Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La Nit de l'Enologia premia el talent al Castell del Remei

La 18a edició d'aquest esdeveniment reuneix els enòlegs catalans en una nit especial per al sector

La Nit de l'Enologia es va fer al Castell del Remei

La Nit de l'Enologia es va fer al Castell del Remei

El Castell del Remei va acollir la 18a Nit de l'Enologia aquest divendres 6 de juny en la trobada anual de l'Associació i el Col·legi d'Enòlegs de Catalunya. Una de les sales d'aquest celler centenari de la plana de Lleida va ser l'escenari d'aquest esdeveniment en què també es lliuren els premis que cada any s'atorguen a diversos enòlegs i altres professionals que han destacat en la tasca enològica o en la difusió de la feina d'aquest col·lectiu.

El premi a la Trajectòria va ser per a Josep Piñol, segona generació del celler Piñol de Font-rubí, per haver estat un referent a la comarca i a Catalunya en l'elaboració de vins base per a l'obtenció de cava. Piñol va aprofitar el seu discurs per fer un repàs de l'evolució de la feina de l'enòleg al celler des dels anys 60 fins a l'actualitat i va lloar les innovacions tecnològiques que han permès un control més exhaustiu en l'elaboració de vins. 

L'equip d'enòlegs de la cooperativa CEVIPE (Joan Rabadà Baiges, Josep Arans Rosell, Joan Carbó Guitart, Marta Puig Raventós, Joan Maria Ventura Soler i Toni Rosell Vidal) va rebre el guardó a l'Enòleg de Prestigi. Van recordar que el seu compromís amb aquesta cooperativa i amb el sector del vi és molt gran. Tots venen de família vitivinícola i tots fa més de 20 anys que treballen a CEVIPE.

Guardonats

La Nit de l'Enologia premia també un comunicador per la Difusió de la feina dels enòlegs arreu i, en aquesta ocasió, el premi va ser per a la periodista Eva Vicens. Va agrair el premi amb un discurs molt emotiu en el qual va reproduir un fragment d'una llibreta antiga del seu pare, pagès i elaborador de vi. 

Finalment es va reconèixer el Millor expedient acadèmic del Grau d'Enologia (URV) - Premi Jaume Ciurana 2024, que va ser el d'Alicia Serres Brianzo, i, també, la feina d'Antoni Cantos, durant la seva etapa com a president dels enòlegs. 

L'acte va comptar amb la presència del conseller d'Agricultura, Òscar Ordeig Molist; del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i de l'alcalde de Panelles, Eloi Bergós, i el va conduir la coordinadora del Celler de la revista CUINA, Margalida Ripoll.

La Nit de l'Enologia va incloure també una conferència del doctor Vicente Ferreira, del Laboratori d'Anàlisis d'Aroma i Enologia (LAAE), de la Universitat de Saragossa, que va dissertar sobre la importància i l'origen de les aromes en el vi. 

 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: