent emergent i prestigiosos xefs de tot el món que acostaran les propostes als professionals i debatran sobre les tendències del sector.

Noves maneres de pensar i de fer, noms que comencen a despuntar i que, en alguns casos, ja han rebut una estrella Michelin. Gastronomic Forum Barcelona posarà el focus en les noves generacions que pugen amb força a la cuina i que tenen menys de 35 anys. Amb una ponència magistral i un showcooking, el saló permetrà conèixer xefs com Brais Pichel (Terra*, la Corunya), Carlos Casillas (Barro*, Àvila), Iris Jordan (Ansils, Osca), Rita Llanes i Manu Lachica (Leartá, Sevilla), Aaron Ortiz i Jaione Aizpurua (Kabo*, Pamplona), Lluc Crusellas (Eukarya, Vic), i Esther Merino i Diego Pardo (Fango, Àvila), entre altres noms d'aquesta generació de cuiners.

thebestdessert 4 scaled

La visió d'aquests nous xefs se sumarà així a l'experiència dels ja consagrats per repensar la restauració –lema d'aquesta edició de l'esdeveniment– a través de classes magistrals, sessions temàtiques i presentacions que, durant els dies del saló i en diversos espais del Palau 8 del recinte de Montjuïc, aproparan les noves tendències als professionals i debatran sobre els grans reptes de futur.

Any de cuina catalana
En aquest sentit, l'any en què Catalunya ha estat nomenada Regió Mundial de la Gastronomia 2025, un dels grans eixos temàtics del saló serà la cuina catalana, i comptarà amb noms fonamentals del panorama gastronòmic com són Oriol Castro i Eduard Xatruch, de Disfrutar (3* i Millor Restaurant del Món a la llista The World's 50 Best Restaurants), que obriran l'esdeveniment amb la presentació dels nous plats de la temporada. Eduard Xatruch participarà també en un diàleg amb Maria Nicolau, Carme Ruscalleda i Jordi Vilà (Alkimia*, Barcelona), en què parlaran sobre el present i el futur de la cuina catalana.

evahausmann iolandabustos franbaixas anacasanova luciazaratti marccasanovas scaled

La cuina catalana contemporània serà també la temàtica del taller que protagonitzaran els xefs de vuit grans restaurants del país: Artur Martínez (Aürt*, Barcelona), Nandu Jubany (Can Jubany*, Calldetenes), Adrià Juncà i Isabel Juncà (Ca l'Enric*, Vall de Bianya), Albert Raurich, Takeshi Somekawa i Adri de Pablo (Dos Pebrots, Barcelona), Marc Gascons (Els Tinars*, Llagostera), Borja Sierra (Granja Elena, l'Hospitalet de Llobregat), Joel Castañé (La Boscana*, Bellvís), Víctor Quintillà i Mar Gómez (Lluerna*, Santa Coloma de Gramenet). En acabar, els participants podran tastar els plats cuinats per aquests mestres dels fogons.

Cuina transformadora
A més, per analitzar el poder transformador de la cuina, el saló presentarà propostes de caire disruptiu. És el cas de models gastronòmics que es basen en la inclusió social, com el que exposaran José Polo i Toño Pérez (Fundación Atrio***, Càceres). Per part seva, Andrés Torres i Sara Pérez (Casa Nova*+V, Sant Martí Sarroca) explicaran la seva experiència professional en diversos conflictes bèl·lics.

La pizza, protagonista
La pizza tindrà un paper destacat en aquesta edició del Gastronomic Forum Barcelona, ​​amb la celebració del Campionat d'Espanya 'Pizza per Passió'. El programa del saló comptarà també amb grans noms dedicats a aquest clàssic de la cuina italiana, com són Francesco Martucci (I Masanielli, Caserta, Itàlia), Millor Pizzer del Món 2022; Riccardo i Vittorio Figurato (Fratelli Figurato, Madrid), Millor Pizzeria d'Espanya 2022-2023; Gioel i Mattias Demaio (DeMaio, Bilbao), dins del top 20 d'Europa, i Jorge Sastre (Sartoria Panatieri, Barcelona), Millor Pizzeria d'Europa 2023.

A més, com sempre, el Fòrum Dolç comptarà amb grans noms dedicats a les postres i la rebosteria, com ara Jordi Roca (Celler de Can Roca***, The Best Chef Pastry Award) o Raúl Bernal (Millor Mestre Xocolater d'Espanya 2011).

rafapanateri jorgesastre martaborras scaled

El saló estrenarà l'Aula Forum, que acollirà el Campionat d'Espanya de Good Spirits de cocteleria amb cafès d'especialitat, organitzat per Neodrinks. Repetiran un any més els espais Auditori, Taller, ForumLab, Aula Makro i Aula Assolim. Des de l'Ajuntament de Barcelona s'impulsa l'Aula Barcelona Alimentació Sostenible.
La fira tornarà a acollir el congrés Foodture –organitzat per Barcelona Centre de Disseny (BCD)–, així com concursos i reconeixements de gran tradició com són els premis Cuiner 2024 GFB, el premi Josep Mercader; el millor Panettone d'Espanya, que organitza el Gremi de Pastisseria de Barcelona; el Plat Favorit dels Catalans de la revista CUINA, o The Baker, impulsat pel Gremi de Forners de Barcelona. Així mateix, es presentarà la Guia Slow Food Km0.

Més de 350 empreses
La darrera edició de Gastronomic Forum Barcelona, ​​celebrada el novembre del 2023, va reunir més de 350 empreses representatives de tots els segments del foodservice i més de 18.500 professionals del sector en una edició rècord, unes xifres que s'espera repetir aquest any. Entre les firmes confirmades hi ha DAMM, BonÀrea, Cuinats Jotri, Makro, Assolim, Vins Estela Radstech, Alaska Seafood, Càrnia, Collverd, Welbilt, Arcó, Triticum, Soc Xef, Gran Blau, Natureco, Sosa Ingredients, Vinyals Gourmet, Unox Bidfood, Grup Borràs, Meritem, Congelats Inserte, Garcia de Pou i Cominport, entre moltes altres.

Podeu consultar el programa complet a la web de Gastronomic Forum Barcelona.

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: