Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Idees gastronòmiques del juliol

Gaudiu de l'estiu amb els esdeveniments gastronòmics de la zona!

CUINA.CAT

27/06/2019
01 TastaQmarca

TastaQmarca

TastaQmarca 2019

El 27 de juliol, coincidint amb els actes de celebració de la centenària Fira de Sant Jaume, Prats de Lluçanès celebra una nova edició del TastaQmarca, en què la gastronomia del Lluçanès és la gran protagonista. Es tracta d’una festa que permet degustar especialitats de diferents establiments de la zona, a preus d’entre 1 i 4 euros, fins ben entrada la mitjanit.

Visitar el TastaQmarca té un al·licient afegit, ja que converteix els visitants en jutges per un dia. D’aquesta manera, entre tots els establiments que participen en la mostra s’escull el millor tast del Lluçanès, i, per saber quin és, no hi ha res millor que tastar-los tots!

02 Inauguració del restaurant ODA

Inauguració del restaurant ODA

ODA

El Casino de Barcelona amplia l’oferta gastronòmica amb la inauguració de l’ODA, el cinquè restaurant de l’establiment. En aquest cas, la cuina mexicana és la protagonista de la carta de la nova proposta, encapçalada pel xef Paco Gómez, que ha creat plats de fusió sense perdre en cap moment l’essència de la cuina asteca.

A la proposta d’àpats de l’ODA s’hi afegeix, a partir de la mitjanit, una carta de còctels que permet allargar la vetllada amb begudes clàssiques que comparteixen protagonisme amb propostes més innovadores, i ben acompanyats per un ambient animat, amb música i projeccions.

  • ODA. Marina, 19-21. Barcelona.
  • Tel. 93 238 22 33.
03 Musclos, l'element protagonista de la diada

Musclos, l'element protagonista de la diada

Diada del Musclo d'Alcanar 2019

A l’estiu, molts restaurants i bars del país omplen la taula d’olles plenes de musclos. De fet, segur que teniu una manera preferida de preparar-los, però la més fàcil és fer-los al vapor. I així els podreu degustar a les Cases d’Alcanar, el darrer dissabte de juliol, quan s’hi celebra, com ja és tradicional, la Diada del Musclo. Es tracta d’una cita imprescindible del calendari ebrenc en què se serveixen quilos i quilos d’aquest mol·lusc i se celebren diverses activitats que, a més de donar a conèixer els atractius gastronòmics de la localitat, fan un recorregut per la història i la cultura d’aquesta zona.

  • El dissabte 27 de juliol. A Alcanar (Montsià)
04 Bao

Bao

Wok & Bao

Més enllà de la mala fama que té el menjar ràpid, hi ha propostes que posen l’accent en la qualitat del producte i la salut sense renunciar al servei ràpid i eficient. N’és un exemple el Wok & Bao, amb dos locals al barri Gòtic de Barcelona, que ofereix una proposta de cuina asiàtica amb woks per a tots els gustos i baos variats farcits amb els millors ingredients. Si us ve de gust un menjar ràpid diferent, aneu-hi.

05 Fira ecològica

Fira ecològica

Biofira L'Ecològica de Solsona

Coincidint amb la Setmana del Medi Ambient, que a Solsona se celebra del 15 al 21 de juliol, la ciutat acull una nova edició de la biofira L’Ecològica, amb una programació carregada d’activitats per a tota la família i que té la jornada central el dissabte 20, al Parc de l’Hort del Bisbe de la capital del Solsonès. L’objectiu d’aquesta fira és fomentar el consum de productes ecològics i de proximitat, i per això hi participen empreses amb certificació CCAPE d’arreu de Catalunya, que comparteixen la filosofia de donar a conèixer el producte responsable, de proximitat i ecològic.

  • El dissabte 20. A Solsona (Solsonès).
06 El crustaci principal de les jornades

El crustaci principal de les jornades

Menú de la Gamba a Palamós

Els restaurants de l’Associació El Plat Blau, de Calonge - Sant Antoni, Palamós i Vall-llobrega, homenatgen el crustaci més famós de la Costa Brava, aquest mes, oferint un menú de dia i un menú de nit on el plat estrella és la gamba de Palamós. Si us agrada xuclar els caps de les gambes, ja sabeu on podeu anar a fer un àpat, fins a finals de juliol!

  • Tot el mes de juliol. A Palamós (Baix Empordà).
07 L'agricultura és un pilar fonamental d'Avià

L'agricultura és un pilar fonamental d'Avià

Festa del Segar i el Batre d'Avià

El segon diumenge de juliol, una colla de segadors d’Avià, al Berguedà, celebren aquesta festa per retre homenatge a la figura del pagès i a les feines al camp. La festa se celebra a l’era de Santamaria i la demostració pràctica d’aquells treballs s’acompanya de diverses activitats, com una trobada de puntaires, un concurs de fotografia i una fira d’artesania i mostres de productes típics de la zona. Tot plegat ha convertit aquesta festa en una de les més conegudes del país entre les dedicades als oficis tradicionals del camp.

  • El diumenge 14. A Avià (Berguedà).
08 La Barra, el nou restaurant de Carles Abellan

La Barra, el nou restaurant de Carles Abellan

La Barra

En una de les plantes de l’hotel W de Barcelona, i amb una vista immillorable a primera línia de mar, Carles Abellan acaba de traslladar-hi La Barra, el seu restaurant on la cuina marinera amb productes de primera categoria té el protagonisme absolut. Ara que som a l’estiu i ve de gust fer àpats a la vora del mar, és un bon moment per acostar-vos-hi i fer-hi un bon àpat mariner.

  • La Barra. Pl. de la Rosa dels Vents, 1. Barcelona.
  • Tel. 93 295 26 36.
09 Cercavila inaugural del Mercat Romà de Guissona

Cercavila inaugural del Mercat Romà de Guissona

Mercat Romà de Guissona

Des de fa 23 anys, Guissona rememora el seu passat romà amb una festa on els visitants tenen l’oportunitat de comprar productes artesans i degustar plats inspirats en l’època dels cèsars, quan per les vies romanes que hi havia al país no hi circulaven vehicles a motor. La festa estarà precedida pels Capvespres a la Romana, amb una cercavila inaugural al Parc Arqueològic i propostes de música i recreació històrica a la plaça del Bisbe Benlloch. A més, hi haurà tallers a la plaça Major i recreacions al portal de l’Àngel, entre altres propostes.

10 Romesco, la salsa emblemàtica de Catalunya

Romesco, la salsa emblemàtica de Catalunya

Aplec del Romesco de Santa Coloma de Queralt

A Santa Coloma de Queralt, la recepta del romesco passa de pares a fills i se n’ha perdut el rastre en el temps. Però això no és excusa per no dedicar-li un lloc destacat durant l’Aplec de Sardanes del Romesco, que se celebra el tercer diumenge de juliol en aquest municipi de la Conca de Barberà, i on podreu gaudir de la recepta tradicional de la salsa mentre la degusteu i descobriu que pot servir per a moltes coses més que per acompanyar els calçots. I és que de romesco se’n prepara tot l’any i és una de les millors salses catalanes!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: