Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Pollastre o gall dindi?

Quina de les dues carns és més saludable?

Pollastre

Pollastre

Les aus formen part del grup de carns blanques, és a dir, carns amb poc greix i generalment més saludables que la carn vermella (vedella, bou...). En aquest cas, enfrontem les dues grans aus de la cuina mediterrània, el pollastre i el gall dindi. Quina volarà més alt?

Pollastre

  • El pit de pollastre té, aproximadament, un 7% de greix, una mica més que la mateixa peça del gall dindi.
  • Per la grandària de l’animal, el pollastre és més versàtil a la cuina, i, com que té una mica més de greix, és més saborós que el seu contrincant.
  • Un clàssic del dinar de diumenge és el pollastre a l’ast. Resulta una bona manera de degustar-lo.
  • La pell concentra bona part del greix, o sigui que la podeu treure sense cap problema.

GettyImages 1221320452

Gall dindi

  • Com comentàvem, la carn de gall dindi té menys lípids que la de pollastre, només un 2% de greix, de mitjana.
  • Una carn d’au amb tan poc greix com aquesta és ideal quan volem perdre pes.
  • Cal vigilar a l’hora de coure el gall dindi: no ha de quedar cru, però el seu llindar de cocció és estret i, si us passeu, us quedarà massa sec. Es pot guisar, perquè quedi més melós.
  • Del pit se’n fa embotit, que es pot menjar amb una torrada de pa integral, una mica d’oli d’oliva i sal.

GettyImages 1171353235

Altres aus que podeu cuinar són l'ànec, de gust més fort i amb una capa superficial de greix força important; la perdiu, rica en vitamina B; la pularda, més rica en greix i magnífica per Nadal, farcida i al forn, o l'estruç, una delícia exòtica en el passat que ara podeu trobar més assíduament, i que, malgrat que té la carn dura, ben cuita i guisada o a la graella, queda deliciosa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: