Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa ja tenen guanyadores

Les estudiants Jenny Mieres i Martina Pérez han estat guardonades com a millors estudiants de cuina i sala de Catalunya i Andorra

Concursants de la fase final dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Concursants de la fase final dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa –que des del 2021 trien els millors alumnes en un format de concurs presencial en directe– han anunciat els guanyadors de l'any 2025. Enguany, el premi ha estat per a les estudiants Jenny Mieres, de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, a la categoria de cuina, i Martina Pérez, de l'Escola Joviat de Manresa, a la de responsable de sala.

La final de la cinquena edició del certamen s'ha celebrat al Palau de Pedralbes de Barcelona amb la participació de 18 finalistes –vuit de cuina i deu de sala– seleccionats per un jurat professional dirigit pels germans Torres i pel xef Pep Moreno.

Per a la categoria de cuina, els aspirants han preparat dues receptes; un mig-raust de pollastre amb llet d'ametlles i una recepta lliure amb arròs Bayo com a ingredient principal. Paral·lelament, els alumnes de la categoria de sala han mostrat les seves habilitats en cinc proves: servei de taula, tiratge i prescripció de cervesa, elaboració d'un cafè exprés, preparació d'un còctel i servei de precisió de cava.

Un homenatge a les arrels

En aquesta edició, el lema ha estat 'Una cuina de fa 700 anys'. Amb l'objectiu de posar el focus en les arrels medievals de la cuina catalana –amb receptes inspirades en el Llibre de Sent Soví (1324), recuperades i documentades pel mateix Josep Lladonosa–, les receptes a realitzar durant les eliminatòries s'han pres de manuscrits i llibres de l'edat mitjana.

A banda dels premis principals, s'ha atorgat el Premi Social a Yassine Maatallaoui (cuina) de la Fundació Formació i Treball d'INS Escola-restaurant, de Sant Adrià de Besòs, i a Pol González (sala), de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, que ha rebut una menció especial pel millor còctel Royal Bliss.

Podeu trobar-ne tota la informació a la web de Premis Lladonosa.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: