Troba la teva recepta

Nou productes destacats del setembre

Us mostrem productes destacats d'aquesta temporada, quan es troben en el seu punt òptim

03/09/2018
01 Raïm

Raïm Anna Garcia Frigola

Raïm

El raïm és una de les fruites més destacades de l'agricultura (i de la cultura) mediterrània, molt típica del final de l'estiu i molt rica en flavonoides i antioxidants, que fan també del vi una beguda molt saludable (amb moderació). El seu origen se situa a la zona d'Orient, i s'ha estès per tota la conca mediterrània i pels països d'arreu del globus amb climes similars. El conreu es destina majoritàriament a la producció del vi.

02 Carbassons

Carbassons

Carbassó

És una de les grans hortalisses d'estiu, amb moltes opcions a la cuina. El podem consumir tant cru com cuit, se'n poden fer carpaccios vegetals deliciosos o fideus vegetals, farcir-los i gratinar-los, o incorporar-los en un saltat. El 95% del pes del carbassó és aigua, i per això és tan hidratant i agradable menjar-ne quan és l'època més calorosa de l'any, que coincideix amb la seva plenitud organolèptica

03 Albercoc

Albercoc

Albercoc

És una fruita d'estiu de gust i aroma delicats, amb una pell de color ataronjat atractiu i tacte de vellut. El nom 'albercoc' és una evolució d'un vocable àrab. Van ser precisament els àrabs els qui en van estendre el cultiu per tot el Mediterrani; va ser introduït des d'Armènia, cosa que queda gravada en el seu nom científic: 'Prunus armeniaca'

04 Cogombre

Cogombre

Cogombre

El cogombre és la quarta hortalissa més produïda al món, per darrere el tomàquet, la col i la ceba. Es va començar a cultivar a l'Índia fa més de 3.000 anys. Els grecs i els romans el van adoptar i li donaven també un ús terapèutic, per tractar la gota, l'obesitat i les malalties cardíaques. A la cuina és un ingredient que fem servir en cru, molt present en amanides, i sopes fredes. Destaca la seva presència al gaspatxo, i el tzatziki, una amanida d'origen grec feta amb iogurt, enciam i cogombre ratllat.

05 Naps

Naps Thinkstock

Nap

Els naps són plantes bianuals d'origen asiàtic que neixen directament d'arrel. El primer any desenvolupa una arrel engruixida en la part superior i el segon any floreix, i poden arribar a medir fins a 40 cm. Són un ingredient que ja coneixien els grecs i els romans, que es feien servir de la mateixa manera que fem servir la patata.

06 Fonoll

Fonoll

Fonoll

Pertany a la mateixa família que els apis, les apiàcies o umbel·líferes, i destaca pel seu sabor marcadament anisat. Se'l coneix sobretot com a condiment, però també es fa servir en amanides, especialment els bulbs més tendres; per fer infusions, o per fer al vapor. És molt recomanable si teniu problemes digestius, ja que afavoreix el trànsit intestinal, redueix la inflamació abdominal i ajuda a eliminar gasos.

07 Congre / Thinkstock

Congre / Thinkstock

Congre

El congre és un peix blau no gaire conegut (encara que consumit a Catalunya des de fa molts segles), especialment important a la llotja de Palamós. El seu cap és ideal per fer fumets i el seu cos s'acostuma a utilitzar per fer sarsueles o plats d'arròs. Té molta presència tant a la cuina tradicional japonesa com a la xinesa.

08 Bròquil verd

Bròquil verd Thinkstock

Bròquil

El bròquil és bo incorporar-lo a la nostra alimentació sempre, però aprofiteu ara per gaudir del seu màxim sabor. Com a verdura conté un 90% d'aigua, és antioxidant, ajuda a prevenir el càncer i enforteix les nostres defenses. Què espereu? Podeu fer-lo al vapor, al forn, gratinat, saltat i de totes les maneres que imagineu!

09 Conill amb llenegues negres seques FOOD PHOTOS / CRISTINA RIVAROLA

Conill amb llenegues negres seques FOOD PHOTOS / CRISTINA RIVAROLA Food Photos / Cristina Rivarola

Conill

La carn de conill és poc calòrica i baixa en greixos; per tant, és una opció fantàstica per a qui busqui mantenir la línia. Aneu més enllà de l'arròs amb conill i feu múltiples receptes amb aquesta carn blanca, com el conill amb allada, amb vi blanc, amb fideuà o amb cervesa. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 gen

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

20 gen

Fira del Fesol 2019

A Catalunya, per Sant Antoni se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

20 gen

Festa de l’Oli i l’Oliva 2019

Al gener, Ullastrell celebra una festa amb tota mena d’activitats al voltant del món de l’oli...

19-21 gen

Festa de Sant Sebastià 2019

La Festa de Sant Sebastià és una tradició molt arrelada al Pont de Suert. Els bons àpats protagonitzen...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto