Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El Gremi de Pastisseria de Barcelona i la UB presenten una mona per reivindicar la ciència

La 'Mia' és una figura de xocolata que representa una nena científica

La 'Mia', la nova mona de Pasqua que reivindica la ciència

La 'Mia', la nova mona de Pasqua que reivindica la ciència

El Gremi de Pastisseria de Barcelona i la Universitat de Barcelona (UB) han presentat una mona de Pasqua que té l'objectiu de despertar vocacions científiques en infants i joves a través d'una figura de xocolata, la 'Mia'. Es tracta d'una nena científica –una geòloga– a través de la qual els infants, i no tan infants, poden acostar-se al món de la ciència amb un pastís tan tradicional com és la mona. La 'Mia', a més, va acompanyada dels 'ciencis', uns petits éssers fantàstics que l'ajuden a resoldre diferents problemes. La campanya té un doble objectiu: d'una banda, reivindicar les figures de xocolata tradicionals de les mones, més enllà dels superherois o dels futbolistes; i de l'altra, donar a conèixer al públic general la importància de la recerca científica i de la difusió i divulgació dels coneixements que permet assolir, posant l'accent en la geologia.

Presentació de la "Mia i els ciencis" de xocolata

Per fer-ho, la mona inclou un codi QR de xocolata que es pot escanejar per accedir a una pàgina web amb recursos didàctics i interactius que ofereixen tot tipus d'informació sobre el món de la geologia. L'edició d'enguany té aquesta ciència com a protagonista, però tant el Gremi de Pastisseria com la UB ja han anunciat que seguiran presentant noves figures de cara als propers anys, en què la mateixa protagonista, la 'Mia', esdevindrà una científica especialitzada en altres branques com la biologia, la química, les matemàtiques, etc.

 

 

On la podeu trobar?

La 'Mia' estarà disponible a més d'una trentena de pastisseries de tot Catalunya, entre les quals, totes les agremiades al Gremi de Pastisseria de Barcelona. A més a més, tot i tenir una única protagonista, les figures es podran trobar amb diferents detalls com uns cristalls de quars o un pic de xocolata. Totes les pastisseries disposaran dels motlles per crear una mateixa figureta, i s'elaboraran amb xocolata de primera qualitat, ja sigui negra, amb llet o blanca. A continuació podeu consultar algunes de les pastisseries en les quals es podrà trobar la 'Mia':

Per a més informació, podeu visitar el portal web de la UB.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: