Troba la teva recepta

Les gelateries artesanes que et refrescaran l'estiu

Els productes frescos i l'elaboració artesana i diària són els ingredients dels millors gelats

CUINA.CAT

11/07/2019
01 Can Natzaret

Can Natzaret

Can Natzaret

"Farem gelats com si fossin per a nosaltres". Tota una declaració d'intencions, la d'en Bernat i l'Elisabet de Can Natzaret, que per setena temporada ens tempten amb gelats que busquen la puresa dels sabors, amb ingredients naturals, de qualitat i que inspiren confiança, fugint de xarops, pastes industrials... "Per exemple, si demanes un gelat d'avellana, volem que pensis que sí, que t'estàs menjant una avellana, amb una textura de gelat", rebla l'Elisabet.

Com que estan en un poble i tenen una producció relativament petita, "la distància entre el públic i l'obrador és molt curta i ens permet poder escoltar i complaure les demandes, com ara sabors vegans o sense lactosa...".

Adreça: Pl. Major, 4. Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental).
Telèfon: 686 98 16 74
Web: https://www.natzaretgelatsartesans.cat

02 DelaCrem

DelaCrem

DelaCrem

L'autenticitat dels sabors i la cremositat (d'aquí el nom!) són les notes més destacades dels gelats que Massimo Pignata elabora a DelaCrem, que fa unes setmanes ha obert el segon establiment (que en serà l'obrador principal) a Barcelona. Les seves propostes són totalment naturals, elaborades amb productes sense gluten, i sense sucres afegits, colorants ni conservants. La varietat de sabors és amplíssima, des dels clàssics fins a uns quants de sorprenents com el d'aranja rosa amb menta, curri i sèsam, o de tes com el txai o el matxa! El més important, però, és que són ingredients de primera qualitat. I, si voleu innovar, atreviu-vos amb unes postres italianes, l''affogatto', una bola de gelat amb cafè calent.

Adreça: Pl. de Sant Joan, 59. Barcelona.
Telèfon: 93 450 71 19
Web: http://www.delacrem.cat

03 Paral·lelo

Paral·lelo

Paral·lelo

Mateo, Gianluca, Marco i Francesco. Són els quatre noms dels artífexs d'una gelateria artesana que fa servir productes 'bio', de quilòmetre zero (avellana de Reus, festuc de Lleida) i de temporada. Hi trobareu gelats en terrina i de pal, 'cookies', sorbets... de sabors fixos tot l'any i amb un conjunt de sabors que van canviant. A l'estiu, aposten pels gustos més fruiters (tasteu el sorbet de cava amb nectarina!), però, al llarg de l'any, en fan de formatge (amb tòfona, de cabra...), de panettone, amb safrà, de curri, de tiramisú, de torró casolà... Busqueu els seus carrets mòbils en festivals de música i gastronòmics!

Adreça: Sèneca, 18. Barcelona.
Telèfon: 645 74 69 03.
Web: http://parallelogelato.com/ca/

04 Xixovic

Xixovic

Xixovic

Els sabors tradicionals són l'emblema de la família Sirvent (ara amb l'Eulàlia i la seva tieta Laura), amb una llarga tradició gelatera, que va començar el 1944 un matrimoni emprendedor arribat a Vic des de Xixona. Les generacions següents van continuar l'exemple sense deixar d'innovar i oferir gustos més actuals, sempre amb una cura màxima pels ingredients. I, tal com apunta l'Eulàlia, "com més a prop, millor, sempre que siguin de qualitat, és clar!". D'aquesta manera, el fet de pertànyer a l'associació Osona Terra els ha fet crear moltes sinergies per treballar amb productes de proximitat, com el iogurt, la ratafia, la tòfona, la llet de cabra... que donen peu a gelats i iogurts gelats de sabors locals, diferents i boníssims!

Adreça: Pl. Major, 26. Vic (Osona).
Telèfon: 93 886 06 16.
Web: https://xixovic.com

05 Gelaaati! Di Marco

Gelaaati! Di Marco

Gelaaati! Di Marco

Gelaaati! ofereix una gran varietat de gustos i combinacions de sabors de gelats naturals que s’elaboren diàriament i de forma artesanal pel mestre gelater Marco Di Consiglio. Alguns dels sabors més innovadors i sorprenents de la botiga són el ‘coccociok’, de coco amb una capa de xocolata negra, i el ‘milanese’ amb ricotta de cabra fresca i safrà. Aquesta gelateria italiana, situada al centre de Barcelona, és una de les més considerades i recomanades a les revistes i rànquings de gelats, com la Dissapore el 2014. A més, compta amb el certificat Eccellenze Italiane i ofereix gelats amb llet biològica, sense gluten, sense lactosa i vegans.

Adreça: Llibreteria, 7. Barcelona
Telèfon: 93 310 50 45
Horari: De dilluns a diumenge, de 10 a 23.30 h
Web: www.gelaaati.com

06 Rocambolesc

Rocambolesc

Rocambolesc

Els germans Roca no deixen mai de sorprendre, i, en aquest aspecte, no podien ser menys. En Jordi Roca, considerat un dels millors rebosters del món, va obrir Rocambolesc a Girona amb la intenció d’oferir la dolçor d’El Celler de Can Roca en forma de gelats artesanals, elaborats diàriament amb productes naturals, de molts sabors diferents i amb molts ‘toppings’ per escollir. També ofereixen llibres, perfums, caramels i altres postres, com gelats calents i magdalenes de gelat. A més a més, la decoració de la botiga està inspirada en el món fantasiós de Willy Wonka, en l’adaptació cinematogràfica que fa Tim Burton del llibre de Roald Dahl.

Adreça: Santa Clara, 50. Girona
Telèfon: 972 41 66 67
Web: www.rocambolesc.com

07 Bodevici

Bodevici

Bodevici

Bodevici és una gelateria amb certificat ecològic que ofereix gelats i batuts sense conservants ni additius, amb gustos autèntics i naturals. A més, també serveixen orxates i iogurts gelats amb un gran assortiment de ‘toppings’ per escollir. Algunes de les seves especialitats són el gelat de crema de cabra, el d’avellanes o el de xocolata negra. A més d’oferir productes saborosos ecològics, tota la resta de materials que s’utilitza, com les terrines, les culleres i els embolcalls, també són ecològics.

Adreça: Torrijos, 21. Barcelona
Horari: de dilluns a divendres, de 16 a 21 h. Dissabtes, de 12.30 a 21 h, i diumenges, de 17 a 21 h.
Web: www.bodevici.com 

08 Tomo 2

Tomo 2

Tomo 2

Aquesta gelateria té el seu origen a l’Argentina, on la seva propietària, Teresa Vázquez, va aprendre a fer gelats artesans i naturals. El 2005 va obrir la gelateria Tomo II, i ofereix gelats fets diàriament i amb productes frescos i de temporada. Hi ha més de 50 sabors per escollir, encara que a la vitrina de la botiga només en veiem 24 (en tenen més a la rebotiga). Els més demanats són els d’almívar de llet, xocolata, vainilla i el de nous i crema sabaiona. També ofereixen orxata, granissats i gelats a domicili. No tanquen a l’hivern.

Adreça: Vic, 2. Barcelona
Telèfon: 93 217 31 92
Web: www.facebook.com/Tomodos

09 Pyreneum

Pyreneum

Pyreneum

La gelateria Pyreneum elabora els seus gelats i sorbets amb productes locals i frescos, amb un procés natural on no s’afegeixen ni conservants ni colorants. La llet dels gelats els arriba directament de l’Alt Urgell i la Cerdanya, la vainilla és natural de Madagascar i Tahití i la xocolata de cobertura d’origen. A més, la fruita és sempre fresca i de producció integrada o biològica. Alguns dels seus sabors més sorprenents són: el de iogurt de la Cerdanya, el de formatge i maduixes, el de llet merengada, orujo, Baileys o el de mostassa tupí de la Cerdanya.

Adreça: Plaça de la Vila de Gràcia, 5. Barcelona.
Telèfon: 93 368 88 61
Horari: de dilluns a dijous, de 15 a 23 h. Divendres i dissabtes, de 14 a 00 h. Diumenges, de 16 a 22 h.
Web: www.pyreneum.cat

10 Soler

Soler

Soler

Gelateria Soler és especialista en gelats i torrons artesans, per això una de les seves especialitats és el gelat de Xixona. Encara que presenta molts més sabors creatius com el gelat de Kinder, de dònut, de crema catalana, de pastís de galeta i, fins i tot, de wasabi, entre altres. Des que Albert Soler i la seva dona, Pilar Miquel, van obrir la seva primera gelateria a Badalona el 1969, van voler representar una barreja entre la gastronomia xixonenca i la catalana, i des de llavors sempre han estat innovant amb els sabors i les propostes per als clients. També ofereixen granissats, llet merengada, panellets i brioixeria.

Adreça: Francesc Layret, 98. Badalona.
Telèfon: 93 389 06 34
Web: www.gelatsitorronssoler.es

11 Gelatiamo

Gelatiamo

Gelatiamo

Grup de gelateries i creperies artesanes que ofereixen productes d’alta qualitat. El gelat, d’estil italià, s’elabora diàriament a cada botiga en petites quantitats, igual que les creps, els gofres, les ‘focaccias’ i els altres productes que ofereixen. Els gelats estan elaborats amb llet natural i ingredients nobles, i els sorbets contenen al menys un 30% de fruita natural. Alguns dels seus sabors més destacats són el de llimona, galeta torrada, menta i xocolata, caputxino i coco.

Adreça: Carrer de la Canuda, 21, Barcelona
Telèfon: 93 252 86 16.
Web: http://www.gelatiamo.eu/

12 Gelateria Deliziosa

Gelateria Deliziosa

Gelateria Deliziosa

Aquesta gelateria del barri de Gràcia, fundada l’any 2000, procedia d’una llarga tradició familiar italiana de gelaters. L’any 2007 es va traspassar a l’actual propietari, Eduard Gassó, que, amb la intenció de continuar la tradició del local, es va formar com a ‘gelatieri’ a Itàlia. Actualment ofereix gelats i gelats de iogurt. Els més famosos són el gelat de xocolata negra, de Kinder, regalèssia... i de tot tipus de fruita, com de plàtan, pera o meló. El més interessant és que des de la botiga es pot veure l’obrador on es fan diàriament els gelats. A més, també hi podem trobar creps, gofres i xurros amb xocolata.

Adreça: Plaça de la Revolució de Setembre de 1868, 2. Barcelona‎
Horari: de diluns a dijous, de 9.30 a 00 h. De divendres a diumenge, de 9.30 a 1.30 h.
Web: heladeria.barcelona

13 Pagliotta

Pagliotta

Pagliotta

Pagliotta, de tradició italiana, ofereix tot tipus de gelats elaborats amb productes de proximitat, però són especialistes en gelats light. En comptes d’utilitzar sucre, utilitzen la fructosa, el dulcificant natural de la fruita, per tal d’elaborar els gelats i sorbets. Per tant, són baixos en greixos i ideals per a persones que no poden menjar sucre, llet sencera o nata. Alguns dels gustos light són: cafè, xocolata negra, torró amb ametlles d’Alacant i iogurt amb diferents fruites com gerds, maduixes o móres. De sorbets, en podem trobar de caqui, préssec, fulles de menta i mandarina, entre altres.

Adreça: Jaume I, 15. Barcelona
Telèfon: 93 310 53 24
Horari: de dilluns a diumenge, de 8 a 1 h.

14 Gelats i torrons Llorens

Gelats i torrons Llorens

Gelats i Torrons Llorens

Una de les gelateries més antigues de Barcelona és Gelats i Torrons Llorens, ja que la primera botiga va obrir el 1928 com a quiosc, i després hi va afegir el carro de gelats. Actualment, a banda de la botiga física i per recuperar aquesta tradició, també compten amb una bici-gelateria inspirada en l’antic carro de gelats que passegen per festes majors i altres celebracions. Alguns dels seus sabors són: iogurt amb maduixa, almívar de llet amb xocolata, gelat de gamba i de torró. A la botiga també ofereixen orxata i gelats de iogurt, i, a l’hivern, torrons i pastes.

Adreça: Passeig del Carme, 30. Vilanova i la Geltrú
Telèfon: 93 816 57 19
Horari: de dilluns a diumenge, d'11 a 21 h.
Web: www.facebook.com/gelats.turrons.llorens

15 Gelateria Italiana Olivier

Gelateria Italiana Olivier

Gelateria Italiana Olivier

La Gelateria Italiana Olivier és una botiga de Sitges que ofereix gelats de tradició italiana elaborats diàriament i amb productes naturals i de qualitat. A més, els sabors que proposa són d’allò més originals: mascarpone amb pera i xocolata negra, pebrot vermell, 'cherry xoc' (amb cireres i xocolata), mascarpone amb gerds i nabius, vainilla amb nous de macadàmia caramel·litzades, xocolata negra amb pistatxo, galeta maria amb xocolata, i Philadelphia amb flors d’hibisc. A més, també ofereix granissats i sucs naturals de fruites com maduixa i síndria, tot i que un dels granissats més famosos de la gelateria és el de mojito.

Adreça: Parellades, 43. Sitges.
Telèfon: 93 811 06 58
Web: www.facebook.com/pages/Gelateria-Italiana-Olivier

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 jul

Vespres al Mercat de la Terra

El Mercat de la Terra Slow Food Barcelona organitza durant el mes de juliol les seves edicions més fresques:...

18 jul

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

20 jul

Mercat Romà de Guissona 2019

Des de fa 23 anys, Guissona rememora el seu passat romà amb una festa on els visitants tenen l’oportunitat...

20 jul

X Jornades Gastronòmiques d'Empordàlia

El celler Empordàlia celebra la desena edició de les Jornades Gastronòmiques, on es pot gaudir del...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto