La plaça de Margarida Xirgu, a Barcelona, es converteix, mentre duri el festival Grec en un espai gastronòmic on els restaurants del Poble-sec mostren la seva varietat gastronòmica i ofereixen propostes culinàries. Des del 30 de juny i fins al 24 de juliol, cada setmana, de dimecres a dissabte, quatre restaurants serviran als assistents la seva cuina, amb propostes que van des de la cuina àrab fins a la fusió asiàtica, passant per cuina italiana o tapes. Amb aquesta renovació setmanal, es vol donar una fotografia tan completa i diversa com sigui possible de la riquesa gastronòmica d’aquest barri barceloní.
Gastronomia, cultura i espectacle
La iniciativa vol ser una mostra de gastronomia elaborada i de qualitat, però a uns preus populars i en diversos torns. D’entrada, hi haurà un torn a les 18.30 h, ideal per prendre alguna cosa, que no requereix reserva. Després, hi haurà dos torns per sopar, de 20 a 22 h i de 22.30 a 23.40 h, tot i que els divendres i dissabtes aquest últim torn s’allargarà fins a les 00 hores. Finalment, només els divendres i dissabtes, de 00 a 1 h l’espai estarà obert per servir còctels, sense que calgui fer reserva i sense oferta gastronòmica. Sopareu o prendreu alguna cosa envoltats de les imatges del pintor, escultor i constructor d’elements escenogràfics Ramón de los Heros, autor del ric imaginari que aquests dies guarnirà els espais de la plaça. I, entre mos i mos, gaudireu d’espectacles de carrer, animacions i bona música. Podeu fer reserves i consultar la graella d'espectacles aquí.
El festival Grec el 2021 s'inspira en Àfrica, un continent jove, contemporani, ple de llum i de color que trobem molt a prop nostre. D'aquesta manera, bona part dels espectacles (i una part especial d'alguns restaurants en la seva oferta gastròmica) tenen relació amb aquest continent.
L'oferta gastronòmica de la Xirgu canvia cada setmana
- Del 30 de juny al 3 de juliol: Casa Xica (cuina catalana i asiàtica), Koska Taverna (tapes basques de qualitat), La Chana (sabor andalús, amb essència roquera) i El Carro Gros (mestissatge mediterrani i cuina d’arrel àrab, amb plats d’inspiració africana).
- Del 7 al 10 de juliol: Palocortao (el món de les tavernes amb una oferta gastronòmica de qualitat), Malumore (cuina amb aroma italiana), Zaza (cuina italiana amb personalitat) i La Come Dia (cuina típica italiana).
- Del 14 al 17 de juliol: Sasha - No Hay Mañana (tacos i totopos), Carmesí (ecogastronomia, amb plats d’inspiració africana, Ikki (cuina japonesa) i Veg It (cuina vegana i vegetariana).
- Del 21 al 24 de juliol: Bagaría (sabors casolans, amb plats d’inspiració africana), Denassus (tapes sofisticades), Santamadre (cuina de celler) i Taps (tapes de cuina de celler).