Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Idees gastronòmiques per gaudir al juny

Comenceu a gaudir dels dies de calor amb aquestes propostes!

CUINA.CAT

29/05/2019
01 Fideus amb gambes i verduretes

Fideus amb gambes i verduretes

Campanya dels fideus a la cassola

Tot el mes de juny, 13 restaurants de Tossa de Mar que formen part del col·lectiu que potencia la cuina tradicional tossenca participen en la desena edició de la campanya gastronòmica dedicada a un plat que ha estat present des de sempre a les llars de Tossa. Els restaurants us proposen recuperar algunes d’aquestes receptes amb un menú complet de tres plats, amb un entrant, un plat principal de fideus a la cassola, postres i beguda.

02 Mar de Tapes

Mar de Tapes

8è Mar de Tapes

Visitar la costa de Tarragona per descobrir-ne els al·licients turístics i gastronòmics sempre és una bona idea, i si, a més, fem coincidir la visita amb el Mar de Tapes de Cambrils, tenim l’èxit assegurat. Del 7 al 16 de juny, la població celebra una nova edició d’aquesta ruta de tapes, en què podreu gaudir de més de 30 propostes gastronòmiques diferents, acompanyades amb un quinto o una canya de cervesa.

Els productes mariners són els protagonistes principals del Mar de Tapes, con no podia ser d’una altra manera en un municipi costaner, però també hi haurà l’oportunitat de tastar tapes de carn i de verdures, entre d’altres.

  • Del 7 al 16 de juny. A Cambrils (Baix Camp).
03 Mostra de Tastets de Cuina Casolana

Mostra de Tastets de Cuina Casolana

XXVII Mostra de Tastets de Cuina Casolana

El 8 de juny, el pavelló d’esports de Santa Cristina d’Aro reuneix una bona representació de la cuina casolana del municipi, amb la XXVII Mostra de Tastets de Cuina Casolana. Tothom que s’hi vulgui acostar tindrà feina, ja que haurà de triar entre una cinquantena de receptes fetes per cuiners i cuineres no professionals. Perquè del que es tracta, precisament, és de demostrar la bona salut culinària de les cases de Santa Cristina d’Aro, i per això cada participant prepararà 60 tastets. Per gaudir de la Mostra de Tastets, caldrà adquirir una entrada que dóna dret a sis tastets. Només haureu de decidir quins trieu entre totes les propostes!

04 Vadefoodies

Vadefoodies

5è Vadefoodies

Els dies 14 i 15 de juny, la capital de l’Anoia celebra una nova edició —la cinquena— del Festival de Tendències Gastronòmiques Vadefoodies. Com és habitual en aquesta cita, que ja està totalment consolidada en el calendari gastronòmic de la ciutat, durant dues jornades se celebraran xerrades, sessions formatives i degustacions obertes a tothom per donar a conèixer les darreres tendències gastronòmiques d’arreu del món, amb la participació dels millors restaurants i xefs. Enguany, tot plegat tindrà lloc al Museu de la Pell d’Igualada, al barri del Rec.

05 Cloves

Cloves

Jornades de la Clova

Els restaurants de l’Estartit dediquen el juny a la cuina de la clova, és a dir, dels mol·luscs i els valves amb closca. Per això, ofereixen plats pensats per a l’ocasió amb productes frescos de la costa: un primer plat basat en una selecció d’espècies de clova (escopinyes, cloïsses, cargols de mar, musclos, etc.) i un segon plat amb el peix local com a protagonista.

  • Durant tot el mes. A l'Estartit (Baix Empordà).
06 Jornades Gastronòmiques de l'Arròs

Jornades Gastronòmiques de l'Arròs

Jornades Gastronòmiques de l'Arròs

Un cop a l’any, se celebren a Lloret de Mar les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs. La història del municipi i el seu passat mariner fan que tingui un patrimoni gastronòmic molt important i, per això, fins al 2 de juny, l’Associació de Bars i Restaurants de Lloret, el Gremi d’Hostaleria de Lloret i Lloret Turisme organitzen les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs, en què diversos restaurants de Lloret de Mar ofereixen cuina creativa i una carta especialitzada. En aquesta iniciativa gastronòmica hi col·laboren nombroses empreses i associacions de Lloret de Mar i hi participen els hotels i els restaurants més destacats de la vila, que ofereixen una gran varietat d’arrossos de la millor qualitat.

07 Fixing the Future

Fixing the Future

Fixing the Future

Els xefs Álex Atala i Jack Zonfrillo, l’escriptora Bee Wilson i l’agricultora Abby Rose són només quatre de les personalitats que es reuniran en la segona edició de Fixing the Future, el 7 i 8 de juny, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. L’esdeveniment, organitzat per Atlas of the Future, enguany se centrarà en els projectes i les reflexions al voltant de com podem preservar la biodiversitat, els oceans, l’alimentació i l’agricultura en un món eminentment urbà i amb l’amenaça del canvi climàtic. Per això, una cinquantena dels millors experts de cada àmbit debatran al voltant d’aquestes qüestions.

08 Cireres

Cireres

Jornades de les Cireres

Estem acostumats a menjar-nos les cireres per postres i, fins i tot, a fer-les servir com a ingredient d’algun pastís. Però, si voleu descobrir totes les maneres que hi ha de cuinar-les, heu d’acostar-vos a Caldes de Montbui, on, des del 7 de juny, se celebren les Jornades Gastronòmiques de les Cireres, en què diversos restaurants, fleques i pastisseries del municipi deixaran volar la imaginació per oferir propostes originals i diferents a les cartes i als aparadors, perquè tothom pugui descobrir la versatilitat d’una fruita que s’ha guanyat una molt bona fama.

09 Alimentació saludable

Alimentació saludable

Xics Gastronòmic

Fins al 9 de juny, la tercera Quinzena Gastronòmica Infantil Xics Gastronòmic de Platja d’Aro aposta per la difusió de la importància dels aliments amb relació a la salut en general, per prevenir l’obesitat i altres malalties entre els infants i les famílies que s’hi acostin. Per això, vol reivindicar el menjar de qualitat, nutritiu, proper i casolà, que ha d’ajudar a prevenir la desaparició de tradicions alimentàries locals i a lluitar contra la falta d’interès per la nutrició i les conseqüències que poden tenir alguns dels hàbits que tenim.

10 Fideus rossejats

Fideus rossejats

Jornades Gastronòmiques i Diada dels Fideus Rossejats

Les Jornades Gastronòmiques de l’Ametlla de Mar, que se celebren del 7 al 16 de juny, són l’aparador dels productes de la seva llotja i una mostra de les millors receptes dels restauradors, que ofereixen als visitants la possibilitat de tastar aquest producte gastronòmic de gran qualitat, juntament amb d’altres de la gastronomia local. Per això, durant les Jornades, diferents restaurants del Club de la Gastronomia oferiran menús pensats especialment per a l’ocasió, amb els fideus rossejats com a protagonistes. A més, el 7 de juliol, se celebra la Diada dels Fideus Rossejats per posar el punt final a un mes ple d’activitats.

  • Les Jornades Gastronòmiques se celebren del 7 al 16 de juny i la Diada el 7 de juliol. A l'Ametlla de Mar (Baix Ebre).
11 Jornades Gastronòmiques del Llagostí

Jornades Gastronòmiques del Llagostí

Jornades Gastronòmiques del Llagostí

Si hem de fer un llistat dels productes estrella del delta de l’Ebre, segurament els llagostins hi constaran ben amunt. I, precisament, aquests crustacis són els protagonistes de les Jornades Gastronòmiques del Llagostí que, cada any, se celebren a Alcanar. És una oportunitat perfecta per fer-hi una visita i, després d’un bon passeig, omplir l’estómac amb les receptes amb llagostí que preparen els restaurants del municipi. Teniu gairebé un mes sencer per gaudir d’aquestes jornades, de manera que només cal que trieu quin dia del juny us va millor visitar Alcanar!

  • Del 24 de maig al 21 de juny. A Alcanar i les Cases d'Alcanar (Monstià). 
12 L'associació Porxos del Port presenta una selecció de tapes de temporada

L'associació Porxos del Port presenta una selecció de tapes de temporada

Empuriatapes

Del 7 al 16 de juny, una trentena de restauradors de Castelló d’Empúries i d’Empuriabrava preparen tapes pensades especialment per a l’ocasió, perquè en pugueu gaudir amb la família on us vingui més de gust. Es tracta d’una nova edició de l’Empuriatapes, una campanya gastronòmica que motiva els establiments de la vila a ser creatius perquè els visitants puguin tastar tapes singulars i de primera categoria per estrenar l’estiu.

13 Herbes remeieres

Herbes remeieres

Remeiart

El recinte del castell de Penyafort, de Santa Margarida i els Monjos, acull aquesta fira dedicada íntegrament a les herbes remeieres i a tots els productes que s’hi poden crear. Es tracta d’una fira pensada per viure-la plenament, per gaudir passejant tot olorant sabons, gaudint de l’artesania feta amb herbes, tastant licors i menges fetes amb herbes... Però també és una fira per aprendre. Per això, al programa d’activitats trobareu un ampli ventall de xerrades, tallers i activitats diverses que us ajudaran a passar tot el dia descobrint les possibilitats gairebé infinites que tenen les herbes remeieres.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: