Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El Gremi de Pastisseria de Barcelona espera tornar als 1,8 milions de coques venudes

La coca artesana de crema i la de llardons desbanquen la de brioix i fruita confitada en el rànquing de vendes

Per Sant Joan, coca i cava!

Per Sant Joan, coca i cava!

La revetlla de Sant Joan d’aquest 2021 tornarà a ser molt similar a la de 2019 gràcies a la recuperació d’activitats socials i al retorn pràcticament de la normalitat prepandèmica. Així ho asseguren des del Gremi de Pastisseria de Barcelona, que confia recuperar les vendes de fa dos anys: prop d’1,8 milions de coques artesanes a tot Catalunya. Pel que fa a les coques més venudes, els últims anys la de crema i la fullada amb llardons han superat la tradicional de brioix amb fruita confitada (meló, taronja i cireres), que ocupa la tercera posició. La de xocolata també ha guanyat molts adeptes en les darreres diades i cada any apareixen noves creacions: de fruita vermella, de mascarpone, de cava, etc.   

Saludables i de proximitat

Per al president del Gremi, el pastisser Elies Miró (Castellterçol), hi ha un altre motiu per a l’optimisme del sector, i és l’acceleració d’un canvi de mentalitat a l’hora de consumir: “Moltes enquestes i estudis demostren que aquesta crisi ha accelerat el consum conscient: comprar productes saludables, de proximitat, de temporada i no ultraprocessats. I aquí els pastissos i les coques artesanes de pastisseria no tenen competència: acabats de fer, amb producte fresc i de proximitat i sense conservants ni colorants ni oli de palma ni greixos trans”. Hi ha també “una creixent consciència mediambiental, que fa que es rebutgin productes creats amb ingredients arribats de molt lluny (com el pinyó de la Xina), envasats en plàstics, traslladats centenars de quilòmetres de distància i emmagatzemats durant setmanes”. 

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada 251

AQUEST ESTIU, MENJA'T EL COCO!

  • Tot el que us cal per ser 'foodies' de debò
  • Kenya Nakamura i Anna Perayre

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto