Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
Sopa de lletres

La importància de la gastronomia rural

En un món globalitzat, el local esdevé un tresor. En un món homogeneïtzat, la diferència mereix el viatge. En un món cada cop més virtual, només es tasta realment el que és autèntic

La cuina peruana és un bon exemple a seguir

La cuina peruana és un bon exemple a seguir Joan Alturo

La gastronomia rural pot ser, i ha de ser, un dinamitzador econòmic i social dels territoris; un recurs per reivindicar els seus paisatges i els seus productes. Una eina per ajudar a fixar la gent a pagès, per possibilitar que es guanyi la vida però, sobretot, perquè se'n senti orgullosa.

S'acaba de celebrar a Gran Canària la segona edició de Terrae, Trobada Internacional de Gastronomia Rural. Una idea excel·lent pel que fa a la temàtica –els millors restaurants de poble– i també al format, que en lloc de limitar-se a oferir ponències magistrals l'una darrere l'altra, programa visites a explotacions, trobades amb productors, tastos amb experts i àpats excel·lents.

Afavoreix així el més important que pot oferir un congrés en temps de YouTube i d'Instagram, la relació personal. La possibilitat d'assistir a diàlegs valents; d'asseure't al costat a l'autocar mentre vas cap al cafetar o el platanar amb aquest prodigi de la cuina catalana feta emprenedoria humana que es diu Nandu Jubany; caminar per la plantació de canya de sucre amb Vicent Guimerà, de l'Antic Molí d'Ulldecona, i de Joan Capilla, del restaurant l'Algadir, del Poblenou del Delta, parlant del seu compromís gastronòmic i vital amb les Terres de l'Ebre; assaborir una creació deliciosament mallorquina de Maria Solivellas i després comentar-li com t'ha agradat per acabar parlant de tot i de res; compartir copa i conversa llargues amb Luis Alberto Lera, referent absolut des de Castroverde de Campos, a qui els altres xefs han escollit batlle d'aquesta fantàstica moguda.

O assaborir els extraordinaris formatges de l'illa en una taverna de Gáldar conversant amb la serena saviesa de Gastón Acurio per continuar aprenent d'ell; escoltar-lo un cop més explicar com és d'important col·laborar entre tots a prestigiar la gastronomia del país, perquè això beneficia tothom.

Pensar que aquí encara n'hem d'aprendre. Que no hem de tenir por de reivindicar-nos locals, de sentir-nos orgullosos de la nostra cultura i de defensar els nostres valors ancestrals en clau d'innovació, perquè són el millor que podem oferir al món.

I que ens agradaria tantíssim que, tal com en Gastón anava pel món amb altres xefs fent d'ambaixadors de la cuina peruana amb la genial Pandilla de la Leche de Tigre, per al 2025 i més enllà muntéssim arreu vetllades amb La Colla del Pa amb Tomàquet.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 281

TOT EL SABOR DE L'ESTIU!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Maria Solivellas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: