Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Llibres gastronòmics per regalar aquest Sant Jordi

Per als amants de la cuina i dels fogons, per als curiosos o per als més clàssics, un bon llibre de cuina no pot faltar mai al prestatge

CUINA.CAT

22/04/2024

Si encara no teniu clar quin llibre regalareu o us voleu regalar per Sant Jordi, no patiu: aquí teniu una tria d'una vintena de llibres gastronòmics ideals per gaudir d'una bona lectura i per aprendre una pila de receptes diferens, delicioses i que de ben segur us sorprendran!

Les millors receptes de Carles Gaig

Les millors receptes de Carles Gaig

Les millors receptes de Carles Gaig

Carles Gaig és una de les grans figures de la nostra cuina i, per primera vegada, ha obert les portes de casa seva per descobrir-nos els secrets dels seus plats magnífics. A les pàgines d’aquest llibre, trobareu un repàs dels seus orígens, de com el llegat de l’àvia i la mare l’han fet ser el cuiner que és, així com algunes de les peripècies que ha viscut els anys que fa que es dedica a la professió. També hi ha, és clar, receptes. Un receptari de plats deliciosos pensats i explicats per poder fer a casa fàcilment, dividits per temporades. I no hi falten els seus grans clàssics: l’escudella de Nadal, el caneló Gaig amb crema de tòfona, els macarrons cardenal i el fricandó.

  • Les millors receptes de Carles Gaig - Carles Gaig
  • Ed. Columna. 224 pàg.
  • Preu: 22,90 €
La cuina del barroc

La cuina del barroc

La cuina del barroc

Història del segle XVII. Un repàs a la cuina catalana de l’època del Rector de Vallfogona, coincidint amb l’any dedicat a aquest poeta. 

  • La cuina del barroc - Jaume Fàbrega
  • Ed. El Farell. 128 pàg.
  • Preu: 17 €
Oh la la chocolat

Oh la la chocolat

Oh la la chocolat

Xocolata a dojo. Oriol Balaguer és un dels grans pastissers del nostre país i aquest llibre està dedicat al 100% a una de les seves grans passions: la xocolata.

  • Oh la la chocolat - Oriol Balaguer
  • Planeta Gastro. 208 pàg.
  • Preu: 24,95 €
La cuina de la memòria

La cuina de la memòria

La cuina de la memòria

Menjar i salut mental. L’alimentació és fonamental per mantenir la salut del nostre cervell i aquí trobareu plats per tenir-la en forma!

  • La cuina de la memòria - Pep Nogué i Anna Paré
  • Ed. Cossetània. 176 pàg.
  • Preu: 19,95 €
Cuines

Cuines

Cuines

Un recorregut que comença al mercat o a les botigues, segueix amb la forma com organitzem i desem els productes i culmina amb totes les elaboracions que ens proposa aquest manual. El llibre oficial del programa de 3Cat és un festival de consells i receptes que ens ajudaran en el dia a dia i, també, en les grans ocasions. A més, trobarem la versió més extensa de les elaboracions, a càrrec del Marc i la Gessa, però, també, la versió “pim-pam” que ens proposa l’Arnau. 

  • Cuines - Marc Ribas, Gessamí Caramés i Arnau Paris
  • Ara Llibres. 240 pàg.
  • Preu: 23,70 €
Conciliar cuina i vida

Conciliar cuina i vida

Conciliar cuina i vida

En un tres i no res. Es pot preparar un àpat en cinc minuts? La xef Ada Parellada ens demostra que sí, amb plats boníssims!

  • Conciliar cuina i vida - Ada Parellada
  • Ed. Efadós. 160 pàg.
  • Preu: 26,50 €
Cocinar el Mediterráneo

Cocinar el Mediterráneo

Cocinar el Mediterráneo

En aquest llibre, trobareu 80 receptes senzilles de tot l’arc mediterrani, una celebració de sabors, aromes, elaboracions i tècniques tradicionals de la Mediterrània més autèntica i diversa, per preparar a casa i gaudir amb la família i els amics. Plats vegetals, de peix, de carn, per compartir i per menjar amb les mans, dolços i salats.

  • Cocinar el Mediterráneo - Joan Roca
  • Ed. Planeta Gastro. 224 pàg.
  • Preu: 23,90 €
La paella pel mànec

La paella pel mànec

La paella pel mànec

Carme Ruscalleda, la nostra cuinera més premiada i internacional, ens proposa aprendre i posar en pràctica les tècniques i els coneixements imprescindibles per cuinar bé a casa i preparar receptes sorprenents, innovadores i variades –amb entrants, acompanyaments i postres– per a cada ocasió, i amb opcions vegetarianes.

  • La paella pel mànec - Carme Ruscalleda
  • Ara Llibres. 256 pàg.
  • Preu: 24,95 €
10 anys, 10 receptes

10 anys, 10 receptes

10 anys, 10 receptes: un llibre de les receptes més icòniques de Casa Xica

Un llibre que celebra el desè aniversari del restaurant Casa Xica amb una selecció de les receptes dels 10 plats més icònics del restaurant amanides amb anècdotes, humor, irreverència i un emotiu pròleg d'Albert Raurich.

  • 10 anys, 10 receptes: un llibre de les receptes més icòniques de Casa Xica
  • Autoeditat. 80 pàg.
  • Preu: 15 € (a la venda al mateix restaurant)
Cremo!

Cremo!

Cremo!

Aquest llibre és la història d’una noia normal i corrent que un bon dia decideix deixar-ho tot per aprendre un ofici del qual no sap res i llançar-se de cap a una aventura per escoles d’hostaleria peculiars, restaurants insòlits, hotels i pastisseries de tota mena i condició, mentre el país és sacsejat per la revolució gastronòmica. Un assaig i un receptari en què Maria Nicolau reflexiona i fa memòria sobre la seva trajectòria professional.

  • Cremo! - Maria Nicolau
  • Ed. Columna. 224 pàg.
  • Preu: 23,90 €
Cuina nostra. Un relat de memòria gastronòmica

Cuina nostra. Un relat de memòria gastronòmica

Cuina nostra. Un relat de memòria gastronòmica

Diuen que guisar és un acte d’amor, i en aquest llibre trobareu una selecció de les publicacions escrites per Casimir Romero i Garcia al mur de les seves xarxes socials, on escriu sobre la cuina tradicional valenciana. De fet, és molt més que un receptari: també hi trobareu cultura, etnografia, memòria, identitat... Tot plegat, amb l’objectiu de recuperar la memòria gastronòmica com una forma de resistència a l’embranzida de noves modes poc sostenibles.

  • Cuina nostra. Un relat de memòria gastronòmica - Casimir Romero
  • Ed. Alalimón. 228 pàg.
  • Preu: 25 €
Reserva't per a les postres

Reserva't per a les postres

Reserva't per a les postres

Un llibre dividit en capítols temàtics (pastisseria, dolços tradicionals, xocolata...) i en cadascun hi ha propostes per fer a casa. Tot plegat, amb l’objectiu d’explicar les tècniques i prendre consciència que les postres són importants. A més, Lluc Crusellas reivindica i ensenya les diferències entre la pastisseria artesana i la industrial.

  • Reserva’t per a les postres - Lluc Crusellas
  • Ara Llibres. 208 pàg.
  • Preu: 23,95 €
La cuina vegetariana moderna

La cuina vegetariana moderna

La cuina vegetariana moderna

Aquesta és la primera traducció al català d’un llibre que es va publicar el 1912 i que és precursor del vegetarianisme. El cuiner manresà Ignasi Domènech va destacar en la divulgació de la cuina en molts vessants, i sorprèn especialment que, ja a principis del segle XX, decidís escriure una obra dedicada als incipients moviments naturalistes que tenien com a objectiu fonamental millorar la salut de les persones, amb reflexions, receptes i tècniques que, més d’un segle després, continuen totalment vigents.

  • La cuina vegetariana moderna - Ignasi Domènech
  • Ed. Cossetània. 224 pàg.
  • Preu: 18,90 €
Via Veneto

Via Veneto

Via Veneto. El gran restaurant de Barcelona

Aquest llibre conté les receptes més emblemàtiques del restaurant, clàssiques i actuals, a més de recollir el testimoni i la història de l'equip. Tot plegat, per descobrir què l'ha convertit en un local de culte i pelegrinatge obligat.

  • Via Veneto - Pere Monje
  • Planeta Gastro. 288 pàg.
  • Preu: 49,90 €
100 receptes sense receptes

100 receptes sense receptes

100 receptes sense receptes

Si us agrada la cuina però us fa mandra llegir les receptes, aquí teniu la solució: un llibre molt visual i a tot color per cuinar de la manera més intuïtiva, espontània, ràpida i pràctica possible. A cada imatge hi ha detallats tots els ingredients, amb les explicacions, les quantitats i la informació necessària que cal tenir en compte abans de servir el plat. Amanides, plats cuinats a foc lent, gratinats, postres... I, tot plegat, organitzat segons les estacions de l’any, per trobar sempre el que busquem.

  • 100 receptes sense receptes - Sophie Dudemaine
  • Ed. Cossetània. 224 pàg.
  • Preu: 23,20 €
Receptes per compartir amb amics

Receptes per compartir amb amics

Receptes per compartir amb amics

Jubany i amics. Dotze ingredients repartits en dotze mesos i cuinats a quatre mans per compartir la cuina amb bona companyia.

  • Receptes per compartir amb amics - Nandu Jubany
  • La Botiga Jubany. 367 pàg.
  • Preu: 51 €
Arraigados

Arraigados

Arraigados

La visió forana dels vins. La història vital de dotze viticultors d’arreu del món que s’han instal·lat aquí per produir vi amb una visió particular del sector.

  • Arraigados - Marc Picanyol
  • Sílex Ediciones. 262 pàg.
  • Preu: 32 €
Ranxos i xefles

Ranxos i xefles

Ranxos i xefles

La cuina dels pescadors. Jaume Fàbrega ha parlat amb els pescadors i ha recollit la seva saviesa en un llibre on no falten grans receptes marineres.

  • Ranxos i xefles - Jaume Fàbrega
  • Úrsula Llibres. 176 pàg.
  • Preu: 18 €
Viure el món del vi

Viure el món del vi

Viure el món del vi

Enoturisme. Una guia amb mapes i fotografies per conèixer la gran oferta d’enoturisme que hi ha a casa nostra.

  • Viure el món del vi - Jordi Bastart
  • Ed. Cossetània. 204 pàg.
  • Preu: 19,90 €

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: