Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El Lactium torna a Vic

La capital d'Osona acull el 22 i el 23 de maig una nova edició de la mostra de formatges catalans

Una selecció de formatges

Una selecció de formatges

El mercat de formatges més gran de Catalunya va ser una de les moltes activitats que l’any passat es van haver de cancel·lar, però, enguany, tot està a punt per celebrar una nova edició del Lactium a Vic. La cita és el cap de setmana del 22 i el 23 de maig, al parc de Jaume Balmes de la capital osonenca. L'accés a la mostra és gratuït, amb control d'aforament. Hi haurà la presència de 40 formatgeries catalanes i artesanes d’arreu del país, que suposen un recull de més de 200 formatges per tastar i comprar al tall. En aquesta edició, l’adaptabilitat, la seguretat i la sostenibilitat seran els valors i les prioritats que impulsarà el Lactium, que manté la divulgació i la promoció de la cultura del formatge artesà i català i referma el compromís amb les formatgeries catalanes, la qualitat i la innovació, la biodiversitat i la producció agroalimentària artesana i de proximitat.

Artesans alimentaris i nous espais

En paral·lel a la mostra de formatges, deu empreses artesanes i els seus productes agroalimentaris configuraran un aparador dels productes agroalimentaris locals i de proximitat. D'altra banda, una de les novetats d'enguany és el TxisBar, un espai lúdic i social, on es podran tastar i descobrir els millors formatges presents a la mostra, tallats i servits per poder-ne gaudir allà mateix. A més a més, amb l’objectiu de donar suport a la cultura aquest any s’ha preparat un escenari on hi ha programats tres espectacles que dinamitzaran la mostra. El dissabte al vespre ho farà el Projecte Astrolabi amb 'jazz', diumenge al migdia la companyia Capicua entretindrà els més petits de casa i tancarà la mostra, el diumenge, un concert de la cantautora Gemma Humet.

El millor formatge

El TxisCorner tornarà a ser l’espai més polivalent de Lactium, on tindran lloc presentacions de projectes formatgers que aborden la sostenibilitat i la innovació. El dissabte, i per tercer any consecutiu, en aquest espai tindrà lloc un dels moments més esperats de Lactium, la nominació del Millor Formatge Català Lactium 2021. El Concurs Lactium convoca 13 categories de formatges a concurs, amb la presència de més de 70 especialistes com a membres del jurat.

També, des de casa

En format en línia i amb la possibilitat d’adquirir els formatges del tast amb un clic, l’Aula del Formatge programarà tres tastos guiats en directe per a aquelles i aquells que els apassionen els formatges i volen descobrir-ne el relat. Amb els millors especialistes, i amb la sostenibilitat com a eix conductor, l’Aula esdevindrà una gran oportunitat per descobrir els formatges i les formatgeries artesanes i catalanes més singulars des de casa.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: