CUINA.CAT
08/01/2020Com ja és sabut, per Nadal tots cometem excessos pel que fa al consum de greixos, i aquestes festes no han sigut una excepció! Ara, però, no us amoïneu, us presentem aliments depuratius que us poden ajudar a recuperar-vos.
Col kale Thinkstock
Pertany a la família de les cols, però les fulles no es dipositen sobre un cabdell. És rica en minerals, calci, ferro en altes proporcions, magnesi, potassi i zinc. Us la podeu menjar crua, al vapor, bullida o saltada.
Kombutxa
És una beguda probiòtica que s’obté a partir de te fermentat amb una colònia de bacteris i llevats. Té un gust entre àcid, dolç i avinagrat que recorda a la sidra o al cava. És ideal menjar-la com a amanit de les amanides i amb peix, però també la podeu consumir en begudes ja preparades de gingebre, poma o te matxa.
Quefir
És una beguda efervescent feta de llet fermentada. És líquida, escumosa i de consistència cremosa; per tant, té una textura semblant a la del iogurt. A diferència de la llet, té una digestibilitat molt alta, ja que és un producte pre-digerit, perquè el quall està fraccionat en partícules molt petites.
Nous
És la fruita seca amb més àcids grassos omega-3. Millora la salut cardiovascular i prevé les malalties neurodegeneratives. Cal, però, prendre'n amb moderació, el recomanat són tres o quatre nous al dia.
Pinya
Procedent de l’Amèrica del Sud, és una fruita diürètica i depurativa que promou l'eliminació de toxines que acumula el nostre organisme i prevé el restrenyiment, a causa de la gran quantitat de fibra que aporta. A més a més, contribueix al bon estat de la retina i la pell, i prevé l’envelliment de l’organisme.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: