Per a la cultura coreana, gyojasang representa aquell moment del dia en què es comparteix la taula amb amics i familiars. El concepte d'unir lleure i gastronomia té l'origen en la tradició coreana, on menjar és un acte comunitari. Compartir els plats al centre de la taula no només és habitual, sinó que a més reforça els llaços familiars i socials.
Així, la proposta gastronòmica de Gyojasang ofereix clàssics de la cuina popular coreana per compartir, juntament amb begudes típiques del país, però, sobretot, destaca el seu ambient, amb una decoració que ens trasllada als carrers de Seül, on el neó i els detalls metàl·lics creen una atmosfera vibrant i autèntica amb el K-pop de banda sonora.
Fregits, salses i fermentats
La cuina de Corea es caracteritza pels fregits i les seves salses, i molts dels plats recorden els de països veïns com el Japó o la Xina. A la carta de Gyojasang destaquen els grans èxits de la gastronomia coreana, com el pollastre fregit coreà o el gimbap, similar al sushi roll però farcit de carn i verdures adobades. El kimtxi, elaborat de manera casolana i fermentat 24 h, és un element definidor clau en aquesta cuina i s'incorpora en plats com sopes i guisats o, fins i tot, per contrarestar fregits.
I, per rematar l'àpat, el moment de la barbacoa, que us permet cuinar a taula talls de carn seleccionats al vostre gust i menjar-vos-els a l'estil coreà: tallats a trossets, amb una mica de salsa al gust i embolicats amb una fulla d'enciam. Deliciós!
- Gyojasang Korean Kitchen & Bar
- Aragó, 238, i Mallorca, 182. Barcelona.
- Preu mitjà: 25 €.