Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Guillem Garcia guanya el Premi Gastronòmic Josep Lladonosa

El cuiner de Tarragona es proclama com la nova (i millor) promesa de la cuina catalana

Guillem Garcia / Primer premi

Guillem Garcia / Primer premi

Guillem Garcia, de l'Escola Villa Retiro (Xerta) ha estat el guanyador del Premi Gastronòmic Josep Lladonosa a la millor promesa de la cuina catalana, un certamen que ha celebrat la final nacional el passat 25 de maig al Pavelló de l’oli de les Borges Blanques (Garrigues). Garcia ha estat escollit entre 12 finalistes, que durant un matí van haver de preparar, en dues tandes de sis persones, una versió pròpia d'un arròs amb els mateixos ingredients base.

El jurat va tenir en consideració el sabor, l'aroma, la textura, la innovació i la presentació del plat per posar la puntuació al plat dels joves cuiners. Prèviament es van disputar unes semifinals amb 28 candidats a les quatre capitals catalanes, on van haver de preparar un aperitiu i un plat autòcton tradicional en què destaqués l’oli d’oliva verge extra de les Borges Blanques. Pel que fa als altres classificats, el segon premi ha estat per Eusebi Joampere, de l'Escola d'Hostaleria de Lleida; i el tercer s'ha atorgat a dos candidats diferents, Fernando Kügerl, de l'Institut Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat, i Irene Gil, de l'Escola d'Hostaleria de Barcelona.

Els Premis Gastronòmics

Aquest és el primer any que se celebren els premis Josep Lladonosa, considerats com el 'màster xef' de les Escoles d'Hostaleria de Catalunya. Van néixer com un homenatge al cuiner català Josep Lladonosa i Giró, que va obtenir la Creu de Sant Jordi per la seva aportació a la documentació històrica de la cuina de casa nostra.

El jurat ha estat integrat per diferents referents de la gastronomia catalana, com Josep Lladonosa, els germans Torres (Cuina Torres, de Barcelona), Josep Moreno (Deliranto, de Salou, Tarragona), Carme Picas (El Ginjoler, de Sant Feliu de Guíxols, Girona), Xavier Benet (Benet, de les Borges Blanques, Lleida), Pere Chias (president del Gremi de Restauració de Barcelona) i Elena Maestre (membre de la Junta del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya).

L'acte va estar apadrinat pels germans Torres i per l'Ajuntament de les Borges Blanques, i el mateix Josep Lladonosa va lliurar els guardons als diferents cuiners catalans.

 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: