Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Llibres gastronòmics per regalar aquest Sant Jordi

Una tria gastronòmica per menjar-se-la

ADRIÁN ROQUE

21/04/2022
Una tria de llibres per Sant Jordi

Una tria de llibres per Sant Jordi

Arriba Sant Jordi, i al CUINA mai deixem passar l'oportunitat de fer-vos gaudir d'aquesta festa des d'un vessant gastronòmic! Així doncs, aquí us deixem una llista de llibres interessantíssims dedicats a la cuina. A més, el dia de Sant Jordi podreu conèixer alguns dels autors i autores a la signatura de llibres que es farà en diversos establiments d'Abacus! 

Cuina! O barbàrie

Cuina! O barbàrie

Cuina! O barbàrie (Maria Nicolau)

Maria Nicolau ens obre les portes a una cuina rica, sostenible, apassionada i, sobretot, coherent. Una cuina explicada a través de la història i la ciència, la natura i la tecnologia, els episodis col·lectius i la vivència íntima. Una història reveladora sobre integració social, xoc de cultures i identitat femenina. Un relat necessari i alliberador que ens confronta amb els nostres propis prejudicis.

El dia de Sant Jordi, a la plaça Universitat, de 18:00 a 19:00 h, Maria Nicolau us espera a la parada d'Abacus per signar el llibre!

Cuinar amb flors

Cuinar amb flors

Cuinar amb flors (Iolanda Bustos)

Les flors contenen nutrients que alimenten l'ànima, aporten benestar, milloren el sentit de l'humor i converteixen qualsevol recepta en una festa per als sentits. L'escriptora i cuinera Iolanda Bustos presenta més de 50 elaboracions i receptes, en un llibre escrit i fotografiat durant tot un any, respectant les floracions de cada mes, perquè pugueu cuinar verdures, pastes, arrossos, carns, peixos i postres amb les diferents flors de temporada i de cada estació. 

El llibre del bacallà

El llibre del bacallà

El llibre del bacallà (Fina Comas)

El bacallà és un dels peixos més apreciats de la nostra cuina tradicional i és un dels ingredients imprescindibles de la gastronomia contemporània. Des de fa segles es pesca a les aigües fredes del nord d'Europa i, des d'allà, transformat gràcies a la sal arribada del sud, s'ha escampat arreu. Al llibre que teniu a les mans, Fina Costa hi ha posat anys de coneixement difosos des del seu bloc CuinaCinc.

Dones ramaderes

Dones ramaderes

Dones ramaderes (Inés Butrón)

Trenta-sis viatges d'exploració, descoberta i fascinació a través d'un àmbit tradicionalment masculí i, tanmateix, transitat per dones invisibilitzades. Dins d'aquests relats es plantegen temes com la gestió del territori, la difícil interacció del món rural amb la cultura urbana, l'encaix del turisme sostenible dins un sector que vol continuar sent productiu amb les pròpies arrels culturals, el model alimentari que demana la societat actual, què entenem per 'benestar animal'... 

Àpats

Àpats

Àpats (Alba Sunyer i Clara Antúnez)

Com explica Ada Parellada a la contraportada d'aquest llibre, "tens a les mans una eina essencial per conèixer una mica més les tradicions i la cuina catalana de sempre, apadrinada pels millors xefs catalans". És, doncs, un llibre imprescindible per descobrir i valorar la cuina catalana a tot el món. Un ambaixador de primer nivell per difondre el patrimoni culinari català. 

Les delicioses aventures dels germans Roca

Les delicioses aventures dels germans Roca

Les delicioses aventures dels germans Roca (Germans Roca)

A partir del Celler de Can Roca –referent de tradició, innovació i creativitat–, ens endinsarem en un viatge personal a través dels records d'infantesa dels tres germans. Cada record estarà lligat a una recepta que l'acompanya i, alhora, hi trobarem revelats els secrets de la ciència de la cuina.

Cuina catalana oblidada

Cuina catalana oblidada

Cuina catalana oblidada (Xesco Bueno)

La cuina catalana és un reflex dels seus paisatges i les seves gents. És una cuina mediterrània de litoral i una cuina de terra endins, de tros i de pagès, una cuina de muntanya i una de ciutat, una cuina obrera i industrial. Totes conflueixen i constitueixen la riquesa de la cuina catalana. I és això el que es vol mostrar amb aquest llibre, que és tot un recorregut per la memòria culinària de Catalunya.

Història de la cuina catalana i occitana

Història de la cuina catalana i occitana

Història de la cuina catalana i occitana (Vicent Marqués)

Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats i regions d'aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants, han propiciat l'existència d'una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particularitats tan destacades que des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. Vicent Marqués ha dedicat la seva vida a compendiar la història d'aquesta cuina. 

La cuina del Camp de Tarragona

La cuina del Camp de Tarragona

La cuina del Camp de Tarragona (Jaume Fàbrega)

Els plats tradicionals i emblemàtics del Camp de Tarragona, la ruta del Cister i la Costa Daurada, sota el guiatge del gastrònom Jaume Fàbrega. Trobareu un llibre ple de receptes típiques, com l'amanida de mussola seca, romesco a la salbitxada, verdura amb bacallà fregit, capipota amb fesols, galeres a l'estil calero, conill a la rabiosa i moltes més!

Cocina rico todos los días

Cocina rico todos los días

Cocina rico todos los días (Rosa Ardà)

Aquest llibre és el manual perfecte per sortir de la rutina i menjar bé diàriament sense complicar-se massa la vida. Una col·lecció de receptes, cuinades amb l'ajut de la Thermomix®?, en la qual trobaràs entrants, plats principals i postres que et sorprendran, a tu i als teus. Juntament amb el primer lliurament de l'autora –'Velocidad cuchara. Mis recetas imprescindibles...'–, són dos llibres indispensables a la teva cuina.

El dia de Sant Jordi, a la plaça Universitat, de 19:00 a 20:00 h, Rosa Ardà us espera a la parada d'Abacus per signar el llibre!

Pierde grasa con comida real

Pierde grasa con comida real

Pierde grasa con comida real (Carlos Ríos)

Carlos Ríos ha aconseguit que milers de persones surtin de 'Matrix' i s'apuntin al moviment 'realfooding' per eliminar definitivament de la seva dieta el consum d'ultraprocessats i tornin a consumir menjar real. Tanmateix, els problemes de sobrepès i obesitat continuen afectant una gran part de la població i això també repercuteix en la nostra salut.

El dia de Sant Jordi, a la plaça Universitat, de 13:00 a 14:00 h, Carlos Ríos us espera a la parada d'Abacus per signar el llibre!

Come mierda

Come mierda

Come mierda (Julio Basulto)

Mentre que el menjar contaminat mata a tota la regió europea unes 5.000 persones l'any, la ferralla comestible provoca, anualment, només per malalties cardiovasculars, 2,1 milions de defuncions. T'imagines quants quilos d'ultraprocessats consumim a l'any? Davant una tragèdia d'aquesta magnitud, Julio Basulto justifica que si la paraula 'merda' es defineix com una 'cosa mal feta o de mala qualitat', els comestibles de mala qualitat nutricional també s'han d'incloure en aquest concepte.

El dia de Sant Jordi, a la plaça Universitat, de 13:00 a 14:00 h, Julio Basulto us espera a la parada d'Abacus per signar el llibre!

Depuració hepàtica

Depuració hepàtica

Depuració hepàtica (Carla Zaplana)

El cos és el vehicle que permet que el nostre ésser creixi, es desenvolupi, experimenti i evolucioni. Sabem que funciona d'una manera holística i perfectament coordinada, però a vegades cal parar atenció a la salut de certs òrgans que tenen un paper fonamental en el nostre benestar.

El dia de Sant Jordi, al passeig de Gràcia, d'11:00 a 12:00 h, Carla Zaplana us espera a la parada d'Abacus per signar el llibre!

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: