Arcadi Rafael Ossa, de la pastisseria Noguera Pastissers, s’ha proclamat guanyador del segon concurs ‘Millor torró artesà de crema cremada de l’Estat’, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona. El pastisser gironí s’ha imposat sobre una quarantena de participants de tot l’Estat i ha estat el millor valorat pel seu sabor, textura i aspecte.
Els candidats del concurs han lliurat tres barres de torró artesà de crema cremada (en format rectangular) elaborats en la seva totalitat amb ametlla, rovell d’ou, làctics (opcional), sucres i aromatitzants i cremats per una o diverses cares. Després, un jurat format per professionals del sector, com els pastissers Toni Roig i Sergi Vela, Luis Concepción (Dulcypas), Arnau Grinyó (Pace Gastro) o la periodista gastronòmica Carme Gasull, han fet la degustació i la deliberació, en què han valorat el sabor, la textura i l’aspecte dels diferents torrons.
Els guanyadors d’enguany, Noguera Pastissers, tenen vuit pastisseries a Girona, és una fleca i pastisseria amb més de 40 anys d’història. Elabora els seus productes de forma artesanal i amb ingredients de proximitat: farina de Girona, nous de Vilobí, avellanes de Brunyola, fruites de la comarca, llet fresca ecològica de la Granja Selvatana de Campllong, etc. En brioixeria, elabora croissants de mantega a l’estil francès, melindros, bunyols i especialitats úniques, com els Tosquigets, els Crics, els Silvans, els Vall·llemins o la coca de Brunyola. La seva pastisseria vol combinar salut i sabor i té el compromís de reduir la quantitat de sucres i de mantegues sense renunciar mai al sabor.