Troba la teva recepta

Idees gastronòmiques de març

Les carxofes, l'embotit i el caviar són alguns dels protagonistes d'aquest mes. Gaudiu de la proposta que més us agradi!

CUINA.CAT

27/02/2019
01 Març Gastronòmic

Març Gastronòmic

Març Gastronòmic al Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Barcelonès

Del 7 de març al 14 d’abril, el Pota Blava, la Carxofa Prat i el producte fresc del Parc Agrari seran els protagonistes en 36 restaurants de 18 ciutats del Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Barcelonès. I és que arriben les X Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat, organitzades per l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) i l’Ajuntament del Prat, perquè tothom pugui tastar menús elaborats amb els productes més emblemàtics del Parc Agrari.
Enguany, el Març Gastronòmic celebra el desè aniversari, i ho fa amb dos padrins molt especials, els xefs Artur Martínez i Marc Ribas. La DO Penedès continua donant suport a les activitats, de manera que tots els menús que se serveixin durant el Març Gastronòmic es maridaran amb vins DO Penedès.

  • Del 7 de març al 14 d'abril. En diversos restaurants del Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Barcelonès.
02 Cruix

Cruix

Cruix, restaurant revelació

"Volíem fer un restaurant on poguessin venir els nostres amics”, diu el xef de Cruix. El resultat és un bistronòmic singular, on els arrossos són protagonistes com a plat principal d’un menú de degustació de 28 euros. Abans de l’arròs se succeeixen tapes que revelen la carrera d’un xef que ha treballat amb noms com Jordi Cruz, Rafa Peña, Ricard Camarena i Albert Adrià.
De fet, només per aquestes tapes la visita ja val la pena: les carxofes a la carbonara, els xurros de bacallà amb escuma d’allioli, el bròquil tenduri… Tot en racions mesurades per culminar amb un arròs. Dels quatre que ofereix, el negre de calamarsons i el de llàgrima ibèrica amb albergínia us enamoraran.

  • Cruix
  • Entença, 57. Barcelona
  • Tel. 688 97 37 32
03 Cullerada de caviar

Cullerada de caviar

Jornades Gastronòmiques del Caviar de la Vall d'Aran

Al març, una quinzena de restaurants de la Vall d’Aran elaboren un menú que té el caviar com a protagonista. L’objectiu d’aquesta activitat és difondre i potenciar el Caviar Nacarii, un producte que s’elabora a la comarca des del 1999 i que ha obtingut nombrosos reconeixements per part de xefs i gastrònoms d’arreu.

Per tot això, al llarg de tot el mes tindreu l’oportunitat de tastar les propostes dels millors xefs de la comarca per combinar aquest producte amb altres ingredients tradicionals de la cuina d’alta muntanya. A més, podreu visitar la piscifactoria de Les i altres atractius turístics de la Vall d’Aran.

  • Tot el mes de març. A diversos restaurants de la comarca.
04 Carxofes

Carxofes

Encarxofa't a Cambrils

A Cambrils, al març, ens conviden a assaborir les seves carxofes, un producte de l’horta cambrilenca que marida amb la cuina d’arròs, fideus i guisats de peix. Per això, del 8 al 24 de març podeu gaudir de la setena edició de l’Encarxofa’t, durant la qual diversos restaurants del municipi preparen plats i receptes amb la carxofa com a protagonista principal. Si sou amants d’aquesta hortalissa, protagonista de receptes molt variades i bones, no us ho podeu perdre!

05 Depositphotos 12007826 m

Depositphotos 12007826 m

VIII Fira de la Botifarra de la Garriga

Cansaladers i cuiners treuen al carrer els seus productes i receptes durant els dos dies de la Fira de la Botifarra de la Garriga. Crua, cuita, negra, d’ou, de bolets, de ceba, d’escalivada… N’hi ha de moltes varietats. Dins les activitats previstes, el divendres al vespre té lloc la inauguració, amb un maridatge de plats i vins de proximitat. El dissabte es podrà viure la Calderada Termal que començarà a les 10 h a la plaça de l’Església, amb una olla de 150 litres. Tothom podrà tastar la botifarra cuita autèntica de la Garriga, feta només amb carn, cansalada, sal i pebre, sense colorants ni conservants. A la tarda, hi haurà una demostració d’elaboració de botifarres artesanes. Al costat de producte estrella, es podran trobar parades de l’Associació Agrària de la Garriga i una llarga llista de productors. A més, els restaurants oferiran el Menú de la Botifarra.

06 Tòfones

Tòfones

Fira del Trumfo i la Tòfona de Solsona

A mitjan març ja és tradició fer una visita a la capital del Solsonès per gaudir de les millors patates i les millors tòfones, a la Fira del Trumfo i la Tòfona. De fet, a Solsona, de les patates en diuen 'trumfos', i en aquesta fira les ajunten amb les tòfones des de fa quinze edicions.
D’aquesta manera, durant dues jornades, tindreu l’oportunitat de comprar trumfos i tòfones de primera qualitat de productors artesans de la comarca i d’arreu del territori, i també podreu degustar diversos plats elaborats amb aquests dos ingredients mentre coneixeu els atractius de la cuina solsonina.

07 Restaurant Valmas

Restaurant Valmas

Àpat sense carta al restaurant Valmas

Quan arribeu al restaurant Valmas de Barcelona, no us donaran cap carta ni un menú. Us faran unes quantes preguntes per conèixer els vostres gustos, al·lèrgies i intoleràncies i, a partir d’aquí, la xef Melissa Herrera es posarà a treballar per preparar-vos un àpat complet i amb ingredients acabats de comprar.

La cuina del Valmas és tan de mercat que la xef va cada dia a comprar i prepara els plats amb el que troba i amb el que té al rebost. Per això no hi ha una carta fixa; de fet, no sabreu què menjareu fins que us serveixin el plat a taula. Haureu de ser una mica atrevits, però podeu tenir la tranquil·litat que segur que l’encerta!

  • Valmas. Mallorca, 235. Barcelona.
  • Tel. 93 858 86 58.
08 Plat de bacallà

Plat de bacallà

Campanya Gastronòmica del Bacallà de Sant Feliu de Guíxols

Tot el març, Sant Feliu de Guíxols celebra una nova edició de la Campanya Gastronòmica del Bacallà i el Peixopalo, que ofereix l’oportunitat de tastar plats guixolencs que tenen com a base el bacallà, que en aquest municipi es coneix, també, com a 'peixopalo'. Mentre duri la campanya, els restaurants ofereixen menús gastronòmics basats en aquesta espècie tradicional empordanesa.

09 18a Fira de l'Embotit

18a Fira de l'Embotit

18a Fira de l'Embotit d'Olot

El passeig d’en Blay d’Olot reuneix, a mitjan març, més de 70 parades d’alimentació en una nova edició de la Fira de l’Embotit d’Olot, on s’aposta pels productes d’elaboració pròpia, sobretot embotit, formatge i cervesa. A més, enguany, s’oferiran tastos de productes mitjançant el bescanvi dels morros de porc, la moneda de la Fira, que té un valor d’1 euro.

La Fira de l’Embotit proposa un programa complementari d’activitats organitzades per les associacions i els col·lectius de la comarca, com el col·lectiu Cuina Volcànica (que enguany celebra els 25 anys), amb el Concurs d’Embotits Casolans, l’especejament del porc i la presència del xoriço gallec i el formatge DO Tetilla com a productes convidats.

10 Mercat de l'Olla i la Caldera

Mercat de l'Olla i la Caldera

Mercat de l'Olla i la Caldera de Caldes de Montbui

A mitjan març, a Caldes de Montbui, fan bullir l’olla amb el Mercat de l’Olla i la Caldera, tota una tradició del municipi. El Mercat inclou unes jornades gastronòmiques, un mercat d’artesania i la possibilitat de cuinar les receptes de tota la vida de la manera més tradicional: a l’olla. A més, els restauradors de Caldes de Montbui han creat un plat que oferiran a les cartes durant la festa, homenatjant la cuina de proximitat i de qualitat.
A banda de les activitats més relacionades amb la gastronomia, durant el Mercat de l’Olla i la Caldera tindreu l’oportunitat de recórrer el centenar de parades que omplen els carrers del nucli antic de Caldes de Montbui, ja que la festa coincideix amb el Mercat d’Artesans.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 mar

Busquem l''Homo alimentarius'

Els dissabtes i diumenges, a les 13 h, Món Sant Benet estrena una activitat nova per trobar l’'Homo...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

08-24 mar

7è Encarxofa't

A Cambrils, al març, ens conviden a assaborir les seves carxofes, un producte de l’horta cambrilenca...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto