Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

II Concurs de Tiratge de Cervesa Estrella Damm

El Bar Martínez de Barcelona s'enduu el primer premi del concurs valorat en 2.000 €

Els guanyadors del concurs

Els guanyadors del concurs

Óscar Puertas, del Bar Martínez de Barcelona, ha tirat la canya guanyadora en el segon concurs que Estrella Damm organitza a la seva antiga fàbrica de l'Eixample. El Concurs de Tiratge de Cervesa Estrella Damm ha aplegat 10 finalistes de diferents punts de Catalunya que s'han disputat el premi a millor tirador de cervesa. La convocatòria es va llançar el passat mes de febrer a les xarxes socials i s'hi van presentar prop de 500 candidatures d'establiments d'arreu del país. Per participar-hi, els concursants només havien de gravar-se tirant una canya i pujar el vídeo a la Xarxa. D'entre totes les candidatures presentades, un jurat professional va seleccionar els deu finalistes, que han demostrat les seves habilitats als tiradors.

El primer premi, amb un valor de 2.000 €, se l'ha endut el Bar Martínez. El segon lloc ha estat per a Ismael Barón, del Bar Marisquería Ismael de Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona), i el tercer, per a Marta Jiménez, del Rustic BCN de Barcelona, que han rebut un premi de 1.000 € i 500 €, respectivament. Els altres set finalistes que s'han disputat el podi aquest matí han estat:

  • Bar Punt 5 de Figueres
  • Barram de Mataró
  • Frida Restaurant de Tarragona
  • La Bodega Moderna de Barcelona
  • Palau Nou Gintonic Bar de Molins de Rei
  • Restaurant Neptú de Girona
  • The NewPort Gastrobar de Roses

La canya perfecta

Abans de donar pas als tiratges dels deu finalistes, Yan Maia, 'beer sommelier' de Damm, ha recordat a tots els assistents les claus d'un bon tiratge de cervesa: utilitzar una copa neta, obrir el tirador del tot i deixar passar la primera pressió; inclinar la copa 45 graus per al seu ompliment i, un cop omplerta fins als 3/4 de la seva capacitat, tancar l'aixeta, per després tornar-la a obrir i deixar caure suaument la crema a la copa. Servida amb un rodal i ben freda, el jurat –compost de sis membres– ha avaluat les dues canyes que cada participant ha tirat: tres membres n'avaluaven una i els altres tres, l'altra. Han format el jurat:

  • Marc Garcia - Responsable d'Hostaleria a Catalunya de Damm
  • Karen Peiró - Mestra cervesera de Damm
  • Carlos Sitjar - 'Gastronomy manager' de Damm
  • Albert Forges - Responsable de Qualitat d'Hostaleria i Consumidor
  • Meritxell Falgueras - Comunicadora i sommelier
  • Trinitat Gilbert - Periodista experta en gastronomia

L'acte ha estat moderat per la periodista Carme Gasull.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: