La ‘Barcelona Sustainable Catalunya’ és la nova distinció de la Denominació d’Origen Catalunya, que avança el seu compromís mediambiental i permetrà que els cellers sol·licitin adherir-s’hi durant aquest mateix any. Es tracta d’una iniciativa pionera que té com a objectiu la preservació del territori vitivinícola català, el desenvolupament sostenible de la indústria i donar un valor afegit als vins de la DO que obtinguin la nova etiqueta. Els cellers s’hi podran acollir si assumeixen un doble compromís per a l’any 2030: reduir progressivament les emissions anuals de CO2, fins a un 50% –respecte les de l’any 2008– i assolir un percentatge mínim del 35% d’energia procedent de fonts renovables pròpies.
La Barcelona Foodie Black Week, la gran setmana de la restauració
Els vins de la DO Catalunya, a més, protagonitzaran els menús gastronòmics de la Barcelona Foodie Black Week, que se celebrarà entre el 27 de març i el 2 d’abril i oferirà a la capital catalana els dies amb més ofertes i experiències gastronòmiques de l’any. L’objectiu és que els bars, restaurants i locals d’oci incentivin el seu consum i, alhora, posicionin Barcelona com un referent gastronòmic a escala mundial. Les persones que gaudeixin dels menús DO Catalunya obtindran com a obsequi una segona referència de vi per poder seguir descobrint els productes emparats sota aquest segell que garanteix la proximitat i la qualitat.
Més informació a www.docat.cat.