Le Grand Café Rouge, al centre comercial Diagonal Mar de Barcelona, és el nou restaurant 'brasserie' de Romain Fornell, que ofereix una carta basada en la gastronomia mediterrània que revisita els clàssics de la cuina francesa en un ambient contemporani. El xef Franck Radiu està al capdavant dels fogons d'aquesta braseria amb tres espais diferenciats: un menjador principal, la terrassa i l''empreinte' o taula del xef, un barra al davant mateix de la cuina perquè els comensals vegin en directe la preparació dels plats.
Cuina francesa i còctels
El restaurant, ubicat a la torre Antares, ofereix plats de la cuina tradicional francesa, que se serveixen ininterrompudament durant tot el dia. De la carta, que inclou una gran selecció de formatges francesos, destaquen propostes com una versió del 'pâté en croûte' (magret d'ànec, 'foie', pedrers i bolets) i la bullabessa de peix de roca amb 'pommes fondante i rouille', que es presenta amb una capa de pasta de full per retre homenatge a Paul Bocuse.
L'espai, obert de dimarts a dissabte, també proposa esmorzars a l'estil d'un cafè de París i un menú per als migdies feiners. L'oferta gastronòmica es complementa amb una carta de vins, escumosos i xampany força extensa, i una selecció de còctels i destil·lats.
Una trajectòria llarga i reconeguda
Romain Fornell va ser el xef més jove a aconseguir una estrella Michelin per al restaurant La Chaldette, el 2001. L'any 2004 va obrir Caelis (a l'hotel El Palace) a Barcelona, que un any després va ser guardonat amb una estrella Michelin, fet que va suposar que Fornell aconseguís ser l'únic cuiner francès amb una estrella a França i una altra a Espanya. Des del 2015, és el xef director de l'Hostal de la Gavina de S’Agaró (5* GL) i, els darrers anys, ha incorporat altres establiments a Barcelona als seus projectes gastronòmics, com ara Cafè Turó, Casa Tejada, Épicerie o Tejada Mar.
Le Grand Café Rouge. Rambla de Prim, 6-8. Barcelona. Tel. 932 780 423. Preu mitjà de la carta: 40-45 €.