Óscar Puertas, del Bar Martínez de Barcelona, ha tirat la canya guanyadora en el segon concurs que Estrella Damm organitza a la seva antiga fàbrica de l'Eixample. El Concurs de Tiratge de Cervesa Estrella Damm ha aplegat 10 finalistes de diferents punts de Catalunya que s'han disputat el premi a millor tirador de cervesa. La convocatòria es va llançar el passat mes de febrer a les xarxes socials i s'hi van presentar prop de 500 candidatures d'establiments d'arreu del país. Per participar-hi, els concursants només havien de gravar-se tirant una canya i pujar el vídeo a la Xarxa. D'entre totes les candidatures presentades, un jurat professional va seleccionar els deu finalistes, que han demostrat les seves habilitats als tiradors.
El primer premi, amb un valor de 2.000 €, se l'ha endut el Bar Martínez. El segon lloc ha estat per a Ismael Barón, del Bar Marisquería Ismael de Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona), i el tercer, per a Marta Jiménez, del Rustic BCN de Barcelona, que han rebut un premi de 1.000 € i 500 €, respectivament. Els altres set finalistes que s'han disputat el podi aquest matí han estat:
- Bar Punt 5 de Figueres
- Barram de Mataró
- Frida Restaurant de Tarragona
- La Bodega Moderna de Barcelona
- Palau Nou Gintonic Bar de Molins de Rei
- Restaurant Neptú de Girona
- The NewPort Gastrobar de Roses
La canya perfecta
Abans de donar pas als tiratges dels deu finalistes, Yan Maia, 'beer sommelier' de Damm, ha recordat a tots els assistents les claus d'un bon tiratge de cervesa: utilitzar una copa neta, obrir el tirador del tot i deixar passar la primera pressió; inclinar la copa 45 graus per al seu ompliment i, un cop omplerta fins als 3/4 de la seva capacitat, tancar l'aixeta, per després tornar-la a obrir i deixar caure suaument la crema a la copa. Servida amb un rodal i ben freda, el jurat –compost de sis membres– ha avaluat les dues canyes que cada participant ha tirat: tres membres n'avaluaven una i els altres tres, l'altra. Han format el jurat:
- Marc Garcia - Responsable d'Hostaleria a Catalunya de Damm
- Karen Peiró - Mestra cervesera de Damm
- Carlos Sitjar - 'Gastronomy manager' de Damm
- Albert Forges - Responsable de Qualitat d'Hostaleria i Consumidor
- Meritxell Falgueras - Comunicadora i sommelier
- Trinitat Gilbert - Periodista experta en gastronomia
L'acte ha estat moderat per la periodista Carme Gasull.