Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Ingredients per depurar l'organisme

Aquests són els productes lleugers que heu d'incorporar a la vostra dieta

CUINA.CAT

08/01/2020

Com ja és sabut, per Nadal tots cometem excessos pel que fa al consum de greixos, i aquestes festes no han sigut una excepció! Ara, però, no us amoïneu, us presentem aliments depuratius que us poden ajudar a recuperar-vos. 

01 Col kale

Col kale Thinkstock

Kale

Pertany a la família de les cols, però les fulles no es dipositen sobre un cabdell. És rica en minerals, calci, ferro en altes proporcions, magnesi, potassi i zinc. Us la podeu menjar crua, al vapor, bullida o saltada.

02 Kombutxa

Kombutxa

Kombutxa

És una beguda probiòtica que s’obté a partir de te fermentat amb una colònia de bacteris i llevats. Té un gust entre àcid, dolç i avinagrat que recorda a la sidra o al cava. És ideal menjar-la com a amanit de les amanides i amb peix, però també la podeu consumir en begudes ja preparades de gingebre, poma o te matxa.

03 Quefir

Quefir

Quefir

És una beguda efervescent feta de llet fermentada. És líquida, escumosa i de consistència cremosa; per tant, té una textura semblant a la del iogurt. A diferència de la llet, té una digestibilitat molt alta, ja que és un producte pre-digerit, perquè el quall està fraccionat en partícules molt petites. 

04 Nous

Nous

Nou

És la fruita seca amb més àcids grassos omega-3. Millora la salut cardiovascular i prevé les malalties neurodegeneratives. Cal, però, prendre'n amb moderació, el recomanat són tres o quatre nous al dia. 

05 Pinya

Pinya

Pinya

Procedent de l’Amèrica del Sud, és una fruita diürètica i depurativa que promou l'eliminació de toxines que acumula el nostre organisme i prevé el restrenyiment, a causa de la gran quantitat de fibra que aporta. A més a més, contribueix al bon estat de la retina i la pell, i prevé l’envelliment de l’organisme. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

15 ago

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

29 ago

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto