Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Jordi Vilà (Alkimia) i Paco Pérez (Miramar), nous Tres Sols Repsol

L'Aürt, d'Artur Martínez, i l'Hisop, d'Oriol Ivern, reben dos Sols en una llista que incorpora gairebé un centenar de nous restaurants

Els Tres Sols 2021

Els Tres Sols 2021 Sofía Moro / Alfredo Caliz

Gairebé un centenar de restaurants amb els seus xefs al capdavant, han merescut entrar en la prestigiosa categoria de la Guia Repsol l'any 2021, malgrat la pandèmia, el tancament de molts establiments durant mesos i les dificultats per anar-hi. L'any més dur per al sector s'ha posat en valor el treball de cuineres, cuiners i tot el personal dels restaurants per demostrar que la cuina espanyola segueix més viva que mai, i representa una dosi d'il·lusió per afermar l'enlairament del sector gastronòmic. Aquest any s'han distingit un total de 96 restaurants: tres amb Tres Sols, 11 amb Dos Sols i 82 restaurants s'estrenen amb Un Sol. Destaquen per la seva capacitat d'adaptar-se amb agilitat a un escenari canviant en el qual alguns s'han atrevit fins i tot a arrencar nous projectes.

Jordi Vilà (Alkimia), Paco Pérez (Miramar) i Aitor Arregi (Elkano) són els nous Tres Sols Guia Repsol 2021 per la defensa de les arrels i del territori des d'una perspectiva actual. Guia Repsol, en col·laboració amb Aliments d'Espanya, també ha lliurat per primera vegada el Sol Sostenible, a Eneko Atxa (Azurmendi, tres Sols Guia Repsol), pel seu compromís amb l'entorn, amb els productors artesans i amb l'eficiència energètica.

Aürt Arturo Martinez 5

L'Aürt, d'Artur Martínez, i l'Hisop, d'Oriol Ivern (Barcelona), són dos dels nous restaurants Dos Sols de la llista, juntament amb As Garzas (la Corunya), Cal Paradís (Castelló), Casa Marcelo (la Corunya), Casa Pepa (Alacant), Es Tragón (Illes Balears), Kappo (Madrid), Kiro Sushi (La Rioja), Saddle (Madrid) i Saiti (València). Entre els 82 restaurants que estrenen el seu primer Sol hi ha obertures estimulants com Gente Rara (Saragossa), ConSentido (Salamanca), Kromatiko (Àlaba), Ovillo (Madrid), Garena (Biscaia), La Sastrería (València) i Odiseo (Múrcia).

El lliurament dels nous Sols Repsol va tenir lloc al Teatre Victoria Eugenia de Sant Sebastià en una gala, el 12 d'abril, on la directora de Guia Repsol, María Ritter, va destacar que "aquest és l'any dels valents. Perquè heu sabut començar de nou, obrir les portes amb il·lusió, treure la sala al carrer i somriure amb els ulls als clients que buscaven consol".

Hisop (Oriol Ivern)

Un reconeixement prestigiós

El Sol és la qualificació que distingeix aquelles cuines que destaquen per la qualitat dels productes i una elaboració excepcional, llocs dels quals surts desitjant tornar-hi, dels quals comparteixes les fotos dels plats amb els amics. Existeixen tres categories de Sols: Un Sol, Dos Sols i Tres Sols. Els experts de Guia Repsol recorren el país de punta a punta, buscant les millors taules. La feina dels inspectors s'ha centrat, especialment, en aquells establiments en els quals darrerament ja s'havia detectat una progressió molt positiva i també en els valents que, malgrat tot, aquests mesos s'han atrevit a apujar la persiana dels seus negocis per primera vegada o a donar un gir dràstic a les seves propostes. Guia Repsol manté un sistema de qualificació que incorpora l'experiència integral del client, l'ús de productes de proximitat i la capacitat tècnica de l'equip de sala al costat de la coherència essencial dels projectes.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: