L'oríGenes Festival Gastronòmic se celebrarà l'11 i el 12 de juny al Palauet de Teià, al Maresme, i comptarà amb la presència de 12 productors, cuiners i emprenedors, com Edu Torres, Daniel Jordà o Viri Fernàndez, que representaran la cultura, les tècniques i la història de diversos productes de l'Estat espanyol. Es tracta d’una experiència gastronòmica dividida en quatre zones on es degustaran diferents menús amb productes i maridatges de diversos indrets de Catalunya i de la resta de l'Estat, com el País Basc, Navarra, Galícia o Castella-la Manxa.
Les quatre zones del Palauet de Teià que es podran recórrer són la plaça (embotits, formatges i peix), l'hort (verdures i arròs), les cavallerisses (llegums i carn de xai) i el jardí de les delícies (postres). En aquest sentit, xefs com el català Carlos Piernas, creador de la tècnica de fumat natural amb pinya del Maresme, presentarà un salmó basat en diferents tècniques: fumat, bunyols, i un morro al pil-pil. La degustació s'acompanyarà amb cava.
El festival, organitzat per Bobo Barcelona, és una iniciativa de Lluís Cintes, professional especialitzat en esdeveniments privats, que durant el confinament domiciliari del 2020 es va marcar el repte d'unir en un esdeveniment el que ell denomina les 3 G: la gastronomia, els gens i les generacions. Durant la presentació del festival, Cintes va explicar que es tracta d'un projecte pioner que té un propòsit molt clar: reactivar i aportar quelcom al sector gastronòmic, així com conscienciar, educar i fomentar una cuina saludable i sostenible.
Tallers i debats gastronòmics
Per complir aquests objectius, el festival gastronòmic també proposa altres activitats més enllà dels diferents menús, com tallers sobre el futur de l'alimentació, còctels i música en directe amb Rita Payés i debats gastronòmics amb convidats destacats com els xefs Josep Roca (Celler de Can Roca) i Carme Ruscalleda, o la periodista Cristina Jolonch ('La Vanguardia'), entre d'altres. A més, el festival també té un vessant audiovisual amb l'exposició '12 oríGenes', un documental gastronòmic que narra les històries particulars de cadascun dels convidats del festival.
El preu de les entrades és de 195 €/dia i inclouen degustació, assistència a xerrades i exposició audiovisual del documental 12 oríGenes, però com els lectors i les lectores del web de CUINA podeu gaudir d'un 20% de descompte si feu servir el codi origenescuina quan compreu la vostra entrada a la pàgina web del festival gastronòmic oríGenes!