Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Neix la Cava Academy, la primera escola en línia de formació certificada en cava

Impulsada per la DO Cava, té com a objectiu posar la formació en cava a l’abast de tothom i formar els experts del futur

Un tast de cava

Un tast de cava

La DO Cava estrena en format digital Cava Academy, una moderna plataforma d''e-learning' de formació específica d'altíssim nivell impartida per reconeguts professionals del sector. Neix per formar altres professionals –nacionals i internacionals– amb l'objectiu de convertir-los en experts en cava. Es tracta d'un projecte educatiu exclusiu que sorgeix després de l'èxit de diverses sessions presencials impartides as mercats dels Estats Units, el Regne Unit i Bèlgica. La nova acadèmia es constitueix com una eina formativa més accessible disponible en tres idiomes (castellà, català i anglès) i neix amb la vocació de formar professionals del sector, des d'equips comercials, distribució o enoturisme, entre d'altres.

La primera formació específica exclusiva de la DO Cava 

A través d'aquesta formació, els participants dominaran tot el que té relació amb aquest escumós, amb continguts audiovisuals, vídeos i proves interactives que fan el procés d'aprenentatge amè, intuïtiu i adaptable al ritme de cada usuari. Es podrà gaudir de tastos impartits per ambaixadors de renom, com Pedro Ballesteros MW i Ferran Centelles, en forma de videotutorials didàctics al llarg del curs. Els alumnes s'endinsaran en aspectes que van des de la viticultura i l'elaboració del cava fins a la seva classificació i garanties de qualitat, sense descuidar el tast o les harmonies. Finalitzarà amb un test que els avalarà mitjançant un diploma oficial com a Formadors Homologats en Cava, i els donarà accés a la comunitat Alumni Cava Academy. A més, un cop el context pandèmic ho permeti, s'obrirà la possibilitat de participar en una estada de dos a tres dies a la regió del cava, que inclourà visites enoturístiques a una selecció de cellers i 'masterclasses' de versatilitat gastronòmica amb cava.

Per als alumnes que vulguin anar més enllà, es considerarà la possibilitat de presentar, al llarg de l'any, una tesi entre tres temàtiques a escollir relacionades amb el sector. A més de premiar la feina del millor classificat, s'atribuirà el reconeixement del títol d'Expert en Cava a tots els que presentin la seva tesi d'acord amb els requisits sol·licitats. La iniciativa sorgeix com a part de l'enorme demanda obtinguda cada dia al Consell Regulador del Cava i té com a objectiu donar resposta a consultes realitzades per part d'amants i aficionats del vi interessats a ampliar els seus coneixements sobre el cava.

40 alumnes per convocatòria

Cava Academy disposa d'un nombre reduït de places: cada convocatòria es limita a un màxim de 40 alumnes. La primera de 2021 es troba ja oberta fins al dia 26 d'agost perquè els interessats s'inscriguin i, en cas de ser seleccionats, realitzin el curs a partir de setembre. Les properes convocatòries s'anunciaran al web per a futurs interessats, on també es poden fer les inscripcions. Preu: 150 €.

 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: