Ho hem dit tants cops que correm el risc de repetir-nos més que l’allioli. Ens espera un Nadal diferent. No podrem reunir-nos com sempre però, sigui com sigui, el celebrarem. Potser haurem de quedar amb els pares per donar una volta al parc, abans de dinar, i fer cagar el tió de manera virtual. Potser haurem de fer un berenar al jardí de casa, amb mascareta i distància de seguretat. O potser, per evitar riscos, optem passar-lo només amb els convivents. En tot cas, ens reunirem al voltant d’una taula, d’un bon plat. I amb un bon cava!
Teniu curiositat per saber com passarem l’equip del CUINA el Nadal, o què cuinarem?
En Josep, el director de la revista, ens explica que “a Cal Garrigosa farem el mateix de tota la vida: escudella i carn d’olla i gall rostit farcit amb prunes i pinyons. Aquest any, però, gall de la Granja Rural d’Espitlles-IGP Gall del Penedès”.
En Gerard, editor del CUINA, pujarà a Àger, a la casa familiar. I la Nit de Nadal faran cagar la tronca. L’endemà, en família reduïda, faran escudella i carn d’olla. Per Sant Esteve, pica-pica improvisat al jardí de casa a base de productes de proximitat.
La Carme, la nostra cap de redacció, també cuinarà escudella i carn d’olla i, l’endemà, stroganoff de porc. De fet, ens explica: “faré servir una recepta del David Caballero que vam publicar al CUINA 236, on canviava la vedella pel porc”.
En Ferran, redactor de la revista, optarà per una llata de vedella farcida d’ou i cansalada amb salsa de ceba.
L’Aída, encarregada del web i les xarxes socials, farà una sopa de galets i provarà una recepta del David Caballero del CUINA de Nadal: calamars farcits d’albergínia i carn picada.
En Joan, dissenyador del CUINA, no celebra el Nadal; però, per celebrar el solstici d’hivern, van fer salmó amb mel i romaní i verdures de temporada al vapor. “Tot regat amb hidromel feta per mi”, ens explica.
La Natalia, la nostra directora d’art, tampoc no celebra el Nadal.
L'Esther, comercial de la revista, optarà per una bona escudella i un rodó de pollastre farcit.
En Jordi, responsable dels vídeos i el web d'Arrels, menjarà "canelons de primer, i de segon, calamars farcits".
A casa de l’Oriol, becari de la revista, també optaran pels clàssics de sempre: rodó de pollastre farcit, canelons i escudella i carn d’olla.
I, finalment, a casa la Marta, correctora del web del CUINA, optaran per gamba vermella a la planxa i ànec guisat. I de postres, coca i torrons!