Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La millor gastronomia i els millors vins de Lleida, a taula

Del 29 de setembre al 30 de novembre, onze restaurants de la ciutat ofereixen un menú especial maridat amb vins de la DO Costers del Segre per a les jornades gastronòmiques ‘Cuina de l’Horta, Vins de Ponent’

La presentació de la Ruta es va fer al castell templer de Gardeny

La presentació de la Ruta es va fer al castell templer de Gardeny

La revista CUINA, amb la col·laboració de la Paeria de Lleida i la Ruta del Vi de Lleida, organitza les jornades gastronòmiques ‘Cuina de l’Horta, Vins de Ponent’, que, des del 29 de setembre i fins al 30 de novembre, es duran a terme en onze restaurants de la ciutat de Lleida. Els establiments oferiran uns menús especials, maridats amb vins de 21 cellers de la DO Costers del Segre, amb l’objectiu de promoure i reivindicar el producte de proximitat de l’Horta de Lleida. Alhora, també es vol donar un cop de mà a un sector, el de la restauració, que els darrers mesos ha passat per moments difícils, amb motiu de la pandèmia de la covid-19.

Onze establiments participen en les jornades gastronòmiques, que s'han presentat aquest dimarts 28 de setembre, al Castell Templer de Gardeny, a Lleida, en un acte conduit per Judith Càlix, directora de la revista CUINA, i Josep Sucarrats, director de la revista Arrels. La iniciativa vol reivindicar el producte local amb menús especials que van dels 25 als 65 euros. L’ecosistema agroalimentari i ramader de l’horta és el rebost ideal per elaborar plats de proximitat i de qualitat en la restauració de la zona. Podeu consultar la relació de restaurants i cellers participants al web de les jornades.

El milor maridatge, vins del territori

El millor maridatge per als plats elaborats amb productes de l’Horta de Lleida és, sens dubte, el vi del territori. Per això, els menús de les jornades gastronòmiques ‘Cuina de l’Horta, Vins de Ponent’ inclouen el maridatge amb vins de 21 cellers de la DO Costers del Segre, que formen part de l’Associació de la Ruta del Vi de Lleida. Es tracta d’un organisme que uneix les iniciatives dels sectors públic i privat per promocionar i potenciar el turisme enològic sostenible i de qualitat a les Terres de Ponent. Els cellers que en formen part elaboren els vins sota la certificació de la DO Costers del Segre.

Premis i solidaritat

Les jornades també tenen un vessant solidari, ja que, de cada menú que se serveixi, una part del preu (2 €)  es destinarà al Banc dels Aliments de Lleida. Per tal de fer difusió i donar major ressò a aquesta acció solidària, l’organització compta amb la col·laboració d’un ambaixador d’excepció: el popular Sr. Postu, que aporta una Postu-xapa, feta per al Banc dels Aliments (I Love Allioli), a cada client que consumeixi un menú. En finalitzar les jornades 'Cuina de l’Horta, vins de Ponent', el 30 de novembre, tot el que s'hagi recaptat mitjançant aquesta acció es lliurarà a l’entitat benèfica de Lleida.

D’altra banda, durant els dos mesos de les jornades hi haurà diferents sortejos de menús, visites als cellers, tastos, lots d’ampolles de vi, experiències enològiques, etc. entre les persones que consumeixin algun dels menús dels restaurants participants. Així mateix, hi haurà un premi especial que se sortejarà en finalitzar les jornades que consistirà en un cap de setmana per a dues persones al conjunt rural de Cal Soldat, a Collmorter, el Pallars Jussà.

Presentació al Castell Templer de Gardeny

La presentació d'aquest dimarts, que ha comptat amb la presència de més d’una cinquantena de persones, l’ha presidit Paco Cerdà, regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria i president de Turisme de Lleida. Cerdà ha elogiat la iniciativa que aglutina restaurants de Lleida i cellers de la Ruta del Vi i ha assegurat que la suma d’esforços sempre resulta positiva, sobretot quan darrere hi ha formació i talent. També ha reivindicat el fet de reforçar la nostra autoestima, perquè Lleida té molt potencial que cal que tothom conegui.

De la seva banda el president de la DO Costers del Segre i de la Lleida Wine Route, Tomàs Cusiné, també ha coincidit en la necessitat de “reivindicar Lleida i donar a conèixer la qualitat dels nostres vins, de la nostra gastronomia i dels nostres productes” i ha elogiat el gran nivell i professionalitat del món de la restauració.

Com a representant dels restauradors, Montse Guardiola, xef del Celler del Roser, ha dedicat unes paraules al món de la pagesia “que cada dia fa que els nostres rebosts, cuines, cartes i menús puguin oferir els millors productes als nostres clients. Sense elles i ells la nostra feina no assoliria el reconeixement pel qual tots treballem”, ha assegurat.

En el decurs de l’acte el Sr. Postu també ha animat a tothom a participar en aquestes jornades per gaudir de tot el que han preparat els cuiners dels onze restaurants, però també per col·laborar amb el Banc dels Aliments, “que sempre necessita un cop de mà”, ha assegurat. En aquest sentit, Antoni Fo, president d’aquesta fundació, ha agrait que jornades com les de ‘Cuina de l’Horta, vins de Ponent’ hagin tingut en compte el vesant social. “Fan falta més iniciatives com aquesta que ens ajudin a estar presents en esdeveniments que ajudin als que més ho necessiten”, ha dit Fo.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: